Minister Heinsbroek wuift kritiek weg

LPF minister Heinsbroek is niet onder de indruk van de kritiek die hij vandaag te horen kreeg over de manier waarop hij zijn plannen, om de koopkracht van de burgers te vergroten en daarmee de economie een duwtje in de rug te geven, openbaarde.

In Den Haag werd met afkeuring gereageerd op zijn plannen voor lastenverlichting. En niet alleen op zijn plannen, maar ook over de manier waarop hij die -in de media- heeft gepresenteerd. Zo meent de VVD dat zulke plannen eerst in de beslotenheid van het kabinet dienen te worden besproken.

Heinsbroek wuift die kritiek weg en noemt zijn media-actie een voorbeeld van nieuwe LPF-politiek. Niets geen achterkamertjes, maar gewoon in de openbaarheid discussie voeren, zei hij in het NOS-journaal.

Inhoudelijk

Ook inhoudelijk was er de nodige kritiek: Premier Balkenende liet vanaf zijn vakantieadres weten dat "er niet voor niets een regeerakkoord ligt''. VVD-Tweede Kamerlid Van Beek noemde het voorstel van Heinsbroek erg onverstandig, omdat er geen geld voor is. ,,Het is geen kwestie van niet willen, maar van niet kunnen.''

Ook coalitiepartner CDA wijst de plannen van Heinsbroek af, niet alleen omdat ze strijdig zijn met het regeerakkoord, maar ook omdat de maatregelen zoals de minister ze ziet de economie niet vooruit helpen, aldus het Kamerlid De Haan.

De LPF-Tweede Kamerfractie is wel positief. Vice-fractievoorzitter Hoogendijk zegt dat van het openbreken van het regeerakkoord geen sprake is. ,,Het gaat om het opschuiven van een aantal maatregelen omdat die gegeven de economische situatie noodzakelijk zijn.''