Ouders chauffeur Lady Di willen eerherstel

De ouders van Henri Paul, de chauffeur van de auto waarin de Britse prinses Diana in de zomer van 1997 in Parijs verongelukte, willen dat de naam van hun zoon in ere wordt hersteld.

De ouders stellen dat de onderzoekers van het ongeluk ten onrechte geconcludeerd hebben dat Paul dronken achter het stuur zat en te snel reed. Het echtpaar zegt zeker te weten dat zoon Henri niet had gedronken. Tevens vermoeden ze dat het onderzochte bloed niet van hem was. Zij hebben de Franse regering dan ook verzocht de bloedmonsters over te dragen zodat het DNA-profiel kan worden vastgesteld.

Volgens mevrouw Paul werden er op de dag dat er op het lichaam van Henri Paul autopsie werd gepleegd maar liefst dertig andere autopsies verricht. "Je kunt je voorstellen dat er een verwisseling heeft plaatsgevonden", zei ze.

De vader van Diana's vriend Dodi Al Fayed, de steenrijke Mohammed Al Fayed, roept al langer dat het ongeluk niet alleen te wijten was aan het rijgedrag van Henri Paul. Hij stelt dat de fatale crash het gevolg was van een moordcomplot door mensen die het niet op prijs stelden dat zijn zoon een verhouding had met de prinses.

De ouders van Paul zeggen hun rechtszaak te betalen met giften van vrienden. Al Fayed is niet bij de zaak betrokken.