Orale sexepidemie in Amerika

mati had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten begint het bedrijven van orale sex onder jongeren epidemische vormen aan te nemen. Met twaalf jaar wordt er al mee begonnen.

Een onderzoek van het blad Seventeen wees uit dat 55% van alle tieners het wel eens gedaan had. Op feestjes, op school, in de bus, het vindt overal plaats. Het is het nieuwste spelletje. Op sommige "orale sex feestjes" vormen de jongens een "trein", waarbij ze ieder bediend worden door een meisje.

Door velen wordt het zelfs niet gezien als sex, maar meer als een vriendendienst, "No big deal, nog onschuldiger dan een welterustenzoen," vond een 15-jarig meisje in "Oprah". Ook wordt het gezien als een manier om de gevaren van geslachtsgemeenschap te omzeilen, en de maagdelijkheid niet te verliezen. Jongens zien het vooral als 'cool', "Als je van vijf meisjes in één week orale sex krijgt, tel je mee."

Onder ouders is paniek ontstaan. "Twee jaar geleden zat mijn elf-jarige dochter nog met poppen te spelen, nu kwam ze thuis met de mededeling dat ze orale sex bedreven had bij een vriend. Ik was nog niet eens met sexuele voorlichting begonnen. En als dat wel zo was, was orale sex pas helemaal aan het eind gekomen. Ik had nooit verwacht dat ze hiermee zou begínnen."

Gevraagd naar de oorzaak van deze nieuwe trend, antwoordde een meisje: "Omdat je het overal ziet in films en video-clips. En omdat Bill Clinton het ook deed, en die noemde het ook geen sex!"