Baby van één week verkracht

In de Zuidafrikaans provincie Kwazulu is een baby van slechts één week oud verkracht. De politie meldt bij monde van kommandant Lawrence Zondi dat het meisje ernstig gewond is, maar dat haar toestand stabiel is.

Dieptepunt
Met deze verkrachtingszaak is een nieuw dieptepunt bereikt in Zuid Afrika, het land met het hoogste aantal AIDS gevallen ter wereld. In Zuid Afrika doet de mythe dat sex hebben met een maagd AIDS kan genezen, hardnekkig de ronde. Deze mythe wordt onder andere verspreid en in stand gehouden door traditioneel genezers, die verantwoordelijk gehouden worden voor de golf van verkrachtingen van zeer jonge kinderen.

De zaak kwam aan het licht toen de moeder van de baby bloed in haar luier vond en blauwe plekken ontdekte op haar genitaliën. Onderzoek door een arts wees vervolgens uit dat het kindje verkracht was.

Sprakeloos en geschokt
"Ik ben sprakeloos en geschokt," aldus Kelly Hatfield, woordvoerder van een groep die opkomt voor de belangen van slachtoffers van geweld tegen vrouwen. "Verkrachting heeft alles te maken met macht en controle, maar hoe kun je nu macht willen uitoefenen over een wezen dat zo klein en kwetsbaar is?", vraagt zij zich vertwijfeld af.

Vorig jaar werden ongeveer 21,000 gevallen van kinderverkrachting gemeld bij de politie. Van deze gevallen betrof 15% kinderen jonger dan 11 jaar. In slechts 9% van de gevallen wordt de dader veroordeeld.

Op vrijdag werd een 23-jarige man tot levenslang veroordeeld voor het verkrachten van een baby van negen maanden.

Waarschuwing: policy-overschrijdende reacties worden verwijderd