Zes jaar wegens moord op zusje

Gisteren zijn de twee broers, die vorig jaar hun zusje afslachtten in Heiloo, veroordeeld door de rechtbank in Alkmaar. Ali S. (19) kreeg wegens doodslag zes jaar cel. Er was twaalf jaar cel wegens moord geëist. De ten tijde van het delict minderjarige Issa S. (18) moet geplaatst worden in een inrichting voor jeugdigen.

Het duo bracht op 13 september op gruwelijke wijze hun zestienjarige zusje Aisha om het leven. De behoefte om zich westers te kleden en contacten te hebben met schoolgenoten werd haar fataal. Er waren in het Koeweitse gezin al vaker ruzies geweest over Aisha's te vrije gedrag, waarbij het meisje zelfs mishandeld werd. Op de fatale dag pakte Issa een mes. Terwijl zijn broer het meisje neerdrukte en haar mond dichthield, stak Issa haar in de hals en de borst. Beiden hadden voor hun gruweldaad handschoenen aangetrokken.

Dat de straf veel lager uitvalt dan de eis komt omdat de rechters niet bewezen achtten dat met voorbedachten rade was gehandeld. De officier van justitie is het daar niet mee eens en gaat in hoger beroep.