Mogelijk levenslang voor moord op hond

OZweb en Maxiplus wezen ons via de newssubmit op het volgende:

Een 40-jarige man uit Californië zal mogelijk tot levenslang in de gevangenis worden veroordeeld wegens moord op zijn eigen hond. Om indruk te maken op zijn nieuwe vriendin onthoofde James Abernathy in januari zijn Duitse herder Marie, zo meldden de Amerikaanse media gisteren.

Omdat hij al twee keer eerder veroordeeld is voor zware mishandeling kan de Amerikaan nu levenslang krijgen. De Californische 'drie-overtredingen-wet' bepaalt namelijk een levenslange gevangenisstraf voor herhaalde misdrijven.

Abernathy wordt door de aanklagers beschuldigd van dierenmishandeling. Hij ramde onder andere een houten stok door de borstkas van de hond en maakte gebruik van zijn collectie messen en zwaarden om het dier op het laatst te onthoofden.

De vader van de verdachte zei dinsdag in de rechtszaal dat zijn zoon veel van zijn hond hield. Hij wilde zijn nieuwe vriendin tonen hoeveel hij van haar hield door de Duitse herder te doden. "Als ze hem voor 25 jaar tot levenslang in de gevangenis willen stoppen om te voorkomen dat hij een onschuldig iemand iets aandoet, vind ik dat OK", aldus Abernathy senior.