FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 juli 2002

Italiaanse koninklijke familie mag terugkeren

De kamer van afgevaardigden heeft donderdag de verbanning van de familie Savoy definitief opgeheven. Daardoor mogen de mannelijke nabestaanden van de laatste koning van Italië, Umberto II, weer terug keren naar Italië. Eerder mochten de vrouwelijke nazaten al terug keren naar het Zuid-Europese land.

De afgevaardigden stemden met 347 stemmen voor en 69 stemmen tegen voor de wijziging van de grondwet. In die wet stond dat de mannelijke nazaten van de laatste koning niet meer in Italië mochten komen. De wet ging in 1946 van kracht.

Verbrugghe ook uit de Tour

Rik Verbrugghe is de 3de uitvaller deze Tour. Na Pinotto was Verbrugghe ook slachtoffer van een valpartij. Onderzoek na de finish wees uit dat Verbrugghe een sleutelbeen gebroken had.
Op 20 km van de meet was een grote valpartij. Ook Verbrugghe was daarbij betrokken. Hij reed weer verder nadat hij zelf zijn schouder, die ontwricht was, goed gezet had. Hij kwam met pijn en moeite over de finish, waar vervolgens onderzoek uitwees dat hij zijn sleutelbeen had gebroken.
Verbrugghe moest noodgedwongen opgeven en is de 3de uitvaller in deze Tour, na Steels en Pinotto

Inge De Bruijn niet naar EK

ReneG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wereldkampioene Inge de Bruijn doet niet mee aan de EK zwemmen, welke eind juli in Berlijn plaats vinden. Haar Amerikaanse coach Paul Bergen acht haar niet fit genoeg voor dit EK.

"Een zwemster van haar niveau moet heel zorgvuldig beslissingen nemen. Zij is niet meer in een positie dat zij met minder tevreden is dan eerste plaatsen of toptijden", zegt Ad Roskam, teammanager van de zwemploeg in Berlijn.

Werknemers Coca-Cola willen niet alleen gratis cola

De werknemers van twee fabrieken van Coca Cola in Australië hebben gedreigd in staking te gaan, als de directie niet toegeeft aan hun eis dat koffie en thee gratis blijven.

Om de kosten wat te drukken heeft de directie de gratis verstrekking van de twee dranken geschrapt. Wil een werknemer toch koffie of thee drinken, dan kan hij of zij ze bij een automaat kopen.

De woordvoerder van het bedrijf zegt niet te begrijpen waar alle commotie vandaan komt. De werknemers kunnen toch gratis Coca Cola blijven drinken? ,,Waar zouden zij blijven als iemand alleen maar thee en koffie zou drinken?'', aldus de woordvoerder.

Wegrestaurants mogen benzine verkopen

Met ingang van 1 januari 2004 mogen benzinestations en wegrestaurants met elkaar gaan concurreren. Vanaf die datum mogen wegrestaurants benzine verkopen.

Dit heeft minister Jorritsma van Economische Zaken donderdag mede namens haar collega's van Financiën, Verkeer en Waterstaat en Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer geschreven. Het kabinet zegt hiermee het standpunt van een meerderheid in de Kamer te bevestigen.

Jorritsma schrijft dat onderzoek heeft uitgewezen dat het niet noodzakelijk is de functies van benzinestationss en wegrestaurant voortaan te scheiden. Beide branches werken voor een groot deel al op elkaars terrein.

Wielrennen: Twee uitvallers Tour de France

Tom Steels en Marco Pinotti zijn de eerste twee wielrenners die de Tour de France hebben verlaten.

Steels, de Belgische sprinter van Mapei, was de eerste uitvaller in de Tour. Hij begon al niet geheel fit aan de Tour. Tijdens de vijfde etappe gaf hij na twee uur rijden tussen Soissons en Rouen op bij de ravitaillering bij Noyers-sur-Martin.

Pinotti was betrokken bij een zware valpartij na 179 kilometer. De Italiaan, rijdend voor de Lampreploeg lag na zijn val doodstil op het wegdek, met de tourarts aan zijn zijde. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Rouen. Het is momenteel onbekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn.

Etappe uitslag

De Est Jaan Kirsipuu won de etappe. Hij was na 195 kilometer de snelste van een kopgroep van vijf renners. De Deen Sandstod werd tweede, voor de Belg Dierckxsens.

De Italiaan Casagranda en de Fransman Edaleine waren de andere renners uit de kopgroep. De Australiër McEwen voerde op 33 seconden het peloton aan. De kopgroep was na ongeveer 110 kilometer ontstaan. De gele trui blijft in bezit van de Spanjaard Igor Gonzalez de Galdeano (ONCE).

Zie ook : De FOK! Tourmanager

Batman en Superman tegenover elkaar in film

Batman en Superman, twee van de populairste superhelden ter wereld, zullen het tegen elkaar opnemen op het witte doek. Wolfgang Peterson, die de film zal regisseren, belooft dat het een strijd der Titanen wordt.

Volgens het script zullen Batman en Superman in eerste instantie bondgenoten zijn, maar hun verschillende visie drijft de superhelden steeds verder uiteen. ,,De twee zijn perfect aan elkaar gewaagd. Superman staat voor het nobele en het goede, Batman representeert het donkere en wraaklustige. Ze zijn twee zijden van dezelfde medaille en dat leent zich voor geweldig drama, aldus Peterson.

Matt Damon, die onder meer in Good Will Hunting speelde, zou in de running zijn voor een van de hoofdrollen. Het is echter nog onduidelijk om welke rol het gaat. De film zal naar verwachting in 2004 in de bioscoop verschijnen.

Het wereldwijde succes van Spider-Man heeft filmmaatschappijen ervan overtuigd dat het publiek meer superheldenfilms wil. Sony werkt momenteel aan de verfilming van de comic Ghost Rider, Universal verfilmt De Hulk en Fox brengt volgend jaar Daredevil uit. de Vijfde film van Batman komt naar verwachting in 2003 uit.

Kirsipuu wint

In etappe 5 van Soissons naar Rouen op een vlak parcours heeft de Est Jaan Kirsipuu gewonnen. Hij ging mee in de beslissende ontsnapping van 5 man en won vervolgens makkelijk in de sprint. 2de werd Sandstod, 3de werd de belg Dierckxsens.
Met een snel en onrustig begin werd de etappe hard gemaakt. Verscheidene keren was er een groep vooruit, maar Once controleerde goed en haalde de meeste groepjes snel terug. Kirsipuu maakte uiteindelijk een beslissende demarrage. Hij kreeg Sandstod, Dierckxsens, Casagranda en Edaleine met zich mee. De 5 werkten goed samen en het peloton kwam er niet aan te pas. In de sprint van 5 man was Kirsipuu vervolgens oppermachtig.
Op 33 seconden eindigde het peloton dat nog sprintte voor de resterende plaatsen. McEwen won die sprint, voor Cooke en O' Grady.

Top 20 :

01 Kirsipuu (AG2R)
02 Sandstod (CSC-Tiscali)
03 Dierckxsens (Lampre)
04 Casagranda (Alessio)
05 Edaleine (Jean Delatour)
06 McEwen (Lotto)
07 Cooke (Fdjeux.com)
08 O' Grady (Credit Agricole)
09 Zabel (Telekom)
10 Hauptman (Tacconi)
11 Piziks (CSC-Tiscali)
12 Svorada (Lampre)
13 Mattan (Cofidis)
14 Hunter (Mapei)
15 Pagliarini (Lampre)
16 Magnien (Bonjour)
17 Simon (Bonjour)
18 Gutierrez (Kelme)
19 Pena (US Postal)
20 Brochard (Jean Delatour)

[Update]Twee uitvallers vandaag

Tom Steels en Marco Pinotti zijn de eerste twee wielrenners die de Tour de France hebben verlaten.

Steels, de Belgische sprinter van Mapei, was de eerste uitvaller in de Tour. Hij begon al niet geheel fit aan de Tour. Tijdens de vijfde etappe gaf hij na twee uur rijden tussen Soissons en Rouen op bij de ravitaillering bij Noyers-sur-Martin.

Pinotti was betrokken bij een zware valpartij na 179 kilometer. De Italiaan, rijdend voor de Lampreploeg lag na zijn val doodstil op het wegdek, met de tourarts aan zijn zijde. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Rouen.
Hij blijkt een gebroken neus en enkele snijwonden in zijn gezicht te hebben.

Voetbal: Champions League wordt ingekort

Vanaf het seizoen 2003/2004 zal de Champions League worden ingekort. De Europese voetbalbond UEFA heeft besloten dan de tussenronde te laten vallen.
Dat betekent dat na de eerste ronde met 32 clubs in acht groepen de overgebleven zestien clubs in de achtste finales direct aan de KO-fase met uit-en thuiswedstrijden beginnen.

Door het besluit van de UEFA wordt het aantal wedstrijden voor de finalisten teruggebracht van zeventien naar dertien. Het komende seizoen geldt op grond van de bestaande televisiecontracten nog het oude systeem. Het bestuur buigt zich over eventuele hervormingen in de UEFA-beker op de vergadering van 12 en 13 december.

Bejaarde ligt jaar lang dood in toilet

ReneG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Deense krant Helsingoer Dagbladet meldde vandaag dat een 86-jarige Deen een jaar lang dood in het toilet van zijn appartement heeft gelegen.

De politie vond de man zondag, nadat zijn deur van zijn appartement was geforceerd. De politie kwam in actie omdat de buren hadden gemeld de man al een jaar niet te hebben gezien.

De man had voor zijn dood elk contact met zijn familie, buren en de welzijnsinstelling van zijn gemeente verbroken. "De man was in een goede fysieke en geestelijke toestand en had geen hulp nodig. Daarom hebben wij zijn wens om elk contact met de buitenwereld te verbreken gerespecteerd", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bedrijf zit met berg XXL condooms

hunky had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mount Bonk (vrij vertaald: de Neuk Berg) hebben de werknemers van het Britse bedrijf Condomi de stapel XXL condooms gedoopt. De berg dozen is twaalf meter hoog. "In Europa verkopen de XXL condooms prima", zegt verkoopsdirectrice Victoria Wells. "Maar blijkbaar zijn Britten te verlegen om om een extra groot condoom te vragen". De XXL condooms zijn 2 centimeter langer dan de standaardmaat.

LPF verwerpt akkoord

De Tweede Kamer fractie van de LPF gaat niet akkoord met de verdeling van de portefeuilles in het nieuwe kabinet. Onderhandelaar Mat Herben kwam eerder met formateur Balkenende overeen dat de LPF 5 staatssecretarissen en de ministers voor Immigratie en Integratie, Verkeer en Waterstaat, VWS, en Economische Zaken zou leveren.

De LPF-fractie heeft urenlang over de portefeuilleverdeling gepraat. Het ongenoegen over te weinig zware posten bleek zo groot, dat uiteindelijk het akkoord werd afgewezen.

Het is onduidelijk wat er nu gaat gebeuren. Wellicht dat er nog ruimte voor onderhandelingen is, of anders moet Balkenende eerst terug naar de Koningin.

Opel Kadett meest gestolen wagen

Vooral bezitters van een Opel Kadett lopen het risico dat hun auto gestolen wordt. Ook eigenaren van een Mercedes zijn vaak de sigaar, zo blijkt uit cijfers van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (STAVC). Het minst gestolen worden auto's van Daihatsu en Citroën.

Jongeren stelen vaak een Kadett om er voor de lol mee te racen, volgens de STAVC. Behalve bij joyriders, is de Kadett ook populair onder gelegenheidsdieven. Die stelen een auto om bijvoorbeeld een beroving te plegen. Voordeel van deze twee groepen criminelen is dat ze de auto al of niet beschadigd achterlaten. Daardoor komen 90% van de gestolen Kadetten weer terug bij hun eigenaar.

Eigenaren van Mercedessen moeten vooral beducht zijn voor professionele autodieven, die gestolen auto's verhandelen of ombouwen. Daardoor komen maar 25% van de gestolen Mercedessen terug bij de rechtmatige eigenaar.

Vooral oudere wagens zijn in trek bij het dievenvolk. Van de ruim 11.000 auto's die in het eerste halfjaar van 2002 zijn gestolen, was ruim de helft tussen de 11- en 24 jaar oud. Reden is dat de meeste van deze auto's geen startonderbreker hebben, in tegenstelling tot nieuwere exemplaren.

Dominee wil verzet tegen regeerakkoord

GYZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dominee Visser, bekend van zijn verslaafdenopvang in de Rotterdamse Pauluskerk, roept de kerken in Nederland op om massaal in verzet te komen tegen het nieuwe regeerakkoord van CDA, LPF en VVD. Het akkoord is volgens hem beschamend en verbijsterend, met name als het gaat om minderheden, verslaafden en vluchtelingen.

''Het is om je kapot te schamen als er wordt gezegd dat dit een expressie is van christen-democratisch denken, er is niets christelijks in te ontdekken. De kerken moeten nu dwars gaan liggen tegen maatregelen die onmenselijkheid bevorderen, het egoïsme en eigenbelang zal aan de kaak moeten worden gesteld'', aldus Visser.

Volgens de dominee is kroegpraat nu verheven tot regeringsbeleid

Bruce Springsteen kondigt wereldtour aan

Naar aanleiding van het nieuwe album "The Rising" gaan Bruce Springsteen & The E-Street Band op wereldtournee. Van 7 augustus tot 13 december worden er 46 concerten in 46 Amerikaanse steden gegeven. De verwachting is dat Bruce Springsteen & The E-Street in het begin van 2003 concerten gaan geven in Australië en Europa.

In juni '99 waren Bruce Springsteen & The E-Street Band voor het laatst in ons land te zien. "The Rising" verschijnt 29 juli en wordt 15 juli aanstaande voorafgegaan door de eerste single "The Rising". De nieuwe CD van Bruce Springsteen is vanaf 29 juli te winnen op Fok!

'Asielzoekers crimineler dan autochtonen'

Maud_Dib, NILATS, Darkness, REES en SvenG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een hoge ambtenaar van justitie, H. Willemse van de directie algemene justitiële strategie, stelt in een door zijn ministerie van Justitie uitgegeven periodiek dat asielzoekers crimineler zijn dan Nederlanders. Willemse baseert zich op cijfers uit 1998 over moord en doodslag. Daaruit zou blijken dat asielzoekers 36 keer vaker zo'n ernstig delict hebben gepleegd vergeleken met autochtone Nederlanders. In 1998 ging het om elf gevallen van moord op een groep van 50.000 asielzoekers.

Willemse meent dat justitie onderzoek moet verrichten naar de oorzaken van de relatief hoge criminaliteit onder asielzoekers. De Rijksuniversiteit Groningen verricht momenteel een studie in opdracht van VluchtelingenWerk. Op eigen titel noemt Willemse wel een paar mogelijke oorzaken: het grote aantal jonge mannen onder asielzoekers, de situatie waarin asielzoekers in Nederland leven, de geweldscultuur in het land van herkomst, de verminderde sociale controle en het langdurige geweld dat sommige asielzoekers zelf hebben meegemaakt.

Staatssecretaris Kalsbeek (PvdA) van Justitie vond vorig jaar een onderzoek naar criminaliteit onder asielzoekers onnodig. Het onderwerp kwam toen in beeld, omdat een uitgelekt intern rapport van de Groningse politie aangaf dat asielzoekers crimineler waren dat de gemiddelde Groninger.

Rol Madonna in James Bond bekend

Het is bekend geworden wat voor rol Madonna gaat spelen in de nieuwe James Bond film. Het is al lange tijd bekend dat ze een rol krijgt in de film, maar over de rol werd nog niets naar buiten gebracht.

Madonna zal een scherminstructrice spelen en Pierce Brosnan leren vechten met degens. Over de rol van Madonna is van alles te doen geweest. Madonna wilde zelf namelijk een karakter dat zou zoenen met James Bond. Dit wilde de regisseur niet, vervolgens wilde Madonna een lesbiënne spelen. Dit verzoek is wel ingewilligd door de regisseur.

Naast de rol in de film, zal Madonna ook de titelsong van de film voor haar rekening nemen. De titelsong zal 'Die Another Day' gaan heten.

Eind november zal de film te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Lotto op zoek naar winnaar 6,5 miljoen

De Lotto gaat vandaag en de rest van de week op zoek naar een winnaar van 6,5 miljoen euro, die afgelopen weekend gevallen moet zijn in het plaatsje Zuidwolde. De winnaar heeft zich echter nog niet gemeld voor de prijs.

Het winnende lot is gekocht bij kantoorboekhandel Dick Spijkerman in Zuidwolde. Er zal door het dorp een auto rijden met een megafoon. Er zullen promotiemedewerkers rondfietsen met grote borden, waarop staat dat de winnaar zich kan melden. En er worden overal posters opgehangen.

Dit is niet de eerste keer dat een grote prijs niet wordt opgehaald door de winnaar. Twee jaar terug ging de Staatsloterij op zoek naar de winnaar van 7,9 miljoen gulden. Hier bleek de winnaar een man te zijn, die maar 25 gulden voor zijn winnende lot had gekregen. Dat is later door de Staatsloterij rechtgezet.

Toyota heeft nieuw beveiligingssysteem

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toyota gaat beginnen met het installeren van z'n nieuwe "Pre-crash Safety" in alle nieuwe auto's die volgend jaar gaan uitkomen. Het systeem is bedoeld om ongelukken te voorkomen door ze te voorspellen en veiligheidsfuncties op te starten. "Pre-crash Safety" maakt gebruik van een radar die andere voertuigen (en obstakels) op de weg in de gaten houdt en zelfs het huidige weerbeeld observeert. Het stelt vast of een botsing gaat plaatsvinden en kan de auto dan automatisch vaart laten minderen.

Het beveiligingssysteem bestaat uit 3 onderdelen: Pre-crash sensor ( voor enhanced object-position recognition) en Electronic Control Unit (ECU), pre-crash safety belt system en pre-crash brake assist. Er was meer dan 10 jaar voor nodig om het systeem te ontwikkelen, Toyota: "De hoofdzaak in het verminderen van verwondingen bij botsingen is het zo snel mogelijk voorzien van botsingen en het uit voorzorg activeren van veiligheidsapparatuur om hun doeltreffendheid te vergroten."

Def Rhymz schokt mensen in Best

FOXje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kermis in Best is goed verlopen op een dingetje na. De kermismeester van Best had namelijk om vier uur 's middags de rapper Def Rhymz uitgenodigd. De rapper is bekend van zijn hit 'Schudden'. 'Schudden' bevat echter teksten die een aantal bezoekers niet konden waarderen.

De tekst van het nummer 'schudden' bevat bijvoorbeeld het volgende: "Hé meisje, hé lekker ding. Hé schattebout, kippebout, moerbout. Ik vind het leuk, echt leuk. Wat je met je billen doet. Maar pas op, anders krijg je billenkoek."

Veel ouders van jonge kinderen konden deze teksten niet waarderen en liepen kwaad weg. De kermismeester zei hierover: "Hij ging gewoon te ver. Als we dit van tevoren hadden geweten, hadden we het niet gedaan.
Def Rhymz was uitgenodigd omdat hij bij de jeugd enorm populair is. Zijn clips zijn de hele dag op tv te zien, en de jongeren vinden het schitterend. Het is gewoon een mafketel."

Politie controleert extra in Flevoland

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Flevoland heeft er deze zomer er een klusje bij: ze gaat strenger optreden tegen homo's die in het openbaar seks hebben. Deze controles vinden voornamelijk plaats in twee bossen bij Lelystad.

De omwonenden en campinggasten in het Larserbos en Zuigerplasbos hebben al jaren last van diverse mannen die in het openbaar de liefde met elkaar bedrijven. Hierdoor regent het klachten bij de politie over deze kwestie.

Microsoft Passport accepteert creditcard

bar_en_mar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft gaat samenwerken met Arcot, een softwaremaker, om zodoende het online identificatiesysteem Passport geschikt maken voor betalingen via de creditcard. Om dit te bewerkstelligen wordt de TransFort-software ingezet van Arcot.

De combinatie van de software van Arcot en de passport technologie van Microsoft maakt het mogelijk voor banken om creditcard houders van Visa of MasterCard elektronisch te identificeren. Deze identificatie is weer nodig om online betalingen te kunnen doen.

Schedel vroegste "mens" gevonden

JSR en wjlaak01 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is de oudste mensenschedel onthuld door een groepje wetenschappers. De wetenschappers schatten dat deze schedel tussen de zes à zeven miljoen jaar oud is en dateert uit een periode in de evolutie waarover nog niets bekend is.

De schedel werd vorig jaar in Tsjaad (Centraal Afrika) ontdekt door een internationaal team van paleoantropologen. Zij hebben de schedel de naam Toumai gegeven, een naam die vaak wordt gegeven aan kinderen in Tsjaad die rond het droge seizoen worden geboren.

Deskundigen op dit gebied vinden vooral de vindplaats van de schedel belangrijk, zeker omdat deze ver weg is van plekken waar eerder pre-menselijke resten zijn gevonden.

Schilderij Rubens slaat alle records

wjlaak01 en OZweb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuw ontdekt werk van de Vlaamse kunstschilder en diplomaat Peter Paul Rubens is woensdagavond in Londen verkocht voor 79,2 miljoen euro. Volgens het veilinghuis Sotheby's is dat recordprijs.

Nog nooit is een schilderij op een Britse veiling voor zoveel geld van eigenaar verwisseld. De veilingmeesters hadden verwacht een prijs te krijgen tussen de 6 en 10 miljoen euro. Een particuliere verzamelaar die de veiling bijwoonde heeft het werk gekocht.

Het tot op heden onbekende werk heet 'De slachting der onschuldigen' en is rond 1610 op het doek gezet. Het geldt als het belangrijkste meesterwerk dat in de afgelopen twintig jaar is geveild.

Het schilderij stamt uit Rubens' 'Antwerpse tijd', waarin hij zijn werk beter structureerde en organiseerde om aan de grote vraag naar zijn werken te voldoen. Rubens, die al zo'n 425 jaar geleden ter wereld kwam, behoorde tijdens zijn leven al tot de bekendste schilders ter wereld. Rubens overleed in 1640.

Giel Beelen boert goed op 3FM

MZRT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een live studio optreden van de Nederlandstalige band VanKatoen op 3fm heeft presentator Giel Beelen zich opnieuw misdragen. Beelen mixte ongevraagd geluiden door het optreden en boerde onophoudelijk in de microfoon. Tijdens het tweede nummer besloot zanger Bazz dat het genoeg was en de band staakte het optreden.

Beelen vertelde de luisteraars vervolgens dat de bandleden eikels zijn, sterallures en kapsones hebben. In de daarop volgende woordenwisseling roept Beelen zijn luisteraars op toch vooral geen CD's van VanKatoen te kopen.

Ook scheurtjes in vierde shuttle NASA

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Technici van NASA, de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie, hebben woensdag ook scheurtjes ontdekt in het leidingensysteem van het ruimteveer Endeavour. Dit betekent dat bij alle vier de shuttles van de NASA scheurtjes zijn geconstateerd en dat de lanceringen nog langer uitgesteld worden.

Nadat vorige maand al haarscheurtjes waren ontdekt bij de Atlantis en de Discovery besloot de NASA voor de zekerheid al alle vier de shutles voor onbepaalde tijd aan de grond te houden.

Later bleek dat er bij de Columbia sprake was van hetzelfde probleem. De lancering van de Columbia, die oorspronkelijk voor 19 juli gepland stond, was toen al uitgesteld. Door de scheurtjes kunnen kleine stukjes metaal afbreken en in de motoren terechtkomen, die daardoor zwaar beschadigd kunnen raken.

Katholieken willen eind aan condoomverbod

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De organisatie Catholics for a Free Choice uit Amerika is een campagne begonnen op de internationale aidsconferentie in Barcelona. Met deze campagne wil de organisatie het Vaticaan ertoe bewegen om het verbod op het condoomgebruik op te heffen.

De campagne bestaat vooral uit posters en advertenties. Daarnaast roept Catholics for a Free Choice mensen op om een e-mailpetitie aan de Heilige stoel te tekenen. Catholics for a Free Choice zegt ruim 10.000 katholieken te vertegenwoordigen in de Verenigde Staten, Canada en vijf Latijns-Amerikaanse landen. "We willen dat het Vaticaan zijn standpunt verandert en predikt dat het gebruik van condooms niet tegen het leven is, maar deel is van de levenscultuur", aldus voorzitter F. Kissling van Catholics for a Free Choice.

Het condoomverbod vanuit het Vaticaan draagt volgens haar bij aan het aidsdrama en de doden die door deze ziekte in de hele wereld vallen.

Mogelijk levenslang voor moord op hond

OZweb en Maxiplus wezen ons via de newssubmit op het volgende:

Een 40-jarige man uit Californië zal mogelijk tot levenslang in de gevangenis worden veroordeeld wegens moord op zijn eigen hond. Om indruk te maken op zijn nieuwe vriendin onthoofde James Abernathy in januari zijn Duitse herder Marie, zo meldden de Amerikaanse media gisteren.

Omdat hij al twee keer eerder veroordeeld is voor zware mishandeling kan de Amerikaan nu levenslang krijgen. De Californische 'drie-overtredingen-wet' bepaalt namelijk een levenslange gevangenisstraf voor herhaalde misdrijven.

Abernathy wordt door de aanklagers beschuldigd van dierenmishandeling. Hij ramde onder andere een houten stok door de borstkas van de hond en maakte gebruik van zijn collectie messen en zwaarden om het dier op het laatst te onthoofden.

De vader van de verdachte zei dinsdag in de rechtszaal dat zijn zoon veel van zijn hond hield. Hij wilde zijn nieuwe vriendin tonen hoeveel hij van haar hield door de Duitse herder te doden. "Als ze hem voor 25 jaar tot levenslang in de gevangenis willen stoppen om te voorkomen dat hij een onschuldig iemand iets aandoet, vind ik dat OK", aldus Abernathy senior.

Ouzo...? Hoezo...?

joris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee 14 jarige meisjes uit Deventer zijn van Terschelling naar Leeuwarden gebracht. Op zich is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat dit kwam doordat zij een alcoholvergiftiging hadden opgelopen. De twee meisjes hadde bij wijze van weddenschap tien glaasjes Griekse ouzo genuttigd. Zoals jullie weten is het alcoholpercentage vrij hoog (37,5%) en dit konden de meisjes die normaal niet dronken niet aan.

De prijs van de weddenschap was gratis discokaartjes. Het is overigens niet bekend of zij deze hebben gekregen. Wel is bekend dat de meisjes weer geheel hersteld zijn.

'Anti-asielzoekersbordjes' strafbaar

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anti-asielzoekersbordjes in sommige winkels in Wapenveld zijn strafbaar, aldus het expertisecentrum voor discriminatie van het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie in Zutphen heeft gevraagd aan de politie in Wapenveld om van dit soort bordjes proces-verbaal op te maken. Hierdoor is het mogelijk om tot vervolging over te gaan.

De eerste die begon met dit soort bordjes was een slijterij in Wapenveld. Dit naar aanleiding van de diefstal van een fles jenever en een lege krat. Als reactie hierop plaatste hij een bordje met de tekst: 'Wij laten 1 asielzoeker per keer binnen'. Afgelopen zaterdag volgde een elektronicawinkel zijn voorbeeld, maar deze winkel heeft inmiddels het bordje weer verwijderd. Helaas mag dat niet baten, aangezien ook deze winkel door de politie geverbaliseerd zal worden.

Zie voor dit onderwerp ook de discussie op het forum van Fok!

Kleine toevoeging
Houden we het nog wel bij een normale reactie... aangezien de eerste reacties al wat minder gewoon zijn...

Campina verhuist Mona-toetjes

bar_en_mar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wederom gaat zuivelbedrijf Campina reorganiseren. Zo worden de Mona-toetjes verhuisd van Woerden naar Maasdam wat het gevolg heeft dat 150 werknemers in Woerden zonder baan komen te zitten. In Maasdam sluit op haar beurt de fabriek voor dagverse melk. Deze productie wordt overgenomenen door fabrieken in Heiloo, Eindhoven en Rotterdam.

Aad in 't Veld van FNV Bondgenoten zegt in een eerste reactie hierop: "Je kunt je afvragen hoe ver Campina nog kan gaan met deze behandeling van het personeel. Het bedrijf trekt een grote wissel op de medewerkers door voortdurend reorganisaties bij te stellen. Het ene moment denk je dat je veilig zit en dan zit je weer in de gevarenzone."

Moorden met handgranaat: 18 jaar cel

ReneG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Arnhem is veroordeeld tot 18 jaar cel voor het om het leven brengen van een man en een vrouw met een handgranaat. De man was vorig jaar in een drugspand toen hij werd aangevallen met een fietsketting door twee mannen en een vrouw. De reden voor deze aanval was dat het trio de verslaafde man wilde afstraffen aangezien zij vonden dat hij hun moeder/ schoonmoeder in zijn macht had en de drugswereld introk.

De man wist te ontkomen aan deze aanval en rende naar buiten. In een reflex gooide hij de granaat. Door de ontploffing van deze granaat kwamen een 21-jarige vrouw en een 24-jarige man kwamen om het leven en raakten drie mensen gewond.

'Bierboot' moet files verminderen

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Detailhandelsproducten zoals bier, toiletpapier en wasmiddelen zouden best over water vervoerd kunnen worden in plaats van over de weg. Hierdoor zou in tienjaar tijd 20 tot 25 procent van dit soort producten over het water richting de supermarkt kunnen gaan. Een logisch gevolg hiervan is dat de files minder worden. Dit stelt TNO Inro in het onderzoek 'Ontwerp Kansrijke Binnenvaartnetwerken', dat het Delftse instituut heeft verricht in opdracht van Nederland Distributieland (NDL) en het Nederlands Instituut voor Maritiem Onderzoek.

Zeven doden in Berlijn na zware storm

JSR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het zwaarste onweer sinds tientallen jaren heeft in Berlijn en Brandenburg aan zeven mensen het leven gekost. Alleen al in de hoofdstad zijn twee kinderen en twee mannen onder omgewaaide bomen verpletterd. 13 mensen raakten gewond. In totaal waaiden meer dan 1000 bomen om. De wind bereikte deels een orkaankracht van 152 km/u.

Ook in andere delen van Duitsland werden verwoestingen aangericht door het slechte weer. Straten waren urenlang geblokkeerd.

Groot Brittanië versoepelt marihuanawetgeving

NoVaRaGnA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Deze week zal Groot Brittanië haar wetten met betrekking tot marihuana versoepelen. David Blunkett, Home Secretary, zal zeer waarschijnlijk marihuana verplaatsen van klasse B naar klasse C. Op zich zegt ons dit niet veel, maar dit betekent dat mensen nu kleine hoeveelheden in hun bezit mogen hebben en het mogen roken. Dit roken mag echter niet openbaar gebeuren.

Mede dankzij de druk van artsen, politie en politica is het zeer waarschijnlijk dat deze wetten versoepeld worden.

Italiaanse stranden zijn grote asbakken

Star666 en OZweb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als men op een Italiaans strand ligt dan ligt men eigenlijk op een asbak, tenminste dat vindt de Italiaanse milieubeweging Legambiente. Zij heeft berekend dat op iedere vierkante meter twee peuken liggen in het zand. Dit komt neer op drie peuken per uitgespreid badlaken.

Deze miljoenen peuken zullen ongeveer één tot vijf jaar in het zand blijven liggen. Tijdens deze periode zorgen zij voor de vervuiling van strand en zee, immers zo zegt de milieubeweging één peuk in zee vervuilt één kubieke meter water.

Blote man vecht met politie

bar_en_mar vertaalde een politierapport en gooide dat in de newssubmit:

Het voorval gebeurde om omstreeks 22:45 's avonds toen een agent met zijn hond onderweg was naar een oproep over een man die naakt over straat zou rennen. Toen de agent arriveerde, stond de man in de buurt van een rotonde op East A street in Tacoma (washington, U.S.A). De man zag de agent en begon te schreeuwen dat hij deze zou vermoorden. De agent parkeerde zijn wagen en riep de centrale op, voordat hij naar de man liep, om te vragen wat het probleem was en of hij deze eventueel kon helpen.

De man begon weer bedreigingen naar de agent te schreeuwen terwijl hij naar hem toe liep. De man zag de politiehond en dreigde om de hond te vermoorden. Hierna arriveerde 2 andere agenten. De eerste agent maande de man te stoppen, maar de man bleef schreeuwend en vloekend doorlopen. Toen de man nog ongeveer 3 meter van de agent verwijderd was hief hij zijn armen en balde zijn vuisten. De eerste agent maande de man wederom aan om te stoppen en toen deze dat niet deed gaf de agent zijn hond het bevel om de man te "neer te halen".

De man greep de hond bij zijn wurgriem en voorpoten,waarmee hij de luchttoevoer van de hond afsneed. De agent sloeg de man tegen de grond maar deze bleef de hond stug vasthouden.
De 3 agenten verloste de hond uit zijn benarde positie die op zijn beurt de man weer in zijn dijbeen beet. De man bleef doorvechten en krabbelde, iedere keer dat hij neergeslagen werd, wild met zijn armen zwaaiend weer overeind.

Een 4e agent arriveerde en spoot pepperspray bij de man in zijn ogen, maar de man bleef doorgaan. Hierna werd het idee geopperd om de man met een stungun "onschadelijk" te maken. De agenten werkte de man daarna tegen de grond om hem daarna de handboeien om te doen. Ambulancepersoneel nam de man daarna mee naar het ziekenhuis om hem daar te behandelen voor de verwondingen die hij had opgelopen door de stungun en bijtgrage politiehond.

Mannen mogen niet topless in Peking

Een grote krant in de Chinese hoofdstad Peking heeft de aanval ingezet op mannen met ontblote bovenlijven. The Beijing Youth Daily vindt het onbeschaafd en niet passend in het stadsbeeld.

Om extra aandacht te krijgen publiceerde de krant foto's van mannen in hun blote bast en kregen kopers van de krant een gratis T-shirt.

Verder vind het dagblad dat de vroegere arme Chinese man wel hun torso's mochten tonen bij warm weer, omdat dit acceptabel was omdat ze geen geld hadden voor kleren. Nu er ventilatoren en airco's bestaan vind de krant het onacceptabel dat mannen in hun blote barst lopen. Naar eigen zeggen werpt de campagne van de krant al de eerste vruchten af.

Amerikaanse piloten worden bewapend

Als het aan het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ligt, mogen piloten op binnenlandse vluchten een wapen bij zich dragen. Het Huis stemde woensdag met 312 stemmen voor de maatregel, 112 personen stemden tegen. Als de maatregel van kracht gaat dragen zo'n 1400 piloten een wapen.

Piloten die géén wapen bij zich willen dragen hoeven dat niet, maar het project krijgt veel steun van vliegtuigmaatschappijen en piloten.

Politie rolt groot XTC-laboratorium op

Dinsdagavond heeft de politie in het Zuid-Hollandse plaatjes Stad aan ’t Haringsvliet een zeer groot XTC-laboratorium opgerold.

Het laboratorium was gevestigd in een bedrijfsloods. In de loods trof de politie grondstoffen aan om zo'n twee miljoen pillen te maken. De marktwaarde zou zo'n 10 miljoen euro bedragen.

Ook werden in het laboratorium diverse Amerikaanse auto's en onderdelen gevonden. De politie vermoed dat de auto’s en onderdelen zijn gekocht van de eerdere opbrengst en zijn daarom ook in beslag genomen.

Op het moment van de inval waren er geen personen aanwezig. De politie is een onderzoek gestart om de daders te achterhalen.

Replica graftombe Fortuyn in Driehuis

Op de begraafplaats Westerveld in Driehuis zal een replica komen te staan van de Italiaanse graftombe waarin Pim Fortuyn wordt herbegraven. Het zal een kleinere uitvoering worden van de marmeren tombe die als een monument zal gaan dienen.

"We hebben de replica tien dagen geleden al naar Nederland laten overvliegen", aldus Bruno Ambrosio, een vriend van Fortuyn. "De replica meet 10 procent van de omvang van de tombe die in Provesano komt." Volgens een woordvoerder van de begraafplaats in Driehuis worden de veel geschenken die de tienduizenden bezoekers bij het graf van Fortuyn hebben achtergelaten, na 20 juli in de dan lege grafkelder gelegd. Het gaat onder meer om brieven en knuffeldieren.

Het lichaam van Fortuyn zal op 20 juli per vliegtuig naar Italië vervoerd worden waanaar hij in Provesano di San Giorgio zijn laatste rustplaats zal vinden. Het vliegtuig zal om ongeveer half 3 's middags landen op het vliegveld van Ronchi wat ongeveer 45 kilometer van Provesano ligt. Van daaruit gaan de familieleden en vrienden die Fortuyn naar zijn laatste rustplaats begeleiden, in optocht naar Provesano. De stoet wordt aangevoerd door de Daimler van Fortuyn die nu al in Italië is, en zal bestuurd worden door Butler Herman.

Na een dienst in het kerkje van Provesano, is aan het eind van de middag de begrafenis. Ambrosio verwacht dat er veel Nederlanders op de begrafenis zullen afkomen. "Ik merk nu al dat steeds meer Nederlanders het dorp bezoeken. De mensen bekijken het huis van Fortuyn en bezoeken het kerkhof. Ik heb de afgelopen tijd al ladingen bloemen opgehaald die mensen bij zijn huis hadden achtergelaten." De politie ongeveer 150 agenten ingezet om de plechtigheid in goede banen te leiden.

Man sterft na val in windmolen

Een voor als nog onbekende man is woensdagmiddag overleden in Zeewolde na een val van tien meter in een windmolen. De collega van de man is met hoofd-en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De twee mannen waren aan het werk in windmolen toen één van de mannen zijn evenwicht verloor en naar beneden viel in de steile trappenschacht. Bij de val nam de man zijn collega mee die bovenop hem terecht kwam. De man die bovenop zijn collega terecht kwam overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Een traumahelikopter vanuit Amsterdam assisteerde.

Keepershirt Zoetebier taboe in Rotterdam

De kledingsponsor van Feyenoord Kappa moet voor keeper Zoetebier een nieuw shirt maken voor de uitwedstrijden. Edwin Zoetebier verscheen zaterdag tijdens de eerste training in een roze gekleurd shirt. De fans stelde dit allerminst op prijs en daarom regende het de afgelopen dagen klachten via telefoon en e-mail.

Managers van Feyenoord Hans Hagelstein grinnikte tijdens een interview "Eerlijk gezegd, was het ook geen gezicht." "Zelf vond Edwin het, geloof ik, nog wel aardig staan, maar het zag er echt niet uit. De kledingsponsor komt nu met een nieuwe, iets meer mannelijke kleur."


Het roze shirt van Zoetebier
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1052
review
Pokémon Scarlet & Violet: The Teal Mask
review
Gord
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
©FOK.nl e.a.