Twaalf jaar eis voor moord op zus

Tegen één van de broers die vorig jaar september in Heiloo hun zusje vermoordden, is twaalf jaar cel geëist.

Het meisje, Aisha, gedroeg zich te Westers naar de mening van het uit Koeweit gevluchte streng islamitische gezin. Op 12 september had familieberaad plaats over Aisha. De afspraak was dat ze voor straf de volgende dag niet naar school zou mogen. Maar die ochtend van de dertiende stond het meisje aangekleed gereed om schoolwaarts te gaan.

Dat was de druppel voor de broers Issa (18) en Ali (19) S. Hun zus had de eer van de familie aangetast en daar stond in hun visie maar één straf op: de dood. Ali hield haar vast en Issa bracht haar talloze messteken toe. Na de steekpartij wachtte de familie 1 1/2 uur met het bellen van de politie, om een alibi te verzinnen voor Ali, en om Issa de kans te geven te vluchten.

Onduidelijk

Tegen Issa S, is achter gesloten deuren 10 jaar cel geëist. Want Issa was ten tijde van het drama zeventien jaar. Althans, als de familie daarover de waarheid heeft gesproken. Want geboortebewijzen zijn er niet. Daarover werd begin deze maand nog uitgebreid voor de rechtbank over gebakkeleid.

De uitspraak is op 11 juli