Harde uithaal van Nagel richting LPF

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jan Nagel, die gisteravond aftrad als voorzitter van Leefbaar Nederland, heeft bij die gelegenheid hard uitgehaald naar de Lijst Pim Fortuyn: '' De Lijst Pim Fortuyn maakt zich niet hard voor bestuurlijke vernieuwing. De huidige partijleiding heeft er nooit blijk van gegeven vernieuwend te zijn. Ze is eerder conservatief''', aldus Nagel.

Volgens Nagel zal het kabinet met de LPF al in 2003 vallen: ,,Deze instabiele coalitie zal niet lang stand houden''. Nagel zei verder dat Leefbaar Nederland in 1999 dť partij was met vernieuwende ideeŽn, die de politiek wilde opschudden. De LPF heeft, volgens hem, nog geen enkele vernieuwing laten zien.

Geen vertrouwen

Ook heeft Nagel weinig vertrouwen in Mat Herben en andere voormannen van de LPF: ,,De gedachtegangen of politieke redeneringen van Herben, Hoogendijk of Janssen van Raay kennen we niet. Wat mij betreft zijn het reactionaire gelukszoekers die zonder Fortuyn nooit de politiek in waren gegaan. Ik kan het inschatten, want een aantal van hen kwam van onze lijst af. Het is een toevallig bij elkaar gekomen club.''

Mat Herben stelde zich volgens Nagel vorig jaar kandidaat voor een kamerzetel bij LN. Hij werd, zegt Nagel, afgewezen omdat hij geen enkel origineel of aansprekend idee had.

Nieuwe voorzitter

Gisteravond werd er ook een nieuwe voorzitter voor Leefbaar Nederland gekozen: Jan Jetten.
Jetten noemt zichzelf 'beroepsvoorzitter'. Hij was 26 jaar lang lid van de PvdA. Op zijn achttiende stapte hij in de politiek, hij had vooral veel bestuurlijke functies binnen allerlei FNV-gelederen. Hij vestigde zich 13 jaar geleden als interimmanager in Brabant. Op dit moment is hij voorzitter van het centrum arbeidsmarktvraagstukken in de ict.