Docent neemt verkeerde tentamenvragen mee

Hollowmaster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een leraar van de avondopleiding biologie en medisch laboratoriumonderzoek aan de Hogeschool van Utrecht heeft gisteren aan vijftien studenten de verkeerde tentamenopgaven gegeven.

Wekenlang hadden de studenten geleerd voor het tentamen, maar gisteravond bleek dat de leraar de verkeerde opgaven had meegenomen. Na een kwartier werd de studenten medegedeeld dat ze over twee maanden maar terug moesten komen.

Inmiddels heeft Maaike Jansen, hoofd communicatie van de faculteit natuur en techniek van de Hogeschool, laten weten dat het niet zo ver zal komen. De studenten, van wie velen niet uit de buurt komen en speciaal vrije dagen hadden opgenomen om hun tentamen voor te bereiden, zullen vandaag telefonisch of per e-mail benaderd worden. Ze kunnen het tentamen volgende week dinsdag alsnog doen.

'Maar allereerst bieden we ze natuurlijk onze excuses aan, want dit is ontzettend vervelend. Waar gewerkt wordt, worden nu eenmaal missers gemaakt', aldus Jansen. Volgens haar zijn er in de avonduren weinig mensen op school, waardoor het moeilijk is om een blunder zoals gisteravond plaatsvond direct nog recht te zetten.

Jansen: 'Komende dinsdag was sowieso gereserveerd om het tentamen in te zien en vragen te stellen over het cijfer. Voor studenten die dinsdag niet kunnen, wordt een andere oplossing gezocht. En iedereen krijgt de uitslag twee dagen nadat het tentamen is afgelegd. Mensen die het niet halen, kunnen dan in ieder geval nog meedoen aan het hertentamen.'