Meer info over moord op Fortuyn bekend

MaffiaInc / John had ons via de newssubmit het volgende te melden: zie planet..

Uit het nog niet afgeronde politierapport over de moord op Pim Fortuyn, dat in handen is gekomen van het NRC-Handelsblad, blijkt dat verdachte Volkert van der G. geen medeplichtigen heeft gehad. Ook is hij nooit verdachte geweest, en is dat ook nu niet, van de moord op de Nunspeetse milieuambtenaar Chris van der Werken in 1996.

Volkert van der G. wordt in het politiedossier omschreven als 'een eenzame amateurschutter die zijn daad betrekkelijk simpel plande en zijn vluchtweg niet goed voorbereidde.' Van der G. heeft wel zorgvuldig informatie vergaard. In zijn auto zijn uitgeprinte internet-plattegronden gevonden van het Mediapark in Hilversum, en de tijden van onder meer het radioprogramma van Ruud de Wild waar Pim Fortuyn op 6 mei een interview gaf.

Drie keer ondervraagd

Er zijn inmiddels zeven getuigen opgeroepen voor het gerechtelijk vooronderzoek. De dader is nu drie keer ondervraagd, maar zwijgt nog steeds omdat zijn advocaten hem dat adviseren.

Uit het justitiedossier blijkt verder dat Volkert van der G. een pistool van het type Star Firestar met Luger 9 millimeter patronen heeft gebruikt. Het pistool zat in zijn jaszak bij zijn arrestatie. Bij huiszoeking werd een aangebroken doosje van dezelfde munitie gevonden waaruit zeven patronen ontbraken. Dat was het aantal waarmee het pistool was geladen.


Zie ook Volkert en de feiten uit het NRC.