[WK] Uitslag Italië - Kroatië

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Italië en Kroatië (Groep G) is geëindigd in een 1-2 overwinning voor Kroatië.

In de eerste helft, waarin Kroatië de betere ploeg was, werd er niet gescoord. Maar in de tweede helft brandde het duel los. In de 50e minuut scoorde Vieri, maar dat doelpunt werd ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd. 5 minuten later scoorde Vieri dan toch de 1-0.

Italië werd toen ineens veel sterker. Maar in de 73e minuut was het Kroatië dat dankzij een doelpunt van Olic langszij kwam. 3 minuten later (76') scoorde Kroatië opnieuw dankzij een halve omhaal van Rapajic die met het nodige geluk binnenviel: 1-2. In de 87e minuut maakte Italië nog bijna de gelijkmaker, maar Totti schoot uit een vrije trap op de paal. Ook in de blessuretijd maakte Italië niet de 2-2, omdat er opnieuw een doelpunt werd afgekeurd.