Erfgename Schindler wil schadevergoeding

Dr_Evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een erfgename van Emilie Schindler eist 6,5 miljoen euro van Universal Studios. Volgens haar moet Universal een gedeelte van de opbrengst van de film Schindlers List uit 1993 afdragen aan de Schindlers.

Oskar Schindler was een Duitse industrieel die gedurende de Tweede Wereldoorlog het leven van 1200 joden wist te redden.

De zaak tegen Universal Studios is aangespannen door erfgename Erika Rosenberg, een vriend van de in oktober vorig jaar overleden Emilie. Dat meldt het Duitse tijdschrift Focus. Rosenberg zegt: 'Oskar Schindler en filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer in 1964 een overeenkomst gesloten om vijf procent af te dragen van de opbrengsten van elke film die gebaseerd is op het boek over Oskar'.

Universal Studios heeft de rechten van Metro-Goldwyn-Mayer vervolgens onder dezelfde voorwaarden gekocht. Het bedrijf beweert dat de film van regisseur Steven Spielberg ondanks het wereldwijde succes ervan leidde tot een verlies van 12,3 miljoen euro. Het Duitse blad Focus zegt dat dit in tegenspraak is met andere bronnen, waaronder Internet Movie Database, die melden dat Schindlers List 317 miljoen dollar (335 miljoen euro) heeft opgebracht.