FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 3 juni 2002

Grote XTC-vangst in Spijkenisse

Aan de Wagnerlaan in Spijkenisse heeft de politie twee dozen met ongeveer 150.000 XTC-pillen in beslag genomen. De drugs gevonden in een woning hebben een straatwaarde van meer dan één miljoen euro.

De politie deed de vondst donderdag na uitgebreid recherchewerk, zo heeft ze maandag bekendgemaakt. Volgens de politie zijn de pillen van een 24-jarige bewoner, deze zit inmiddels vast. Van drie andere bewoners staat de betrokkenheid niet vast en zij zijn weer op vrije voeten.

[Zuid-Afrika] Mnguni vliegt naar huis

Bafana Bafana middenvelder Bennett Mnguni is teruggekeerd naar Pretoria nadat hij nieuws ontving over het het overlijden van zijn broer.

Een woordvoerder van het team bevestigde dat Mnguni het Zuid-Afrikaanse kamp verlaten had en teruggekeerd is naar zijn familie.

'Het spijt ons zeer voor Benni en z'n familie en we geven onze condoleances door', aldus de woordvoerder. 'Benni is een wezenlijk deel van onze selectie en we laten een plek voor hem over, mocht hij terug willen keren na de begrafenis'.

Mnguni speelt op clubnivo voor Lokomotiv Moskou. Tijdens de 2-2 van Zuid-Afrika op zondag zat Mnguni op de bank en werd niet ingezet.

Nederlanders gewond door busongeluk

EricV,WWtje en hharry hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een botsing tussen drie vrachtwagens en een Nederlandse touringcar is een Duitse vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen en raakte een Nederlandse vrachtwagenchauffeur zwaargewond. Bij het ongeluk op de Duitse snelweg nabij Ratingen raakten ook 12 Nederlandse toeristen lichtgewond.

Volgens de Duitse verkeerspolitie is een chauffeur van een kleine vrachtwagen bij het verlaten van de A3 richting Keulen even na twaalven op een vrachtwagen voor hem gereden. Hij overleed ter plekke.

Door de aanrijding viel de kleine vrachtwagen terug op de rijbaan. Een Nederlandse vrachtwagen op de rechterbaan van de snelweg moest hem ontwijken en reed in de flank van de Nederlandse touringcar. Hierdoor schoot de touringcar door de vangrail en kwam enkele honderden meters verder in de berm tot stilstand.

De chauffeur van de Nederlandse vrachtwagen brak bij het ongeval beide armen. De twaalf lichtgewonde toeristen zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. In de brandweerkazerne van Ratingen worden de overige passagiers opgevangen. De toeristen worden maandag overgebracht naar een hotel, hier worden zij opgevangen door twee traumabegeleiders.

Motor met 287 km/uur langs flitspaal

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 40-jarige Franse motorrijder is op de snelweg bij Bordeaux een flitspaal gepasseerd met een snelheid van 287 kilometer per uur. Er is in Frankrijk niet eerder zo hard gereden op de openbare weg voor zover bekend bij de Franse politie.

De snelheidsduivel, een discotheekeigenaar, moest meteen zijn rijbewijs voor een half jaar inleveren. Hij zal binnenkort ook moeten voorkomen bij de rechter die hem ook nog eens drie jaar de rijbevoegdheid ontzeggen en hem een geldboete van 1.500 euro kan opleggen.

De man verklaarde later dat hij het vermogen van zijn 1.200cc motorfiets wilde uitproberen. Hij kon bij een tolpoort worden aangehouden.

Kroonprins en Máxima niet naar Turkije

Kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima zullen voorlopig geen bezoek brengen aan Turkije. Het werkbezoek dat a.s donderdag en vrijdag zou plaatsvinden is uitgesteld in verband met de voortdurende onzekerheid over de zaak Hakan K., aldus een verklaring van Buitenlandse Zaken. Het besluit daartoe is genomen na overleg tussen Van Aartsen en zijn collega minster van Buitenlandse Zaken van Turkije.

Doel van het bezoek aan Turkije was de heropening van het Palais de Hollande in Istanbul, waar het Nederlands consulaat-generaal gevestigd zou worden.

Bengalese boer overleeft eigen begrafenis

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 45-jarige Bengalese boer is bijna zes uur nadat hij begraven was uit zijn graf herrezen. De boer, Shamsul Haq, was in de nacht van 21 mei in een ondiep graf begraven, nadat hij bewusteloos was geslagen.

In de ochtend zagen enkele boeren zijn voet boven de grond uitsteken, en ze groeven hem weer uit. De boer bleek in coma te verkeren en werd direct naar een ziekenhuis gebracht. Daar ontwaakte hij een dag later.

'Ongeveer zes mannen wachtten me op toen ik laat op de avond op weg was naar huis', aldus de boer. 'Ze schopten me en sloegen me in elkaar en ik raakte buiten bewustzijn. Toen ik bijkwam merkte ik dat ik onder de grond lag. Ik probeerde met mijn handen een weg te banen door de vochtige aarde, maar ik raakte weer buiten westen.'

Volgens de boer behoorde zijn buurman tot het groepje dat hem in elkaar sloeg. De buurman zou tegen zijn zin in met zijn tienerdochter willen trouwen. Tot op heden heeft de politie nog geen arrestaties verricht.

Saeco niet in de Tour de France

De Italiaanse wielerploeg Saeco mag niet deelnemen aan de Tour de France. Deze maatregel is genomen omdat de kopman van Saeco, Giberto Simoni, tot twee keer toe is betrapt op het gebruik van cocaïne.

Tijdens de Giro d'Italia is bekend gemaakt dat Simone cocaïne had gebruikt en dat hij positief was bevonden tijdens een controle op 24 april. Hierop gaf hij als antwoord dat het kwam door een bezoek aan de tandarts.

Maar in de Giro is hij weer positief bevonden bij een controle op 21 mei. Hij mocht blijven rijden, maar werd uitgesloten na een positieve contra-expertise. Op dat moment had Simoni de elfde etappe gewonnen en stond derde in het algemeen klassement.

De organisatie van de Tour de France heeft de Franse wielerploeg Jean Delatour als vervangende ploeg opgeroepen. Er werd nogmaals benadrukt dat alle ploegen die in aanraking komen met doping, niet meer mogen starten in de Tour de France.

CDA en LPF wijzen Links plan niet af

CDA en LPF voelen wel wat voor het voorstel van de linkse fracties om de ministers in het nieuwe kabinet uit te nodigen voor hoorzittingen met de Vaste Kamercommissies. De commissies zouden daarin onder meer vragen kunnen stellen over beleidsvoornemens.

Het voorstel werd zondag gelanceerd door PvdA, GroenLinks, SP en D66. Zij willen dat de bewindslieden meteen na het afleggen van de regeringsverklaring hun beleidspunten bespreken met de betreffende Kamercommissies. Tot dusver had de Kamer pas bij de algemene beschouwingen in september de mogelijkheid om individuele ministers aan te spreken op hun beleid.

Balkenende noemt het idee ''wel passen binnen de vernieuwing die ook wij op bestuurlijk vlak nastreven''. Mat Herben is ook positief, maar noemt de hoorzittingen liever ''kennismakingsbijeenkomsten''. Zalm heeft nog niet gereageerd.

Vlamingen snoeien in salarissen koninklijk huis

Dr_Evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel Vlaamse politici willen een drastische verandering in de uitkeringen aan leden van het koninklijk huis. De broer en zuster van prins Filip krijgen niks meer, als het aan de Vlamingen ligt.

De discussie die gister op de Vlaamse tv te zien was, is actueel omdat de senaatscommissie onlangs met een kleine meerderheid voor een voorstel stemde om alleen de troonopvolger een salaris te geven. De vraag is wanneer de regeling ingaat. Aangezien prinses Astrid en prins Laurent zich nooit voorbereid hebben op een burgerbestaan. De Vlaamse liberalen willen wel een uitzondering maken. Het duo krijg tot 15 jaar nadat Filip de troon heeft overgenomen van koning Albert een uitkering.

Bijna helft aardbeien bevat teveel gif

Ruim 45 procent van de Zuid-Europese aardbeien bevat teveel resten van bestrijdingsmiddelen. De middelen vormen geen direct gevaar voor de volksgezondheid, aldus de Keuringsdienst van Waren.

Het percentage 'foute' aardbeien was aanzienlijk hoger dan in voorgaande jaren. In 1999 bevatte ongeveer 15 procent teveel gif. De dienst wil dat leveranciers een duidelijker beeld krijgen van hoeveel gif en wat voor middelen zijn toegestaan in ons land.

Bij de 27 onderzochte partijen van eigen bodem zat er geen één boven de norm. Wel bevatten twee partijen verboden middelen die in de gevonden doses ongevaarlijk zijn.

Rapper cel in voor misbruik 9 jarig meisje

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 31-jarige rapper Carlos Coy ook bekend als 'South Park Mexican' uit Houston is afgelopen week veroordeeld tot 45 jaar gevangenisstraf en een geldboete van $10.000 voor het sexueel molesteren van een 9 jarig meisje.

"Als er één ding is wat ik in de loop der tijd heb geleerd over wat sexuele misdadigers gemeen hebben", zei rechter Mark Ellis, "Dan is het wel dat ze allemaal leugenaars zijn, en u bent geen uitzondering op die regel. U heeft gelogen tegen uw familie, tegen deze rechtbank, tegen de jury. En u heeft gelogen tegenover uw publiek iedere keer als u optrad met een positieve boodschap, wetende dat u daar zelf niet aan meedeed".

De zus van Carlos Coy zei na de uitspraak dat racisme een rol speelt bij deze rechtzaak en vind dat haar broer onterecht en te zwaar gestraft is.


45 jaar cel voor Amerikaanse rapper


Coy is zeker midden vijftig als hij vrijkomt, omdat een mogelijke vrijlating pas na de helft van de straf mogelijk is.

''Kwartje van Kok'' gaat terug

De nieuwe beoogde coalitie CDA, LPF en VVD zijn van plan ''Het Kwartje van Kok'', genoemd naar de accijnsverhoging die toenmalig minister Kok van Financiën in 1991 doorvoerde, terug te geven aan de automobilisten.

De manier waarop het ,,Het Kwartje van Kok'' terug zal vloeien naar de automobilist is nog niet bekend, daarover spreken de onderhandelaars later verder.

Mogelijke manieren zijn een directe verlaging van de brandstofaccijns, indirect door verlaging van de wegenbelasting, verlaging van de aanschafbelasting op motorvoertuigen (BPM) of investeringen in extra wegen.

Nieuwe schoenen voor Beckham

Voor voetbal-ster David Beckham is alleen het beste goed genoeg. Was tot gisteren de geblesseerde voet van David het gespreksonderwerp van de hele Engelse natie, vanaf nu zijn de voetbalschoenen van de Spice-Boy het thema.
Adidas zal voor iedere wedstrijd een nieuw paar schoenen klaar hebben staan voor Beckham.
Op de Adidasstrepen komen wedstrijddetails te staan alsook de naam van zijn zoontje Brooklyn. En op de hak van de champagnekleurige schoen staat de Japanse strijdkreet "Gambatte" wat staat voor nu gaat het gebeuren.

Vrouwonline geeft cursus over orale seks

Rooseboom, supertux en Ghijs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrouwenportal Vrouwonline is deze week gestart met het geven van online sekscursussen. Uit een enquête op de site bleek dat er veel belangstelling is voor informatie en tips over allerlei sekstechnieken. De eerste cursus legt de kunst van het pijpen uit.

Voor VrouwOnline zijn de sekscursussen het eerste experiment met betaalde content. Voor ieder bezoek aan de cursus wordt 1,15 euro in rekening gebracht. De cursus is vrouwvriendelijk, voor zowel beginners, als gevorderden en alle lesinhoud wordt verduidelijkt met tekst en beeld, aldus een persbericht.

Over de eerste cursus: "Door middel van helder beeldmateriaal worden de basistechnieken besproken die je kunt toepassen bij het pijpen. Zowel mond- en handtechnieken als posities komen aan bod." Volgende cursussen die aan bod komen, zijn onder meer erotische massage, kama sutra en masturbatie voor vrouwen. De cursussen zijn te vinden op de channel Relatie en Seks op Vrouwonline

Provider Het Net vanaf juli niet meer gratis

"Gratis internet is onbetaalbaar geworden," zo weet Het Net inmiddels. De inkomsten met advertenties en e-commerce vallen tegen en daarom biedt Het Net, onderdeel van KPN, vanaf juli geen gratis internet meer aan. Een deel van de abonnees is inmiddels via e-mail op de hoogte gebracht. De overige worden binnenkort op de hoogte gebracht.

Abonnees kunnen overstappen naar een abonnement 'Basis Surfen' voor 1,95 euro per maand. Wie niet reageert raakt per 15 juli zijn mail-account kwijt. "Het aanbieden van hoogwaardige diensten is niet langer mogelijk zonder dat daar iets tegenover staat. Als je kwaliteit wil waarborgen, moet er geld worden betaald", aldus woordvoerdster Werner.

Overigens zeggen overige gratis providers nog geen last te hebben van financiële problemen. 12Move, MyWeb, Wanadoo, Freeler en Zon hebben al laten weten niet te stoppen met hun gratis diensten.

Het Net is niet de eerste provider die stopt met het aanbieden van gratis internet. Eerder stopten de PCM-kranten en DDS al.

U.S. Air Force onderzoekt verkoop 'antiek' op eBay

Modem_Verbrander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoekers van de U.S. Air Force proberen erachter te komen, hoe het kan dat er een partij zeer gevoelige communicatieapparatuur op de online internetveiling van eBay terecht is gekomen.

Een antiekdealer bood de onderdelen, die onder andere gebruikt worden in de SR-71 Spyplane, de F-16 Fighter, de KC-10 Tankervliegtuigen en de C-5 Galaxy Vrachtvliegtuigen, aan op eBay na ze van een scheepsvervoersbedrijf voor maar $244 te hebben gekocht.

De onderdelen lagen al 12 jaar opgeslagen in een loods. De eerste onderdelen zijn al geveild, zoals bijvoorbeeld de X-band Weather Radar Modulator voor maar $500. U.S. Airforce heeft gevraagd de goederen terug te geven aan de staat.

VS gaan nieuwe kernwapenfabriek bouwen

De VS gaan een nieuwe fabriek bouwen die cruciale onderdelen voor kernwapens gaat produceren. De Amerikaanse president Bush heeft daartoe opdracht gegeven.

Vanaf 2020 gaat de nieuwe onderneming een soort ontstekers met plutonium voor het kernwapenarsenaal afleveren. De fabriek gaat tussen de 2 en de 4 miljard dollar kosten.

Onlangs tekende de Verenigde Staten en Rusland een 'historisch' wapenakkoord, dat voorziet in een vermindering van tweederde van het arsenaal in de komende 10 jaar. De VS behield zich evenwel het recht voor een deel van de kernwapens niet te ontmantelen maar op te slaan. Om op de lange termijn de goede staat van deze Amerikaanse kernwapens te garanderen, is het volgens Bush nodig deze nieuwe investering te doen.

Het gaat bij het onderhoud vooral om de ontstekers, pits geheten, die in de VS sinds 1989 niet meer worden gemaakt. Na een bepaalde tijd moeten deze vernieuwd worden.

Start landelijke meningokokken vaccinatie

Vanaf vandaag wordt begonnen met het vaccineren tegen het meningokokken bacterie. De campagne begon afgelopen zaterdag, en vanaf vandaag worden ongeveer 300 vaccinaties per uur gegeven. De meningokokken bacterie kan nekkramp of bloedvergiftiging veroorzaken.

Eerst krijgen de kinderen van twee tot vijf en van 15 tot 18 de prik, na de zomervakantie zijn de kinderen van 6 tot en met 14 aan de beurt. Deze landelijke vaccinatie is een grote klus voor de 44 GGD's in Nederland. In totaal moeten er ruim 3,4 miljoen vaccinaties plaatsvinden. Ambtenaren van het bevolkingsregister, apothekers en zelfs de politie hebben hun steun toegezegd bij het vaccineren. De totale kosten worden geschat op 75 miljoen euro. Veertig miljoen daarvan wordt gebruikt voor de aanschaf van het vaccin.

GGD Nederland verwacht dat ongeveer 35.000 mensen de prik zullen weigeren. Dit zal vooral bij streng gelovige families het geval zijn, omdat zij zeggen dat God en niet de mens beschikt over ziekte en gezondheid. De hulpverleners gaan toch proberen deze gelovige families over te halen.

Multidisk ontkent fraude met single Gerard Joling

Mega Charts, het bedrijf dat de Mega Top 100 verzorgt, heeft zoals eerder was aangekondigd vandaag de ''Pim Fortuyn aubade'' van Gerard Joling en Jan Rietman, At Your Service, uit de hitlijst verwijderd. De reden is dat Mega Charts fraude vermoed met de verkoop van de single. Platenmaatschappij Multidisk uit Almere, die het plaatje distribueert, ontkent de fraude echter in alle toonaarden.

Directeur Bultman van Multidisk zegt dat "At your service" gewoon een grote hit is. "Er klopt niets van de verhalen die nu de ronde doen. Ik verwacht dat de plaat snel weer in de Mega Top 100 wordt gezet." Volgens Bultman zijn van 'At your service' in de normale verkoop ongeveer 10.000 exemplaren (goed voor een notering in de top 10) over de toonbank gegaan. Daarnaast werden er via de website van Gerard Joling zo'n 1.000 besteld.

Volgens Bultman heeft, om die mensen van dienst te zijn, Multidisk singles opgekocht met het doel ze naar de bestellers te sturen. Om dat officieel te laten verlopen heeft de maatschappij ze gekocht bij een keten van platenwinkels. "Maar nu denken ze dat we ze massaal wilden kopen om de hitlijst te beïnvloeden."

Hitparade kenner

Hitkenner J. van Slooten vindt het gehannes rond "At your service" maar raar. "Ik snap niet dat ze de internetbestellingen op deze manier verwerkten. Ze hadden een afspraak met Mega Charts kunnen maken, waarbij deze verkopen toch meetelden in de hitlijst. Met verkopen van de bands Blöf en Van Katoen is dat in het verleden ook gebeurd."

Directeur Muller van Mega Charts zegt nog bezig te zijn met het onderzoek naar de zaak, en geeft daarom op dit moment nog geen reactie op de uitleg van Bultman.

At Your Service, voorlopig uit de Top 100.

Alleen baby weet ''te ontsnappen''

De bevrijdingsactie van een gedetineerde vrouw in Frankrijk, die net in een ziekenhuis bevallen was van een baby, is mislukt: Alleen de baby wist met de twee bevrijders ''te ontkomen''.

De helpers sloegen toe in een ziekenhuis in Metz, waar de gedetineerde vrouw net was bevallen, terwijl twee politiemannen buiten de kraamafdeling de wacht hielden. Ze slaagde erin haar baby aan een koord van lakens vanaf de vijfde etage te laten zakken. Toen de vrouw zelf langs het koord naar beneden ging, scheurden de lakens en viel ze van een hoogte van ongeveer 10 meter, en liep daarbij een aantal botbreuken op.

De helpers wisten kennelijk niet wat ze aanmoesten met alleen de ''bevrijdde'' baby, want die werd één dag later afgeleverd in een ziekenhuis in Thionville, even ten noorden van Metz. De helpers verdwenen daarna spoorloos.

[Uitslag] Italië - Ecuador

Italië-Ecuador 2-0
Deze wedstrijd begint gelijk heel fel met vooral Ecuador die gelijk er bovenop zit en overtredingen maakt. Maar daarna speelt Italië heel mooi de verdedeging uit met een assist van Totti en de goal van topspits Vieri. Kort daarna krijgen ze al een kans op de 2-0 en haalt Totti nog een keer verwoestend uit. Dan is het even wat rustiger en dan na zo'n halfuur neemt Vieri een pass over lange afstand aan op de zijkant en zet Callavaro aan de kant en maakt het koelbloedig af. Kort daarna krijgt Mendez een goede kans op de aansluitingstreffer maar vind het zijnet.

In de tweede helft spelen de Italianen hun catanaccio en komen er af en toe gevaarlijk uit. Ecuador kan tegen de verdedeging van de Italianen niets inbrengen, dus ze proberen het van afstand. Tot aan het einde van de wedstrijd gebeurt er verder weinig, op wat kansen voor Italië na. Aan het eind krijgt Delgado onverwacht nog een kans om de 2-1 aan te tekenen maar Buffon kan redden.

Italië: Buffon, Panucci, Maldini, Cannavaro, Doni(Di Livio 64'), Nesta, Di Biagio(Gattuso 70'), Tommasi, Zambrotta, Totti(Del Piero 73', Vieri

Ecuador: Cevallos(GK), Poroso, Hurtado, De La Cruz, Obregon, Guerron, Aguinaga(C. Tenorio 46'), Delgado, Chala(Asencio 86'), Mendez, E. Tenorio(M. Ayovi 60')

Scoreverloop: Vieri (7', 27')

Geel: Poroso (14'), De La Cruz (49'), Chala (54') Cannavaro (81')

Hakan K. slaat Nederlandse verslaggeefster

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hakan K, de vervroegd vrijgelaten moordenaar en verkrachter van de Nederlandse Marijke van Dijk, heeft gisteren de Nederlandse NOS-verslaggeefster Jessica Lutz geslagen. Dit gebeurde toen hij per auto aankwam bij het politiebureau van Alanya.

De journaliste stond daar samen met andere media Hakan K. op te wachten. Ineens stormde Hakan K. langs een agent de auto uit en sloeg de journaliste met zijn rechtervuist. Lutz, die last zegt te hebben van nekpijn, omdat Hakan K. haar hard onder haar kaak sloeg, zal een klacht indienen.

Binnen vijf seconden verdween Hakan K. het politiebureau weer in, waardoor de journalisten geen vragen konden stellen. Overigens heeft Hakan K., die niet geboeid was, volgens Lutz al eerder omstanders geslagen.

Ono fit voor België, 2 Belgen niet

VVouter wist ons vandaag het volgende te melden:

Shinji Ono is op tijd fit om Dinsdag te starten in de basis van Japan tegen België. Eerder deze week was Ono voor consult naar het ziekenhuis geweest. Aanvankelijk zag het er even naar uit dat hij last had van zijn blindedarm, maar achteraf bleek het oververmoeidheid te zijn. Volgens de woordvoerder van de Japanse ploeg is Shinji weer helemaal de oude.

De Belgen zullen aantreden zonder de verdedigers Glen De Boeck en Nico Van Kerckhoven beide zijn nog niet fit verklaard voor de confrontatie met de vlugge Japanners.

FIFA wil leesbare rugnummers/namen

De FIFA heeft aan de Nigeriaanse selectie op het WK 2002 gevraagd om de namen en rugnummers op de spelerstruitjes in het zwart te drukken zodat ze beter leesbaar zouden zijn.

"Er werd hen gevraagd om de namen en de nummers van de spelers in het zwart te drukken", aldus FIFA-woordvoerder Keith Cooper. Tijdens de eerste wedstrijd tegen Argentinië stonden de spelersnamen en -nummers in het wit op de lichtgroene truitjes van de Nigerianen. Hierdoor werd het bijna onmogelijk om ze te lezen, zowel in het stadion als op de televisie. Meerdere zenders hadden hierover al geklaagd bij de FIFA.

Peperdure cel voor Volkert van der G.

dr_evil, ComPeter en lucrator hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat we zaterdag meldden dat het Ministerie van Justitie de beperkingen tegen Volkert van der G. heeft opgeheven, meldt de Telegraaf vandaag dat justitie nu noodgedwongen voor ruim 100.000 euro een speciale cel in de Bijlmerbajes moet bouwen.

In deze cel moeten speciale voorzieningen komen, zodat Van der G. 24 uur per dag in de gaten kan worden gehouden. Er moeten videocamera's geplaatst worden, maar ook een speciale ruimte waar bewakers op schermen de verrichtingen van Van der G. kunnen volgen. Zo zou kunnen worden voorkomen dat hij zelfmoord pleegt. Ook kan men op deze manier zorgen dat er geen andere gedetineerden bij hem in de buurt komen, die hem mogelijk zouden kunnen vermoorden. Deze hele operatie zou volgens de Telegraaf maar liefst 100.000 tot 120.000 euro gaan kosten.

De mensen in de Bijlmerbajes zijn verbolgen over de speciale behandeling voor Van der G.: 'Nooit kan er iets in dit huis van bewaring en nu wordt er plotseling meer dan 100.000 euro op tafel gelegd', aldus een verontwaardigde bewaarder.

De woordvoerster van het ministerie van justitie heeft dit vandaag bevestigd. Volgens haar gaat het om bouwtechnische ingrepen die al gepland waren vóór de komst van Van der G. "Die zijn nu naar voren gehaald." Het cameratoezicht is bedoeld "als controle op het welbevinden van meneer Van der G." De woordvoerster wil niet ingaan op de kosten van de aanpassingen.

[Uitslag] Brazilië - Turkije

Het WK is nu pas écht onderweg, nu Brazilië zich op het strijdtoneel gemeld heeft. Vandaag om 11:00 trapten Ronaldo en Ronaldinho de eerste wedstrijd in Groep C tussen Brazilië en Turkije af. Hier een uitgebreide samenvatting:

Juninho Paulista nam de plaats in de startopstelling van Emerson in, die eerder een schouder uit de kom had. De openingsfase was duidelijk voor Brazilië. De spelers wisten elkaar makkelijk te vinden wat resulteerde in een flink aantal kansen. Al na 2 minuten zette Rivaldo de sfeer met een mooi overstapje, maar de resulterende voorzet belande in de handen van keeper Rüstü Recber.
Turkije kwam slechts sporadisch tot een aanval. De 1-0 voor Brazilië hing in de lucht als een vlammend schot van Rivaldo net over gaat. Ook het schot van Ronaldinho is niet nauwkeurig, wanneer hij de bal in de voeten gespeeld krijgt van de Turkse keeper die bij de cornervlag onder druk gezet werd door Roberto Carlos.

Na een kwartier valt het duel enigzins stil. Tijdens de lange fase die volgt neemt de druk van Brazilië af en gaat het duel gelijk op. Juninho is in de 29e minuut dicht bij een goal na een prachtige Braziliaanse aanval, maar zijn met linksbuiten genomen schot gaat vlak langs de paal.
De grootste kans tot dan toe is er voor Rivaldo in de 39e minuut. Na een mooie actie van Ronaldo aan de buitenkant kon Rivaldo de voorzet vrij inkoppen. Een schitterende redding van Recber voorkwam de goal. Brazilië voerde de druk vervolgens hoog op en keeper Recber moest veelvuldig in actie komen, onder andere op een schot van Rivaldo. Alpay haalt in de 41e minuut een half doorgebroken Ronaldo neer, nadat de bal voorbij een dagdromende Bulent rolde. De snoeiharde vrije trap van Roberto Carlos was geen probleem voor Recber, die een minuut later ook de bal uit het doel hield omdat Ronaldinho slecht afrondde in een één-op-één situatie met de keeper.

Het lijkt dan alsof te teams met 0-0 de rust in gaan, maar totaal onverwacht komt er een Turkse goal uit de lucht vallen. Nonchalant balverlies van Juninho rond de middencirkel wordt afgestraft door Bastürk die een prachtige voorzet geeft. Hasan Sas ramt de bal snoeihard in de korte hoek, achter een wegduikende keeper Marcos. De voorsprong komt totaal onverwacht, want Brazilië was de eerste helft de betere ploeg. De vaak nonchalante manier van verdedigen werd echter afgestraft.

In de tweede helft is er na 4 minuten meteen al een gigantische kans voor Brazilië maar Rivaldo en Ronaldo weten de de bal niet in de netten te werken, na een mooie rush van Edmilson. Minder dan een minuut later is het dan toch raak voor Brazilië. Een voorzet van Rivaldo wordt op een prachtige wijze door Ronaldo omgezet in een goal. Ronaldo moet nog zijn benen naar voren werpen en zich ver strekken om de bal in het net te volleyen.

Hierna is het voornamelijk eenrichtingsverkeer de Turkse kant op. Er zijn kansen voor Lucio en Juninho en een goal van Rivaldo wordt afgekeurd omdat hij marginaal buitenspel zou hebben gestaan. Ondanks het eenrichtingsverkeer houden de Turken toch goed stand en het duel lijkt op een verdiende 1-1 voor ze te eindigen.

In een spectaculaire slotfase, waarin wel 3 doelpunten en 5 rode kaarten hadden kunnen vallen, slaat het noodlot echter toe. Een slechte trap van Recber beland recht in de voeten van Luizão. Alpay kan niks anders doen dan een overtreding te begaan en hij haalt Luizão nog voor de 16 meter neer. Luizão glijdt echter het penalty gebied in en ondanks het feit dat de overtreding erbuiten begaan was krijgt Turkije een penalty tegen.
Rood is er voor Alpay. Rivaldo werkt de penalty koelbloedig binnen. Turkije had in de slotfase nog kansen om gelijk te maken, evenals er scoringskansen voor Brazilië waren. Er wordt echter niet meer gescoord in de grote hektiek.

Uit frustratie schiet Hakan Unsal de bal nog tegen Rivaldo aan, die bij de hoekvlag op de bal staat te wachten. Unsal kreeg hierdoor zijn tweede gele kaart en mist de volgende wedstrijd, mede dankzij onnodig theater van Rivaldo, die een fatale hoofdwond nabootste terwijl hij op de benen geraakt werd.

Het spannende duel, dat zonder twijfel de mooiste wedstrijd uit het WK was tot nu toe, werd in het bijzonder gekenmerkt door de terugkeer van Ronaldo. Hij leek goed in vorm te zijn, wat hij bewees met hard werken, stijlvolle acties en een mooie goal.

Brazilië: Marcos, Cafu, Lucio, Roque Junior, Carlos, Edmilson, Juninho Paulista (Vampeta 72), Gilberto, Ronaldinho (Denilson 67), Rivaldo, Ronaldo (Luizão 73).
Geel: Denilson.
Goals: Ronaldo (50), Rivaldo (87 pen).

Turkije: Rüstü, Korkmaz (Mansiz 66), Akyel, Alpay, Unsal, Ozat, Bastürk (Davala 65), Emre, Tugay (Erdem 88), Sukur, Sas.
Rood: Alpay (86), Unsal (90).
Geel: Akyel, Unsal, Alpay.
Goals: Sas (45)

Bezoekers: 33,842
Scheidsrechter: Young Joo Kim (Korea).

Nederlanders vergaderen met Afghaanse stamoudsten

Twee Afghaanse Nederlanders nemen van 10 tot 16 juni deel aan een vergadering van Afghaanse stamoudsten.

De raad komt bijeen in Kabul om een overgangsregering te kiezen die democratische verkiezingen moet voorbereiden. De twee Nederlanders vertegenwoordigen de Afghaanse gemeenschap in Nederland. Deze gemeenschap bestaat uit zo'n 30.000 tot 35.000 mensen.

De Federatie van Afghaanse Vluchtelingen Organisaties in Nederland (Favon) heeft Wassay Rahim en Jamila Zaman Anwari gekozen. Rahim werktte jarenlang als ingenieur in Afghanistan en Anwari, die daar journaliste, nieuwslezer en ook ambtenaar was, vluchtten naar Nederland omdat hun leven onder het bewind van de Taliban niet veilig was.

13-jarige koopt helikopter via eBay

mrmiddel, ComPeter, Naomi (DeeDee_), phreak en ricx hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 13-jarige jongen uit Ohio (Amerika) heeft via de computer bij hem op school voor meer dan 2 miljoen Euro een vliegtuig en een helikopter aangeschaft. Dit deed hij op de site van de online veiling eBay, waarbij hij het wachtwoord van de moeder van een vriendje gebruikte.

Volgens de politie deed de jongen de aanschaf ruim een week geleden. De moeder van het vriendje schakelde direct de autoriteiten in toen zij werd opgebeld hoe ze de aankoop wilde betalen. De jongen had ook motorfietsen en een wagen met laadbak gekocht.

De vrouw heeft inmiddels de aankopen ongedaan kunnen maken. De jongen is niet aangeklaagd. Zijn school zoekt nog wel naar een passende straf voor hem.

Henk Westbroek verlaat politiek

Henk Westbroek stapt uit de politiek. Vorige maand liet hij al weten het huidige klimaat met alle bedreigingen aan het adres van politici zat te zijn. De oprichter van Leefbaar Utrecht gaf zichzelf toen een maand bedenktijd.

De VARA-diskjockey zal het komende halfjaar nog wel in de Utrechtse gemeenteraad aanblijven om zijn opvolging te regelen. Hij stopt echter per direct als fractievoorzitter. Vice-voorzitter Oldenborg zal tijdelijk de fractie van Leefbaar Utrecht leiden.

Voor Westbroek speelde met name zijn familie een grote rol bij zijn besluit. Westbroek zegt tevreden te zijn over wat hij heeft bereikt in zijn politieke carriere.

Vijf Tony Awards voor Joop van den Ende

Dr_Evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Joop van den Ende heeft met twee van zijn musicals in New York 5 'Tony Awards' in de wacht gesleept.
Hij ontving de prijzen onder andere voor beste regie en beste originele script. De toneelprijzen zijn belangrijk voor Van den Ende omdat zijn bedrijf Stage Holding een eigen theatercomplex op Broadway gaat openen.

De Tony Awards zijn de belangrijkste jaarlijkse prijzen voor toneel en musical. Vorig jaar was Van den Ende ook succesvol met de musical 42nd Street.

Erfgename Schindler wil schadevergoeding

Dr_Evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een erfgename van Emilie Schindler eist 6,5 miljoen euro van Universal Studios. Volgens haar moet Universal een gedeelte van de opbrengst van de film Schindlers List uit 1993 afdragen aan de Schindlers.

Oskar Schindler was een Duitse industrieel die gedurende de Tweede Wereldoorlog het leven van 1200 joden wist te redden.

De zaak tegen Universal Studios is aangespannen door erfgename Erika Rosenberg, een vriend van de in oktober vorig jaar overleden Emilie. Dat meldt het Duitse tijdschrift Focus. Rosenberg zegt: 'Oskar Schindler en filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer in 1964 een overeenkomst gesloten om vijf procent af te dragen van de opbrengsten van elke film die gebaseerd is op het boek over Oskar'.

Universal Studios heeft de rechten van Metro-Goldwyn-Mayer vervolgens onder dezelfde voorwaarden gekocht. Het bedrijf beweert dat de film van regisseur Steven Spielberg ondanks het wereldwijde succes ervan leidde tot een verlies van 12,3 miljoen euro. Het Duitse blad Focus zegt dat dit in tegenspraak is met andere bronnen, waaronder Internet Movie Database, die melden dat Schindlers List 317 miljoen dollar (335 miljoen euro) heeft opgebracht.

[WK] Uitslag Brazilië - Turkije

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Brazilië en Turkije (Groep C) is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Brazilië.

Op slag van rust scoorde de Turk Hakan Sas de 0-1 na een fraaie voorzet van Basturk. Vijf minuten na rust werkte Ronaldo de achterstand echter weer weg: 1-1.

Een lange tijd vielen er toen geen doelpunten meer. Maar vijf minuten voor tijd trok de Turk Alpay een doorgebroken Braziliaan aan zijn shirt. Alpay kreeg hiervoor de rode kaart, en Rivaldo schoot uit de gegeven penalty de 2-1 in het doel.

In de blessuretijd kreeg de tweede Turk, Hakan Unsal, een rode kaart (2x geel), omdat hij de bal hard tegen Rivaldo opschoot. Maar het bleef 2-1.

Zodadelijk om 13:30 uur wordt de derde wedstrijd van vandaag gespeeld: Italië - Ecuador.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Actie voor uithangen Palestijnse vlag

SvenG had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pro-Palestijnse beweging in Haarlem roept Nederlanders op de Palestijnse vlag uit te hangen. Dit initiatief is ontstaan naar aanleiding van de rel rond Gretta Duisenberg die de Palestijnse vlag aan haar huis in Amsterdam had hangen.

Woordvoerder K. van Broekhoven van groepering Breed platform Palestina 35 jaar bezet heeft zelf de Palestijnse vlag aan zijn huis hangen. Twee andere leden van de Haarlemse actiegroep hebben dit initiatief overgenomen. Volgens hem is de actie bedoeld om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen.

De Meningokokkenprik

Een dikke enveloppe viel op de deurmat, er zat een stapel papieren in met als centrale onderwerp: Meningokokken. Ik viel in de prikdoelgroep en moest me dus richting de andere kant van de stad te begeven om in de schaatshal cq sporthal mij te laten prikken. Ondanks dat het niet verplicht was besloot ik toch te gaan, na een documentaire over een jongetje dat het gekregen had en een week later dood was leek het me wel zo veilig.
Het zonnetje scheen, de lucht was blauw en ik stapte op de fiets. Een beetje klungelig zwalkte ik door de stad op zoek naar de juiste weg, want bordjes doen ze niet aan. Iedereen weet toch waar het zwembad en de ijsbaan zijn Gelukkig was ik niet de enige die geprikt moest worden en nadat ik de wijk uit was kon ik redelijk rustig achter een stroom jongeren aan fietsen. Die moeten vast ook geprikt, dacht ik. Twee bij twee werd de groep voor me kleiner, maar gelukkig bleven er twee over die mij er heen loodste.
Een enorme berg fietsen merkten de plaats waar de ingang zat, vele kindjes en jongeren liepen en hingen daar rond. Ouders die hun baby's susten met knuffels, ijsjes en ballonen. Nee, we gaan niet naar het zwembad. Je krijgt een prikje, waarop het kind vervolgens hard de andere kant op begon te trekken. De sporthal was zo slim geweest om hun ijstentje bij de ingang te zetten om zulke tegendraadse kinderen ook weer gerust te stellen.
In de ontvangst hal stonden drie muzikale clowns te doen alsof het een feestje was en een groepje kinderen dat net kon lopen stond er helemaal uit hun dak te gaan, de disco is er niks bij Vervolgens in de rij waar de oproep kaart werd gecontroleerd, nog een rij waar de kaart werd omgeruild voor een briefje met je naam en toen in de rij voor de prik.
Een hoop huilende kindertjes ging voor me aan en toen ik aan de beurt was, was het zo weer voorbij. De hele prik stelde eigenlijk niks voor, maar toch waren er velen die het niet met mij eens leken te zijn.
Bij het ijsco stalletje waren velen die vonden dat ze nu wel een ijsje verdiend hadden. En nu weer naar school hoor Marije, nee we gaan niet naar huis. Ik wel, ik ben gelukkig al vrij en duik weer lekker achter mn PCtje

Stoffelijk overschot zeiler gevonden

Zondag heeft de politie het stoffelijk overschot van een 52-jarige man uit het Duitse Solingen gevonden. De man was zaterdag tijdens een zeiltocht op het Heegermeer overboord geslagen.

De man werd opgepikt door een roeibootje. Vlakbij het zeiljacht sprong de man in het water om via de zijkant weer aan boord te klimmen. Dat mislukte en de man verdween weer onder water. Onmiddelijk werd er een reddingsactie op touw gezet. Uiteindelijk werd het lichaam van de drenkeling zondag aangetroffen net buiten de vaargeul op het Heegermeer.

[Uitslag] Kroatië - Mexico

Kroatië - Mexico (0-1)

De eerste helft van Kroatië tegen Mexico was een grote opeenstapeling van balverlies. Op 1 grote kans van Mexico na was er verder alleen een enkele flinke afzwaaier en een hoop mislukte aanvallen. Mexico toonde veel wilskracht tegen het bijna veteranenelftal van Kroatië. De snelheid van de gevreesde counters viel helemaal weg en de stevige Kroatische verdediging is ook niet meer wat het ooit geweest is.
De tweede helft begon met een vrije trap van Kroatië op circa dertig meter van het doel die rakelings langs de paal vloog. In de 59e minuut kwam het eerste echte hoogtepunt met een rode kaart voor Zivcovic en een penalty voor Mexico, die Blanco keurig benutte. Enkele minuten later knallen Marquez en Boksic met de koppen tegen elkaar aan en staat Mexico tijdelijk zelfs met 11 tegen 9. Boksic wordt vervolgens vervangen door Stanic. Het spel ging weer verder zoals in de eerste helft, totdat er een enorm gejuich van de Kroatische fans klonk, maar helaas voor hun belandde de bal in het zijnet. Zo eindigde de wedstrijd in 0-1.

Kroatië:
Pletikosa, Simunic, Tomas, Zivkovic, Prosninecki (45' Rapaic), Suker, N. Kovac, Boksic (67' Stanic) , Soldo, Jarni, R. Kovac

Mexico:
Perez, Marquez, Vidrio, Torrado, Morales, Borgetti (15' L.Hernandez), Blanco (78' Palencia), Luna, Mercado, Cormona, caballero.

Scoreverloop: 0-1 Blanco (61')

Rood: Zivkovic ('60)

Al-Qaida waarschuwt voor nieuwe aanslagen

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabische krant Al-Hayat heeft zondag een boodschap gepubliceerd waarin de woordvoerder van Al-Qaïda, Sulaiman Abu Gaith, waarschuwt voor een nieuwe reeks terreuraanslagen.

"Wij bevestigen dat wij voortgaan met ons werk om Amerikanen en joden aan te vallen en tot doelwit te maken, zowel mensen als gebouwen", citeerde Al-Hayat uit een artikel dat de krant naar eigen zeggen van de website www.alneda.com had gehaald. De site was zondag niet te bereiken.

"Wat de Amerikanen te wachten staat zal, zo God het wil, niet minder zijn dan wat al gekomen is. Amerika moet paraat zijn en haar veiligheidsgordels omdoen, omdat wij, met Gods wil, bij hen zullen komen van waar zij het niet verwachten", zo citeerde de krant Abu Gaith.

'Stichting werkt integratie tegen'

De samenwerking van de Nederlands regering met de aan de Marokkaanse overheid gelieerde stichting Hassan II stuit op onbegrip bij Marokkaanse organisaties, die stellen dat deze stichting de integratie juist tegenwerkt.

,,Het enige wat ze willen, is ons de oude Arabische waarden opdringen, zegt Abdou Menebhi van migratie-instituut Emcemo over Hassan II. Volgens Saïd Bouddouft van het Samenwerkingsverband Marokkanen en Tunesiërs is ,,hun werkwijze ... slecht voor de integratie en emancipatie van Marokkanen".

Staats secretaris Ybema van Buitenlandse Handel kondigde vorige maand tijdens een bezoek aan Marokko aan dat Nederland gaat samenwerken met de stichting in het kader van de aanpak van jeugdcriminaliteit.

Winnaars CD Fever van Kylie Minogue!

Velen van jullie hoopten de nieuwe CD van Kylie te mogen winnen deze week, want wij kregen meer dan 370 goede inzendingen binnen. Helaas kunnen er maar 5 winnaar zijn en dat zijn geworden:

-Sum-
X-TremeError
AirwiN
BrammeS
the shining

Gefeliciteerd! De CD's zijn voor het eind van de week in jullie bezit. Mocht je deze keer niets gewonnen hebben: Helaas! Doe deze week weer mee met de prijsvragen en maak kans op onder andere de CD The Eminem Show en een Blade II pakket.

Opvoeden tegen verloedering

De overheid moet vaders stimuleren om minder te gaan werken teneinde de verloedering van de maatschappij tegen te gaan. Gebeurt dit niet, dan zal Nederland, net als de Verenigde Staten, geconfronteerd worden met een grote hoeveelheid nul-oudergezinnen waarin beide ouders full-time werken en daardoor het toezicht op hun kinderen verliezen. De kinderen, op hun beurt, zullen daardoor ten prooi vallen aan drugsgebruik en criminaliteit, zo stelt psycholoog Vincent Duindam.

Duindam, als onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht, geldt als autoriteit op het gebied van de betrokkenheid van vaders bij de opvoeding. Hij publiceerde verscheidene boeken over dit onderwerp.

Volgens de wetenschapper heeft de politiek de laatste jaren veel teveel de nadruk gelegd op arbeid. Hij ergert zich dan ook mateloos aan het beleid van de regering, dat erop geënt lijkt de dagindeling van ouders `zo efficiënt mogelijk in te richten'. Alle zorg moet uit handen gegeven worden, van de hond uitlaten tot het verjaardagsfeestje van het kind. ,,Tegenwoordig kun je je zoon of dochter 24 uur bij derden onderbrengen. Zelfs in de vakantie hoef je dankzij de zomeropvangkampen `geen last' van ze te hebben'', aldus Duindam, die pleit voor een terugkeer van vaders en moeders in de rol van ouder en opvoeder.

Buena Vista haalt rugzakjes terug

De kinderrugzakjes die Buena Vista Home Entertainment vorig jaar distribueerde bij video's en dvd's worden teruggehaald. Via advertenties in landelijke ochtendkranten schrijft het bedrijf maandag dat kinderen mogelijk in de koordjes van de Dombo-rugzakjes verstrikt kunnen raken.

Bij de actie die vorig jaar september begon werden de zakjes onder meer weggegeven bij aankoop van een Disney-film. Buena Vista adviseert de zakjes terug te sturen, of de koordjes eraf te knippen.

Kuerten weer niet naar Wimbledon

dr_evil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Roland Garros liggen nu zowel Lleyton Hewitt als Gustavo Kuerten eruit. Hewitt, de Australische nummer één van de wereld, was in de vierde ronde niet opgewassen tegen de Argentijn Guillermo Cañas: 7-6, 6-7, 4-6, 3-6. De Braziliaanse titelverdediger Gustavo Kuerten verloor met 4-6, 5-7 en 4-6 van de Spanjaard Albert Costa. Kuerten heeft afgezegd voor Wimbledon. Hij wil, na zijn verlies van gisteren, rust nemen. In april maakte hij zijn come-back na een heup-operatie.

Botsing fataal voor twee parachutisten

ZuPeRMaN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een botsing zo'n 40 meter boven de grond is twee parachutisten fataal geworden.

De twee mannen maakten deel uit van een Hilversums parachutistenteam dat formatiesprongen maaktte boven Texel. Door een onbekende oorzaak kwamen de twee vlak voor de landing met elkaar in aanraking, waarna ze gezamenlijk neerstortten. Een van hen was op slag dood, de tweede overleed korte tijd later.

De parachutisten waren gesprongen van een hoogte van zo'n 13.000 voet, circa 4.000 meter. Beide slachtoffers waren geoefende springers.

Ook de Arabieren hebben patriotische games

Anoniem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Propaganda vindt tegenwoordig ook haar weg via het medium van de PC. Zo is het Amerikaanse ministerie van defensie bezig om een game te maken die jongeren warm maakt voor het leger, de Israeliërs zijn bezig met Israele Air Force en nu hebben de Arabieren ook hun eigen spel namelijk Under Ash.

Het spel Under Ash gaat over de jonge Palestijn Ahmad die mee doet aan de Intifada. Hij begint van onder af aan met stenen gooien naar de Israëlische soldaten. Vervolgens mag hij kolonisten uitschakelen en de vlag van Israël verwijderen. Het is niet mogelijk in het spel om zelfmoordaanslagen te plegen...

1 dode na gsm bom

Gobbles, Inc. had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Russische plaatsje Loebertsi is een vrouw van 23 jaar om het leven gekomen toen haar mobieltje explodeerde.

De echtgenoot van de vrouw kocht de telefoon afgelopen zaterdag op een markt. Bij de explosie raakte hij ernstig gewond. Volgens de Russische media bevond zich een bom in de telefoon die afging toen de vrouw de telefoon wilde gebruiken. De man en de vrouw bevonden zich in hun huis, zodat er verder geen omstanders gewond zijn geraakt.

De Russische veiligheidsdienst heeft een onderzoek ingesteld.

Zidane nog steeds geblesseerd

VVouter wist ons vandaag het volgende te melden:

Vrijdag liet Senegal al zien dat een Frankrijk zonder Zidane te kloppen is, en wat dat betreft ziet de toekomst er voor de regerend wereld- en Europees kampioen niet goed uit. In een interview verklaarde Roger Lemerre, bondscoach van de Haantjes, dat hij het zeer opmerkelijk zou vinden als hij over 4 dagen in de wedstrijd tegen Uruguay weer over zijn spelmaker zou kunnen beschikken.
De vervanger van Zizou in die wedstrijd is nog onbekend. Youri Djorkaeff (Bolton Wanderers) speelde tegen Senegal op die positie, maar kon niet overtuigen. Een alternatief kan Johan Micoud (AC Parma) zijn. Hij zou er voor moeten zorgen dat de aanvoer naar de Franse spitsen Trezeguet en Henry verbeterd wordt.

Zidane zelf bevindt zich momenteel nog in een ziekenhuis in Seoul. Hoewel de blessure goed geneest verwacht men dat hij pas op 11 juni tegen Denemarken voor het eerst voor Frankrijk uit kan komen dit toernooi.

Vliegtuig verongelukt op Britse snelweg

Gobbles, Inc. en EricV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondag is op de Britse snelweg een eenmotorig vliegtuigje verongelukt. Één van de twee inzittenden kwam hierbij om het leven. De andere kwam er met lichte verwondingen vanaf. Op de weg zelf vielen geen slachtoffers. Volgens de Britse politie is dit een wonder, omdat het nu één van de drukste dagen van het jaar is.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van de studentenstad Cambridge. Het toestel wilde ten zuiden van Cambridge, in Duxford, landen. Waarschijnlijk deden de remmen het niet goed, waardoor het toestel doorschoot naar de snelweg.

Het verongelukte toestel was particulier eigendom. Het betrof een vliegtuigje van het type L39.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.