Leekens biedt zichzelf aan bij PSV

Georges Leekens heeft via zijn zaakwaarnemer contact opgenomen met PSV. Leekens, die enige tijd geleden uit onvrede bij Roda JC opstapte, wil graag de vorige week ontslagen Erik Gerets bij PSV opvolgen.

Afgelopen donderdag zou zijn zaakwaarnemer een gesprek met directeur algemene zaken (Peter Fossen) van PSV hebben gehad. Die kon echter nog niet zeggen welke kant PSV met zijn nieuwe trainer opwil.

Leekens werd als coach in België landskampioen met Club Brugge. Daarnaast heeft hij ook Excelsior Moeskroen, Lokeren en het nationale Belgische elftal getraind.

Of PSV de kandidatuur van Leekens serieus neemt is niet duidelijk. De club weigert ieder commentaar.

Update
Zojuist meldde de voorzitter van PSV (Harry van Raaij) in Barend en van Dorp dat de voorkeur uitgaat naar een Nederlandse trainer. Op het lijstje staan drie trainers: Frank Rijkaard, Martin Jol en Guus Hiddink. Van Raaij wilde niet zeggen wie zijn persoonlijke favoriet was.

Verder meldde Van Raaij dat hij indirect is benaderd door Arsenal voor Van Bommel, maar dat Arsenal twee keer niet meer terugbelde. Hij denkt dat Kezman en Hofland in ieder geval gewoon bij PSV zullen blijven.