Scholier geschorst wegens erectie opstel

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden: I

In Nieuw-Zeeland is de 15-jarige Mike Scherger voor vijf dagen geschorst van school. In die vijf dagen ontving hij veel steunbetuigingen.

Mike werd geschorst van school omdat hij een schunnig opstel had geschreven en die voor de klas vertelde. De klas had voor het vak Engels de opdracht gekregen om een verhaal te schrijven met als onderwerp "Hoe je lichaam je kan verraden". Scherger kwam met een verhaal over een tiener die omwille van een erectie in verlegenheid wordt gebracht wanneer hij in de klas naar voren wordt geroepen.

De directrice van de school Alison Annan vond het geschreven stuk van Mike "totaal ongepast" en stuurde Mike vijf dagen van school en wilde Scherger pas weer in de klas hebben nadat hij in therapie was geweest, zo meldde de Waikato Times.

De moeder van Mike Scherger met verpleegster als beroep verklaarde in de krant "Waar hij over schreef is het echte leven, het gebeurt". De vader dreigde met een advocaat "wanneer de situatie voorbij het punt van stupiditeit gaat, de hele toestand is volledig absurd. Ze schieten met een kanon op een mug".

Of de zaak tot een rechtszaak gaat leiden is nog niet bekend.