LPF gaat programma financieel onderbouwen

Romulus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnen de Lijst Pim Fortuyn (LPF) is alles weer koek en ei. De ruzies in de partij zijn bijgelegd en de kandidaat-Kamerleden zouden eensgezind bezig zijn, het programma uit te werken. Om de kritiek op het ontbreken van een financieele paragraaf te weerleggen laat LPF het programma alsnog doorrekenen door de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Geen ruzie meer
"De ruzie tussen mij en kandidaat-Kamerlid Smolders is niet meer ter sprake gekomen", verzekert Cor Eberhard, nummer 13 op de lijst. De twee hadden ruzie over de manier waarop Smolders twee vrouwen op het partijbureau bejegend zou hebben. De vrouwen overwegen een aanklacht wegens seksuele intimidatie tegen Smolders.

''Anders weet Zalm er van''
De keuze voor de Erasmus Universiteit is een bewuste. "Indien wij het Centraal Planbureau of het ministerie van Financiën het laten doen, dan wordt minister Zalm geïnformeerd en dat willen we niet", aldus een woordvoerder.

De specialisten van de universiteit rekenen uit wat de teruggaaf van het 'kwartje van Kok' (benzineaccijns) kost en hoeveel het kost om de hypotheekrente weer volledig aftrekbaar te maken. De doorrekening moet voor de verkiezingen klaar zijn.