PSINet Europe verkocht

Nadat het enorme telecom- en internetbedrijf PSINet USA al was ontmanteld en haar peperdure glasvezelnet voor een habbekrats was overgenomen kan Fok! nu uit een zeer betrouwbare bron binnen het bedrijf exclusief melden dat ook de gehele Europese tak in delen zal worden verkocht.

PSInet Europe wordt voor ongeveer 11 miljoen euro overgenomen door een consortium van investeerders. Deze overname moet dan nog wel even worden goedgekeurd door het zogenaamde US Bankruptcy Court omdat het gaat om de overname van een bedrijf dat reeds bankroet is gegaan. Zo rond eind juni zal alles in kannen en kruiken zijn, verwachten advocaten.

PSINet Europe is gestart in 1997 en is een van de grootste aanbieders van internet toegang en webhosting. Het is actief in de volledige Europese Unie. Het bedrijf vertegenwoordigt een enorme waarde omdat het eigenaar is van een complex en wijdvertak Europees glasvezelnetwerk. Klanten zijn Schiphol Airport, Elmar Reizen, ACHMEA, Microsoft en KNVB.nl.

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in 2000 was PSINet nog voor vele miljoenen sponsor. PSINet Nederland is gevestigd in Hoofddorp.