Grensrechter beschoten tijdens wedstrijd

Door de openbare aanklager van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar aanleiding van een schietincident bij het duel Feyenoord-NAC van 7 april. Tijdens deze wedstrijd kreeg grensrechter Johan Bethem een `klein, hard, rond, plastic balletje geel van kleur', zoals het letterlijk staat vermeld in het rapport van de waarnemer, tegen zijn hoofd.

De dienstdoende politiecommandant vertelde na de wedstrijd dat het waarschijnlijk om een kogeltje uit een hard plastic namaakpistool ging.

Een woordvoeder van de Rotterdamse politie bevestigt dat. ,,Dat klinkt onschuldig, maar zo'n kogel kan hard aankomen. En als je die in je oog krijgt, kan het hele vervelende gevolgen hebben'', aldus de zegsman. Het pistool van hard plastic met het uiterlijk van een écht pistool is in Nederland niet te koop. ,,Het is komen overwaaien uit Spanje waar zo'n type wapen wel te krijgen is. Een enkele keer komen wij ze tegen op de kermis en dan vragen we de exploitant om ze weg te doen.''

Overigens heeft grensrechter Benthem geen aangifte van het incident gedaan. Daarom zal de Rotterdamse politie dan ook geen actie ondernemen.

De KNVB weet nog niet wanneer het vooronderzoek is afgerond. Feyenoord wenste gisteravond geen commentaar te geven.