Bommelding VS door Nederlandse jongen (13)

Lichte paniek in Amerika vandaag. Daar heeft een 13-jarige Nederlandse jongen het Amerikaanse ministerie van Justitie gebeld met de waarschuwing voor een bomaanslag.

Het Openbaar Ministerie bevestigde dit bericht vanavond. De jongen belde volgens de FBI vanuit Nederland met de mededeling dat er een explosief zou afgaan bij een nationale bank in het centrum van Washington omstreeks 12.00 uur 's middags. Loos alarm bleek later, want niets gebeurde.

De FBI nam de zaak toch serieus op en besloot enkele banken in Washington te sluiten.

De 13-jarige jongen heeft inmiddels met justitie gesproken en heeft bekend. Het OM wil niet zeggen waar de jongen woont en welke gevolgen het telefoontje voor hem zal hebben.

Het telefoontje kwam tot stand vanuit Nederland via een centrale in Canada, waar deze uiteindelijk bij het Amerikaanse ministerie van Justitie zou zijn binnengekomen. Dat de melding serieus werd genomen door de FBI blijkt vooral uit het feit dat de jongen kennis van zaken had: "De beller gaf antwoord op verschillende vragen. Hij zei dat hij de informatie had van een informant en hij noemde het type explosief dat gebruikt zou worden," aldus de FBI. Toch werd er aan de geloofwaardigheid van het bericht getwijfeld: "Desondanks hebben we gezien de verstrekte details en de specifieke informatie besloten de informatie te verspreiden in de regio Washington DC."

Een aantal FOK!kers had ons dit via de newssubmit te melden, bedankt!