[Voetbal] Uitslag Feyenoord - Internazionale

Feyenoord heeft vanavond de finale van het UEFA Cup-toernooi bereikt, door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen het Italiaanse Internazionale. Een week geleden won Feyenoord met 1-0 in Milaan. Pierre van Hooijdonk en Jon Dahl Tomasson scoorden voor Feyenoord. De twee doelpunten van Inter kwamen op naam van Zanetti en Kallon.

Het duel begon aardig met een aantal kansen aan beide kanten, maar zakte daarna wat in. In de 17e minuut kopte Van Hooijdonk een voorzet van Van Persie binnen. Na dit doelpunt verloor Feyenoord de concentratie en nam Inter het initiatief. Het was echter de thuisploeg die in de 34e minuut geheel onverwachts 2-0 maakte. Van Hooijdonk stuurde Kalou weg, diens inzet werd door Toldo voor de voeten van Tomasson getikt, waarop de Deen scoorde.

In de tweede helft gebeurde er weinig. In het laatste kwartier drong Feyenoord nauwelijks meer aan. Doordat Zanetti in de 84e minuut doelman Zoetebier met een kopbal versloeg, wist Internazionale nog op 2-1 te komen. In de 90e minuut werd een schwalbe van Emre door de scheidsrechter beloond met een strafschop, die vervolgens door Kallon werd benut: 2-2.

Borussia Dortmund is de tegenstander van Feyenoord in de finale, op 8 mei in de Rotterdamse Kuip. Zij verloren uit met 3-1 van AC Milan. Vorige week wonnen de Duitsers in eigen huis met 4-0.