Leefbaar Rotterdam beveiligt kantoor

jolo en THE-SILENCE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door Leefbaar Rotterdam worden er extra beveiligingsmaatregelen genomen op hun kantoor in het stadhuis, wegens aanhoudende bedreigingen. De bureaus worden binnenkort uitgerust met alarmknoppen, de beveiliging op het stadhuis houdt extra toezicht en bodes controleren bezoekers voor de partij strenger.

Lijsttrekker Pim Fortuyn en fractieleden van Leefbaar Rotterdam (LR) worden vooral sinds de verkiezingen regelmatig bedreigd en lastiggevallen via verscheidene wegen. De partijleden worden bedreigd met de dood en uitgemaakt voor homo's, racisten of fascisten, aldus Sørensen, de tweede man van LR.

Fortuyn deed afgelopen dinsdag nog aangifte tegen demonstranten die hem een taart in zijn gezicht hadden geworpen. Ook zei hij `bedreigende' correspondentie te krijgen.

,,Nare post doet geen pijn, maar als mensen je kamer binnen komen, schrik je toch behoorlijk'', zegt de echtgenote van Sørensen. Gisteren wist iemand de fractiekamer van LR binnen te dringen. Tegen Harry Borst, nummer vier op de lijst, riep hij teksten als `Ik ga jou koud maken'.

Per telefoon of e-mail worden Fortuyn en de anderen regelmatig uitgemaakt voor `vieze homo' en racist. ,,Via e-mail kunnen mensen zich aanmelden als lid of vrijwilliger. Bij de vraag `naam' vullen ze bijvoorbeeld Adolf Hitler of Rudolf Hess in'', vertelt vrijwilliger Dries Mol. Het verscherpte beleid wordt bevestigd door een woordvoerder van de gemeente.