Commotie rond schilderij Pim Fortuyn

Spina1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schilderij van Pim Fortuyn heeft voor veel ophef gezorgd in Goes. Voor- en tegenstanders van de ideeŽn van de politicus doen hun best op het 5 meter hoge portret aan het Hollandiaplein hun standpunten aan te brengen, dan wel weg te halen.

Commotie rond schilderij Pim FortuynKunstschilder L. van den Akker (22) voltooide afgelopen vrijdag zijn werkstuk: een portret van Pim Fortuyn in de at your service-houding, met een hakenkruis op zijn voorhoofd. Daarmee wilde Van den Akker laten blijken dat hij Fortuyn een racist vindt. De gemeente Goes liet het hakenkruis dezelfde dag nog weghalen.

De kunstschilder reageerde daar zaterdag op door Fortuyn's voorhoofd te voorzien van de tekst leeg is leeg. Zondag ontdekte Van den Akker dat een onbekende vol is vol op het schilderij had aangebracht. Hij poetste die woorden weer weg. Vandaag bleek dat iemand geprobeerd heeft het werkstuk in brand te steken.

"Mijn bedoeling is meer een gesprek van man tot man", aldus de kunstschilder. Hij betreurt het dat de discussie vorm krijgt door "het verzieken van andermans werk". De schilder gaat nu bekijken hoe hij zijn schilderij nog kan herstellen.