Tandpasta van koeienuitwerpselen in India

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tandenpoetsen wordt nooit meer hetzelfde. Tenminste als het aan een Indiase firma ligt op een alternatieve kruidenbeurs in de Indiase hoofdstad New Delhi haar producten aanbiedt.

Het recept voor de tandpasta is simpel. Men neme een koe, iets dat niet al te moeilijk is in India, waar er miljoenen van over straat lopen. Melk de koe en vermeng de melk vervolgens met de urine en de poep van dezelfde koe.

Volgens de firma, Kanpur Gaushala Society, is het resultaat een prima tandpasta. "Het is zeer goede tandpasta waar je normaal je tanden mee kan poetsen", aldus Ram Shankar Gupta, de eigenaar van het bedrijf, die zijn eigen pasta dagelijks gebruikt. Bij het bedrijf draait alles om de koe. Melk en uitwerpselen van 5000 koeien in de regio functioneren als leveranciers voor Gupta's uiteindelijke producten.

Het mengsel blijkt niet alleen tandpasta op te leveren, maar ook nog een serie van andere producten, zoals thee getrokken uit een mix van koeienurine, poep en yoghurt. Ook verkoopt het bedrijf nog de zogenaamde koeienmedicijnen, bijvoorbeeld anti-kankerpillen. Medici zijn er verre van overtuigd dat de koeienpil ook daadwerkelijk geneest. Ook claimt Gupta dat koeienurine een zuiverende werking heeft op het lichaam.