Geluidswagen Leefbaar Rotterdam gestolen

Theo Cornelissen, fractievoorzitter van de SP in de Rotterdamse gemeenteraad, is er vanmiddag met een geluidswagen van Leefbaar Rotterdam vandoor gegaan. De geluidswagen stond met draaiende motor tegenover het stadhuis aan de Coolsingel waar verslaafden en daklozen demonstreerden tegen eerdere uitspraken van Leefbaar-aanvoerder Pim Fortuyn.

Cornelissen had de Leefbaar Rotterdam-aanhangers eerder gevraagd te vertrekken. Ze bleven echter staan en deelden posters en folders uit. Volgens getuigen stapte Cornelissen daarop gewoon in de wagen en reed ermee weg. De politie ging achter de wagen aan en wist Cornelissen een eindje verder op de Coolsingel te achterhalen. De SP-voorman werd even meegenomen naar het politiebureau maar hij werd na een half uur al weer vrijgelaten. De geluidswagen keerde terug naar het stadhuis.

Op last van de politie moest de wagen na korte tijd toch weg. Toen de daklozen en verslaafden hoorden wat Cornelissen gedaan had, riepen zij op de trappen van het stadhuis om zijn onmiddellijke vrijlating.