'Bin Laden in leven bij Pakistaanse grens'

Osama Bin Laden is nog in leven en hij heeft zich verstopt in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan. Amerikaanse regeringsfunctionarissen zijn hiervan overtuigd.

Volgens een medewerker van het Witte Huis zou het de jacht op Bin Laden in gevaar brengen als er meer details zouden worden vrijgegeven. De bewijzen die de Amerikanen zeggen te hebben beperken de jacht op de Saudische terroristenleider tot een kleiner gebied, maar de informatie is niet specifiek genoeg om nieuwe bombardementen uit te voeren zoals in het gebied bij Tora Bora, een paar maanden geleden.

Er doen zich allerlei theoriën de ronde over het lot van Osama Bin Laden. Hij zou zijn gedood bij gevechten, of overleden aan een nierziekte waaraan hij lijdt, of hij is gevlucht. Als mogelijke 'schuilplaatsen' werden al genoemd Iran, Pakistan, Tsjetsjenië, Soedan, Somalië, Yemen, of het Indiase deel van Kashmir. Volgens een regeringsfunctionaris is het doden of gevangen nemen van Bin Laden een lange termijn-zaak geworden.

Bin Laden zou zich nu ophouden in een gebied in het zuidoosten van Afghanistan bij de grens met de Pakistaanse provincies Baluchistan of de North West Frontier die bekend staan als bolwerken voor islamitische militanten.