Milosevic wil getuigen oproepen

Milosevic heeft zijn lijst met getuigen klaar. Naast ex-president Clinton van de VS, staan ook secretaris-generaal Annan van de VN en de Britse premier Blair op het lijstje. Milosevic wil hen onder andere ondervragen over de NAVO-bombardementen op Kosovo en over het gegeven dat Milosevic als president hun "algemene steun genoot", aldus Milosevic zelf.

Milosevic wil daarover ook de Italiaanse minister Dini van Buitenlandse Zaken horen, de Amerikaanse ex-minister Albright van Buitenlandse Zaken, de Duitse bondskanselier Schröder en diens voorganger Helmut Kohl, de Duitse minister Scharping van Defensie en de Amerikaanse senator Bob Dole.

Milosevic is ook van zins getuigen uit Joegoslavië op te roepen. Hij kondigde aan getuigen van de aanklagers aan een kruisverhoor te zullen onderwerpen. Onder die getuigen bevinden zich Rugova, politiek leider van de Albanezen in Kosovo, de Amerikaanse gezant Holbrooke en ex-NAVO-bevelhebber, generaal Clark.
Milosevic zal zijn lijst met getuigen moeten indienen bij de rechter. Deze bepaald of de getuigen relevant genoeg zijn voor de rechtszaak en de beschuldigingen waarvoor hij terechtstaat.

Milosevic is nog steeds bezig met zijn eigen zaak: Hij houdt de NAVO, de OVSE en het Kosovaarse Bevrijdingsleger UÇK verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden die in Kosovo zijn begaan. Opnieuw gaf hij een urenlange preek met als hoofdpunt dat de samenzwering tussen de NAVO en Albanese terroristen had geleid tot de genocide.
Het proces wordt maandag voortgezet. Milosevic moet om 13.00 uur klaar zijn met zijn verklaring.