Eric Dikeb in de boeien bij koninklijke bruiloft

Sieme had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hardnekkige pogingen zijn single "Zwemmen in de lucht" aan Maxima en Willem-Alexander te overhandigen is 3FM -medewerker Eric Dikeb op een aanhouding komen te staan.

"Zwemmen in de lucht" is de ironisch bedoelde tegenhanger van het officiŽle huwelijkslied "Lopen op het water". Onder meer Henk Westbroek verleende zijn medewerking aan de persiflage. Dikeb, bekend van Big Diet en Stenders Vroeg, had zijn zinnen gezet op een persoonlijke uitreiking van zijn nieuwe single aan het koninklijk bruidspaar. Vooraf leken zijn kansen echter al gering door weigering van zowel de RVD als de BVD om hem toegang te verlenen.

Dikeb gooide op 2-2-02 echter alles in de strijd om de beveiliging te overtuigen van zijn goede bedoelingen.

Hij verklaarde "zuiver blauw bloed" te hebben. "Ik ben een geboren "geheelonthouder," aldus de AprŤs-ski zanger. Bij een tweede poging door de afzettingen te breken wees hij het veiligheidspersoneel op het nationale belang van zijn aanwezigheid bij het huwelijksfeest. "U neemt een groot risico door mij te weigeren, want een feest zonder Dikeb heeft nauwelijks kans van slagen," riep hij tot grote hilariteit van omstanders.

Toen de zanger uiteindelijk, na een derde infiltratiepoging op de Dam, werd aangehouden moest hij teleurgesteld opgeven. Zijn commentaar:"Ik voel me een soort Dwaze Zanger van ons eigen nationale plein. Het is alsof mijn stem hier niet gehoord mag worden, terwijl ik juist daarmee elk feestje op zijn kop kan zetten!"