FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 februari 2002

TheMarco kan eindelijk zijn gez**k kwijt!

Ook voor mij een eerste posting hier op het weblog en zeker niet de laatste. De komende tijd zal ik proberen jullie te shockeren, laten lachen, aan het huilen te brengen, te irriteren, te prikkelen en nog veel meer emoties bij jullie proberen te weeg te brengen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Ik zal me voornamelijk gaan richten op links die ik om wat voor reden dan ook graag met jullie wil delen. Maar wie weet verschijnt er hier en daar ook nog wel een stukje tekst!

Voor de oudgedienden op FOK! behoef ik waarschijnlijk geen introductie maar voor de nieuwere gebruikers zal ik me dan toch even netjes voorstellen.

Mijn naam is Marco, 28 jaar en wonende in Hillywood.
Aldaar woon ik samen aan de foute kant van het spoor en verdien ik mijn brood bij een niet nader te noemen bedrijf in de entertainmentsector.
Wie meer dan dit over mij wil weten kan terecht in het fotoboek en ik heb ook nog ergens een paar pagina's op het web staan.

Hier hou ik het maar bij met deze introductie. Waarschijnlijk was je toch al lang gestopt met lezen

's ochtends vroeg

M'n eerste post op weblog, ik hoop dat het een beetje bevalt, en dat ik een blijvertje mag zijn
Alle commentaar is welkom, alhoewel ik natuurlijk liever alleen positieve dingen hoor


Wat een ellende! Elke ochtend weer hetzelfde...
10 voor 7... mn radio gaat aan, en jawel ik moet er weer uit
Ik neem me voor om naar beneden te lopen de radio aan te zetten, wat te eten te pakken, de krant erbij, en wakker worden maar!
Maar helaas, elke ochtend loopt het weer anders.
Ik loop de trap af, en zie m al staan, op een of andere manier trekt hij me aan, hij dwingt me om naar hem toe te lopen en m aan te zetten! Maar nee, ik negeer hem en loop door naar de radio. Ik zet de radio aan, en voel een dwang om die twee stappen naar links te doen... maar NEE ik doe het niet, en loop door naar de keuken. Ik maak een lekker boterhammetje klaar, en loop naar de kast om vlokken te pakken, want die zijn ooh zo lekker! maar daar gaat het nu niet om. Terwijl ik naar de kast loop kijk ik vanuit mijn ooghoek naar hem... Hij lijkt me te wenken, zo van 'kom ik heb je nodig!' Met moeite negeer ik hem en maak in mn boterhammetje klaar. Ik loop naar de tafel, pak de krant en eet al lezend mn boterhammetje op, samen met een lekker kopje thee.
De klok slaat 7 keer, 7 uur nog maar, nog 3 kwartier te gaan, en de krant heb ik al bijna uit!
Langzaam sla ik mn ogen naar hem op, en ik kijk hem aan... 'Jaaaa goedzo, kom maar' lijkt hij te zeggen. Snel kijk ik de andere kant op.
Ik moet en zal hem deze ochtend nergeren, ik doe het niet! Ik kan best een ochtend zonder hem!
Weer kijk ik zijn kant op, hij ziet er, zoals altijd, aantrekkelijk uit, en er gaat een apart gevoel door me heen. Ik weet dat hij me veel te bieden heeft, maar ik moet en zal hem negeren.
Ik sla de laatste bladzijde van de krant om, zo die heb ik ook weer uit. Op de radio weerklinken de klanken van de stendersvroeg-jingle, zachtjes zing ik mee. Ik werp nog 1 blik op hem en dan....
Dan sta ik uiteindelijk toch maar op, ik loop naar hem toe, druk de 2 knopjes in, en al snel zie ik het vertrouwde Compaq scherm verschijnen. Met een zucht van verlichting plof ik neer in de bureaustoel...

Nieuwe mensjes...

Naast de huidige groep crewleden die vanuit de frontpage en het forum al meewerkten aan deze site zijn er inmiddels vier nieuwen bijgekomen.

TheMarco, Djois en LiefKleinMeisjuh en Dagobert hebben de afgelopen dagen het team versterkt.

Heb je het gevoel dat je ook iets bij te dragen hebt aan deze site dan kun je natuurlijk via het menu 'submits' zelf stukjes inzenden. Wil je met grote regelmaat iets doen voor de weblog dan kun je altijd even mailen naar danny@fok.nl...

Fortuyn komt desnoods met 'Lijst Fortuyn'

Pim Fortuyn zal hoe dan ook aan de Tweede Kamer verkiezingen van 15 mei 2002 meedoen zo zei hij vanavond in Netwerk. "Als het niet anders kan, dan kom ik maar met een Lijst Fortuyn". Volgens hem heeft hij een opdracht en mag de kiezer zich op 15 mei daarover uitspreken.

Liever ziet Pim Fortuyn echter dat Leefbaar Nederland terugkomt op het besluit hem niet als lijsttrekker te handhaven. Fortuyn ziet geen reden zich zelf terug te trekken als lijsttrekker.

Fortuyn zal het besluit van LN niet aanvechten op het congres van 15 maart, hij wacht de komende dagen rustig af. "Mogelijk heeft Jan Nagel nog ergens een pot met lijm om de scherven te lijmen", aldus Fortuyn.


Op de eerste Fortuyn-loze verkiezingsbijeenkomst van Leefbaar Nederland, vanavond in Almere, was het opvallend stil. De afgelopen tijd trokken de zalen met LN en Fortuyn volle bak.

Arrows stopt met testen

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het team van Arrows was gisteren de onverwachte afwezige op het circuit van Valencia. Het team had van te voren aangekondigd ook zaterdag nog te testen, maar besloot deze test af te blazen vanwege de grote problemen die het team had met de achtervleugel. Arrows vond het hierom te gevaarlijk om nog verder te testen.

Vrijdag testte Heinz-Harald Frentzen voor de tweede keer met de A23 en tot 2 keer toe vloog hij er in de eerste bocht af omdat hij zijn achtervleugel verloren was. Hij kwam twee keer met de schrik vrij, maar de tweede keer dat het gebeurde was het zeker geen zachte klap. Ook Bernoldi kende eerder al problemen met de achtervleugel en daarom besloot Arrows eerst te gaan onderzoeken wat er misgaat voordat ze verder testen.

Mike Coughlan, technisch directeur, zei het volgende over de situatie: "Ik ben erg tevreden met de progressie die we vanochtend gemaakt hebben, maar het is beschamend dat we tot twee keer toe de achtervleugel verloren. We gaan de situatie nu eerst oplossen voordat we verder testen."

De volgende test met de A23 staat gepland voor komende maandag op het circuit van Barcelona. Arrows heeft echter gezegd dat ze daar alleen zullen testen als de problemen met de achtervleugel dan opgelost zijn.

Het Voorstel Stukkie

Okay, kzal me ff in het heel kort voorstellen ( Uit verveling ja en Kheb gewoon zin om Veel te gaan tikken...Of het veel word zien we dan wel weer )

Ik ben dus Djois/Joyce, 18 jaar en Leefachtig in zevenaar.Op het moment ben ik werkloos maar ondertussen druk (Ahum ) op zoek naar een andere baan, die niet makkelijk te vinden is.Ik ben sinds kort single.Hobby's ( Je kan het ook Verslavingen noemen ) Zijn Chatten, aan me website werken, Muziek ( En dan vooral meekrijsen/bleren ) en Schrijven ( Als in een boek ).Nah dat was het wel zo'n beetje...

Gelijk maar ff een 'Dit is wat ik kwijt wil' Stukkie der achteraan

Ken je dat ? Zo'n dag waarin je het liefst de hele dag in bed blijft liggen, met de dekens tot aan je neus opgetrokken, Snaaiwerk en zuipwerk bij je in de buurt en lekker zielig zitten doen ? Ja ? Mooi dan hoef ik niet uit te leggen wat ik "Ow wat heb ik medelijden met mezelf" dag is.
ZO'n dag had ik gister.Ik dook pas om half 5 me bed in (eigenluk een uur eerder maar had me ex nog aan de foon) en kmoest er om half 9 weer uit.Wilde ik eruit ? Nee, Maar moederlief vond het perse nodig om om 9 uur bij de dierenwinkel te zijn om de nagels van onze konijnen te laten knippen.Met veel pijn en moeite ging ik mee om een half uurtje later onder de haren ( Zelfs konijnen zijn in de rui ) weer thuis te komen.Ff chatten.Een uur of 3 later weer genoeg van het chatten en maar aan de grootse schoonmaak/opruiming ever begonnen.Me hele zolder.

Zo'n troep is het niet (dacht ik) dus ik begon met de boeken kast.Alle spullen die me leuk leken voor me kids later in dozen gedaan en de rest op het stapeltje 'Dit-is-troep'.Toen kwam de laden kast.2 laden vol met foto's die ik gelijk maar in een apart doos gedouwd heb.De rest van de laden ging ook naar het stapeltje 'Dit-is-troep'.Afijn, Toen had ik een kast over.Toen was ik alles weer zat dus ben ik weer aan het chatten geslagen en de hele avond nix anders meer gedaan (Shame on Me!).

Toen kwam de 'Ik-ben-zo-zielig' Avond.1 fles witte wijn half opgedronken, overal een beetje zeiken en zaniken.Beetje vervelend voor de medechatters, maar het helpt wel!
Toen ik even later in me mailbox keek kreeg ik De Grote "Verassing".Mailtje van Danny!Ik ben aangenomen om lekker te komen Webloggen hier!
Yeehaaaw!Dat deed mijn "Ik-ben-zo-zielig Avond Veel Goeds!

Nauw, tot zover mijn eerste 'Dit wilde ik kwijt' stukje, SiejaLeetur!

(En Nauw een lekker glaasje wijn pakken )

Burgemeester verbiedt koffiepauze

De burgemeester van de Zuid-Italiaanse plaats Lecce heeft zijn ambtenaren verboden koffiepauze te nemen. "Stop met die tijdverspilling. We zijn hier om te werken", verklaarde Lorenzo Bodega. Hij heeft alle koffieautomaten uit het stadhuis laten verwijderen.

De plaatselijke kranten spraken van een "koffieoorlog" en ook de vakbonden zijn flink pissig. Zij wijten de werkijver van de burgervader aan zijn Noord-Italiaanse afkomst. De doelmatigheid uit het noorden, is in het zuiden van het land meestal ver te zoeken. Maar Bodega houdt vol. "Wie wil ontbijten, moet maar vroeger opstaan."

Dak parkeergarage Tiel stort in

In Tiel is het dak van een parkeergarage van het Van der Valk restaurant ingestort. Op het moment van instorting was het druk in het restaurant. Er bestaat een kans dat er op dat moment nog mensen in de garage aanwezig waren. De hulpdiensten zijn ter plekke, maar naar verluidt bemoelijkt een gaslek de reddingwerkzaamheden. Over eventuele slachtoffers kan de politie nog geen mededelingen doen.

Het restaurant aan de snelweg is inmiddels ontruimd en enkele op- en afritten naar de snelweg A15 zijn afgesloten. De motelgasten zijn opgevangen in een kerk.

Tientallen Fokkers meldde dit ons, waarvoor dank.

Doden bij aanval op IsraŽlische basis

Minstens twee mensen zijn omgekomen bij een Palestijnse aanval op een legerbasis in Berscheba, in het zuiden van IsraŽl. Soldaten hebben de aanvallers doodgeschoten. Twee IsraŽlische vrouwen kwamen om en er vielen vijf tot zeven gewonden. Twee gewapende Palestijnse mannen kwamen volgens het leger met een auto aanrijden en namen bij de ingang van de basis het restaurant, waar altijd veel soldaten en burgers komen, onder vuur. Getuigen meldden dat een van de twee explosieven aan zijn lichaam had gebonden.

Zoals altijd houdt IsraŽl de Palestijnse leider Arafat verantwoordelijk. Het IsraŽlische leger is direct na de aanval met tanks en bulldozers naar het gebied ten noorden van Gazastad getrokken. Daar wonen Palestijnse boeren.

Protest in IsraŽl
Vanuit IsraŽl zelf komt steeds meer kritiek op de manier waarop de rechtse premier Ariel Sharon de Palestijnen behandeld. In Tel Aviv hebben zaterdag 10.000 mensen gedemonstreerd tegen het beleid van de regering Sharon en de bezetting van de Palestijnse gebieden. Het protest was georganiseerd door de linkse vredesbeweging Gush Shalom.

Veel demonstranten kwamen uit de Arabische dorpen in IsraŽl. Aan de betoging nam ook een groep van 52 IsraŽlische reserveofficieren en soldaten deel, die eerder weigerden nog te dienen in de bezette gebieden vanwege de ďstelselmatige onderdrukking van de Palestijnen.Ē

Irak
Premier Sharon heeft toestemming gekregen van de Verenigde Staten om te reageren op eventuele Irakese aanvallen. Dat is besproken tijdens de ontmoeting van Sharon met de Amerikaanse president Bush. Sharon zou ook de garantie hebben gekregen dat IsraŽl van te voren op de hoogte wordt gebracht van een Amerikaanse aanval op Irak, om de verdediging op orde te brengen.

Met dank aan hicham voor de tip.

Pim Fortuyn weg bij Leefbaar NL

Jan Nagel, voorzitter bij Leefbaar Nederland, maakte zojuist in Buitenhof bekend dat het bestuur, wikkend en wegend tussen ''enorme dilemma's'' besloten heeft Pim Fortuyn weg te sturen als lijsttrekker.

Fortuyn heeft geen uitsluitsel gegeven van wat hij nu gaat doen.

Jan Nagel:"Je moet kiezen tussen 22 zetels, o.a. door Fortuyn's charisma, en een warrige partijpolitiek. Fortuyn streeft nu iets anders na dan wat wij in het congres hebben bepaald."
Verder zei Jan Nagel dat Leefbaar Nederland af wil van het rechtse imago dat de partij in de afgelopen maanden heeft gekregen.

Drie opties

Er zijn drie mogelijkheden voor Fortuyn:

- Fortuyn vecht de beslissing aan bij het LN-congres en laat het congres stemmen
- Fortuyn begint een eigen lijst (Daar is Nagel voorstander van)
- Fortuyn trekt zich (voorlopig) terug


Jan Nagel gaf hard af op de gevestigde politieke partijen die Pim Fortuyn gisteren hebben afgeschilderd als een fascist en racist. Volgens hem is de ophef over de uitspraken van Fortuyn zwaar overdreven, maar past het kennelijk in het spel van het oude politieke establishment.
De uitlatingen van RosenmŲller, die Fortuyn extreem-rechts noemde, van Van Boxtel die meent dat Fortuyn ''gek is geworden'' en van VVD-voorzitter Eenhoorn die Fortuyn vergeleek met Mussolini, noemde hij "laag bij de grond, en doen onrecht aan de persoon Fortuyn". Fortuyn zelf treft ook blaam volgens Nagel, want "met zijn provocerende uitspraken heeft hij de pers de kans gegeven negatief over LN te schrijven".

Op 10 maart zal er op het partijcongres van LN een nieuwe lijsttrekker worden gekozen, de inschrijving daarvoor staat weer open.

Fortuyn zelf

Pim Fortuyn vindt dat de media (vooral de Volkskrant en de Telegraaf) geprobeerd hebben een wig te drijven tussen hem en Leefbaar Nederland. De VVD beschuldigt hij van stemmingmakerij. Volgens Fortuyn heeft hij in de Volkskrant niet gezegd dat het verbod op discriminatie moet verdwijnen, maar wel dat de vrijheid van meningsuiting veel belangrijker is.

Trust verlaat Arrows als sponsor

Cube had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Toen het OrangeArrows Formule-1 team bekend maakte dat Heinz-Harald Frentzen in het komend seizoen de plek van Jos Verstappen over zou nemen, verwachtte men niet Trust als sponsor te verliezen.

Trust, gevestigd in Dordrecht en wereldwijd actief in computertechnologie, maakte zaterdag bekend dat ze met onmiddelijke ingang alle banden met het team van Tom Walkinshaw hebben verbroken.

Kussengevecht tegen zinloos geweld

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag wordt het knokken in het Amsterdamse Paradiso. 400 kinderen vechten dan met elkaar. Met kussens wel te verstaan. Het massale kussengevecht is een actie tegen zinloos geweld.

'Stoeien mag, vechten niet' is het motto van de middag ten behoeve van de Stichting Tegen Zinloos Geweld. Naast het kussengevecht zijn er optredens voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar van de Amsterdamse basisscholen.

De Stichting Tegen Zinloos Geweld begon voor kinderen het project Kids tegen Geweld. In teams komen kinderen in actie tegen agressie, pesten en geweld. De middag in Paradiso is een onderdeel van dit project.

Eric Dikeb in de boeien bij koninklijke bruiloft

Sieme had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hardnekkige pogingen zijn single "Zwemmen in de lucht" aan Maxima en Willem-Alexander te overhandigen is 3FM -medewerker Eric Dikeb op een aanhouding komen te staan.

"Zwemmen in de lucht" is de ironisch bedoelde tegenhanger van het officiŽle huwelijkslied "Lopen op het water". Onder meer Henk Westbroek verleende zijn medewerking aan de persiflage. Dikeb, bekend van Big Diet en Stenders Vroeg, had zijn zinnen gezet op een persoonlijke uitreiking van zijn nieuwe single aan het koninklijk bruidspaar. Vooraf leken zijn kansen echter al gering door weigering van zowel de RVD als de BVD om hem toegang te verlenen.

Dikeb gooide op 2-2-02 echter alles in de strijd om de beveiliging te overtuigen van zijn goede bedoelingen.

Hij verklaarde "zuiver blauw bloed" te hebben. "Ik ben een geboren "geheelonthouder," aldus de AprŤs-ski zanger. Bij een tweede poging door de afzettingen te breken wees hij het veiligheidspersoneel op het nationale belang van zijn aanwezigheid bij het huwelijksfeest. "U neemt een groot risico door mij te weigeren, want een feest zonder Dikeb heeft nauwelijks kans van slagen," riep hij tot grote hilariteit van omstanders.

Toen de zanger uiteindelijk, na een derde infiltratiepoging op de Dam, werd aangehouden moest hij teleurgesteld opgeven. Zijn commentaar:"Ik voel me een soort Dwaze Zanger van ons eigen nationale plein. Het is alsof mijn stem hier niet gehoord mag worden, terwijl ik juist daarmee elk feestje op zijn kop kan zetten!"

Davis Cup: Oranje wint dubbelspel

Het Daviscupduel tussen Nederland en Frankrijk in het Franse Metz heeft er voor gezorgd dat het Nederlandse tennisteam zijn achterstand heeft verkleind tot 1-2.

Paul Haarhuis en Sjeng Schalken wonnen zaterdag van Cťdric Pioline en Fabrice Santoro: 6-4 4-6 6-1 7-5.

Toen Nederland en Frankrijk vorig jaar in de halve finale van de Daviscup in Rotterdam ook tegen elkaar speelden hadden Haarhuis en Schalken van dezelfde tegenstanders nog een pak slaag gekregen in drie sets.

Vandaag speelt Sjeng Schalken tegen Sťbastien Grosjean en daarna Edwin Kempes tegen Arnaud Clťment. De Nederlandse captain Tjerk Bogtstra kan zijn ploeg wijzigen indien gewenst.

Internetbedrijf claimt § 200 miljoen bij KPN

VerdienEuro had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het internetbedrijf Inovara heeft een claim van 200 miljoen euro ingediend tegen KPN-topman Scheepbouwer en de raad van bestuur van het telecombedrijf.

Volgens directeur N. Appelboom van het Rotterdamse ICT-bedrijf "traineert de KPN-top de expansie van onafhankelijke internetaanbieders" door teveel geld te vragen voor toegang de aansluitlijn voor ADSL (snel internet).

Inovara verzorgt voor bedrijven aansluitingen op het internet en is daarbij afhankelijk van KPN, waarbij het ruimte (collocaties) moet inkopen op de wijkcentrales van waar de internetaansluitingen lopen naar bedrijven en huishoudens. "Wij hebben in het verleden teveel betaald voor de aansluitingen en dat geld willen we terug", aldus Appelboom zaterdag.

Toch geen beveiligingslek in Morpheus

BlackJack had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onlangs was er veel ophef over een vermeend beveiligingslek in het populaire peer-to-peer fileshare programma Morpheus.

Naar nu blijkt is dit verhaal niet waar. Op de musiccity website, waar ook Morpheus te downloaden valt, staat het hele verhaal uitgelegd. Er is een rapport van een anonieme security consultant ingeleverd bij verschillende media-instanties, waardoor dit verhaal de wereld ingebracht werd. MusicCity ontkent dat dit rapport ooit gemaakt is of aan hun voorgelegd is.

Daarnaast zou er door een medewerker, genaamd Paul Sarsfield meerdere malen aan de bel zijn getrokken over het bewuste lek. Bij Morpheus is er echter nooit iemand met deze naam in dienst geweest.

Het bedrijf claimt dat er sinds de introductie van het programma in april 2001 nooit sprake van een lek is geweest.

Kabinet kiest F-35 Joint Strike Fighter

SniperRC had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet heeft vrijdag gekozen, de F-35, het winnende vliegtuig van Lockheed Martin uit de Joint Strike Fighter (JSF) competitie wordt de opvolger van de F-16 Fighting Falcon.

Hoewel de F-16 momenteel nog een van de beste jagers is, zoals werd bewezen toen een F-16 tijdens Operation Allied Force een Servische MiG-29 Fulcrum (een van de beste Russische gevechtsvliegtuigen) neerhaalde, moet hij rond 2010 worden vervangen om technologisch voor te blijven op mogelijke vijanden. Er word dan begonnen met een aanschaf van 85 Joint Strike Fighters.

De F-35 is technisch superieur aan de EF-2000 Eurofighter, Rafalem JAS Gripen en eventuele toekomstige tegenstanders zoals de Russische S-37 en MiG-1.44.

De regering zal 800 miljoen Euro voorschieten aan de Nederlandse industrie om aan de ontwikkeling van het toestel deel te nemen. Deze 800 miljoen zal door de industrie met rente worden terugbetaald.

Behalve een uitstekende jager welke alleen gepasseerd word door de dure F-22 Raptor, levert het project 43 duizend manjaren werk over ongeveer 35 jaar op. Philips en Stork zullen meedoen aan de ontwikkeling alsmede kleinere toeleveringsbedrijven en ingenieursbureaus.

De bedrijven verwachten dat Lockheed-Martin zo'n zesduizend vliegtuigen afzet, wat zorgt voor een omzet van 10 miljard Euro. Bij een productie van 4500 vliegtuigen wordt dit 8 miljard Euro.

URLs:
Lockheed Martin
F-35 JSF op Airforce-technology

Nog geen duet tussen Kylie en Dannii Minogue

Kylie en Dannii Minogue zijn beiden zo met een solocarriŤre bezig dat ze geen tijd hebben om samen een duet op te nemen.

Dannii (30) zegt absoluut niet jaloers te zijn op het succes van haar oudere zus. "Kylie misgunt me mijn succes niet en ik het hare niet", aldus Dannii.

Verder verklapte de jongere zus dat ze in een aantal opzichten veel op elkaar lijken, zoals dat ze allebei van winkelen houden. Maar dat Kylie (33) bijvoorbeeld weer veel impulsiever is dan zij.

"Onze hele familie zat een keertje te wachten totdat Kylie thuis zou komen. Toen belde Kylie en vertelde doodleuk dat ze door vloog naar Thailand en dat de familie maar zonder haar uit eten moest gaan", aldus een anekdote van Dannii.

E-mail SP-kamerleden lag op straat

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vertrouwelijke e-mails van SP-Kamerleden waren enkele uren voor iedereen in te zien, een hacker had een gat in de beveiliging aangetroffen. Zonder enige moeite kon men de mails van onder anderen Jan Marijnissen, Remi Poppe en Agnes Kant ophalen.

Een hacker, luisterend naar de naam The Green Foobar, ontdekte dat er iets mis was met de beveiliging van Tomaatnet, de gratis internetprovider voor leden van de Socialistische Partij. Van alle 2364 abonnees was de elektronische post te bekijken, zonder dat daarvoor een wachtwoord nodig was.

Ook de meeste SP-Kamerleden blijken een mailadres bij Tomaatnet te hebben en dat te gebruiken voor hun onderlinge correspondentie. Zo wisselden zij de afgelopen dagen met elkaar van gedachten over het scheurtje in de reactor van de kerncentrale in Petten en over de nieuwe kandidaten voor de verkiezingen in mei.

Volgens een directeur van ISD Holland, het bedrijf dat technisch verantwoordelijk is voor Tomaatnet, kan dit de beste overkomen. "Het zal in de toekomst nog wel eens gebeuren, niks is waterdicht te beveiligen. We kunnen er niks meer aan doen, behalve nůg beter opletten."

Tienersterretje Tiffany in Playboy

warmabakkertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bekende tienerzangeres Tiffany (enkele grote hits in de jaren tachtig) wil haar carriŤre een oppepper geven. Daartoe heeft de vertolkster van de hit 'I think we're alone now' naakt geposeerd voor het mannenblad Playboy.

Volgens de internet-entertainment nieuwsdienst 'Worldpop' zal de nu dertigjarige Tiffany in april te zien zijn in de Amerikaanse uitgave van het tijdschrift. ,,Ik ben zeer trots op deze foto's'', aldus de zangeres die in 1987 haar wereldhit had.

Fortuyn blijft bij zijn uitlatingen

Pim Fortuyn neemt gťťn woord terug van het inmiddels beruchte interview dat zaterdag met hem in de Volkskrant stond. Fortuyn zei daarin onder andere dat hij artikel ťťn van de grondwet met dat rare artikel Gij zult niet discrimineren wil afschaffen. De islam noemde hij een achterlijke godsdienst en de grenzen zouden voor asielzoekers op slot moeten, zeker voor de islamieten. Nederland noemde hij ''vol''. Wel neemt Fortuyn afstand van de samenvatting van het interview zoals de Volkskrant dat op zijn voorpagina zette.
Fortuyn noemt de ophef "een storm in een glas water", en hoopt lijsttrekker te kunnen blijven.

Het bestuur van Leefbaar Nederland heeft inmiddels bij monde van voorzitter Jan Nagel verklaard niet achter de uitspraken van lijsttrekker Fortuyn te staan. Volgens Nagel is Nederland niet vol, moet artikel ťťn gehandhaafd blijven, en hoeven de grenzen voor asielzoekers niet op slot.

Op dit moment is Fortuyn nog steeds lijsttrekker van de partij, maar Jan Nagel zal mogelijk vanmiddag in 'Buitenhof' op Nederland3 uitsluitsel geven.

Mocht Fortuyn uit de partij gezet worden dan resten hem twee mogelijkheden: zich (voorlopig) terugtrekken uit de politiek, of razendsnel een nieuwe partij oprichten. Tot 18 februari kunnen partijen zich registreren voor de Tweede Kamer verkiezingen van 15 mei.

Van Boxtel

D66-minister Van Boxtel (Integratie) zei vanmiddag op het partijcongres van zijn partij over Fortyun "Hij is echt gek geworden. Het is levensgevaarlijk wat die man doet. De uitlatingen van Fortuyn doen me pijn. Ik heb me de afgelopen vier jaar tegen de klippen op gewerkt om menswaardigheid en gelijkheid bovenaan de agenda te houden. Iedereen die hier legaal is, moet de kans krijgen op zelfredzaamheid en geluk", aldus de integratieminister, die de uitlatingen van Fortuyn "echt vreselijk" noemt.

De Stichting Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF) deed daar nog een schepje bovenop en reageerde fel: ,,Ook Hitler is in de jaren '30 zo aan de macht gekomen.'' De TICF vindt dat Fortuyn zijn ware gezicht heeft laten zien en noemt hem een racist en fascist.

Het COC tenslotte verwerpt het pleidooi Fortuyn. Volgens het COC is artikel 1 van de Grondwet voor homoseksuele mannen en vrouwen de bron van gelijkberechtiging is gebleken.

R.Kelly in opspraak door seksvideo

De Amerikaanse popster R. Kelly is in opspraak gekomen door een opgedoken video waarop de zanger te zien zou zijn terwijl hij seks heeft met een minderjarige. De viedeoband werd naar de krant Chicago Sun Times anoniem gestuurd.

De R&B-zanger is al vaker beschuldigd van seks met minderjarigen. Zijn vermeende huwelijk met de destijds 15-jarige zangeres Aaliyah zorgde in 1994 voor veel rumoer. De politie van Chicago zou al enkele jaren onderzoek doen naar de seksuele praktijken van R. Kelly. Tot nu toe ontbrak het hen steeds aan bewijs.

Volgens de Chicago Sun Times zou R. Kelly op de video duidelijk te herkennen zijn. Een tante zou het minderjarige meisje op de band hebben geÔdentificeerd. Ten tijde van de opname zou zij ongeveer veertien jaar oud zijn geweest.

OS: Eerste medaille Nederland binnen

Zaterdag heeft Jochem Uytdehaage voor de eerste medaille op deze editie van de Olympische Winterspelen in Salt Lake City voor Nederland gezorgd.
De schaatser uit Utrecht reed op de 5 kilomter naar een nieuw wereldrecord: 6.14.66.

Ondanks de gouden race van Uytdehaage viel de Oranje-oogst op de vijf kilometer tegen. Wereldkampioen Bob de Jong, favoriet voor de einzege, startte als laatste en zakte in het verloop van zijn race totaal in elkaar. De Jong kwam niet verder dan de dertigste positie. De derde Nederlander, Carl Verheijen, kon evenmin meekomen met de besten van de dag, maar sleepte met zijn zesde positie [6.24,71] wel een Olympische oorkonde in de wacht.
Schaatsbelg Veldkamp werd 8e. Parra (VS) en Boden (Dui) haalden respectievelijk zilver en brons.
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
review
Zombie Army 4: Dead War
review
Warcraft 3: Reforged
special
Vijf gametips voor de maand februari
©FOK.nl e.a.