D66: ''Wij maken het verschil''

De kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen van D66 is vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door fractieleider Thom de Graaf, gevolgd door minister Van Boxtel (Grotestedenbeleid) en de huidige Tweede-Kamerleden Dittrich, Giskes en Bakker.

D66 maakt het verschil

Lijsttrekker De Graaf zei bij de presentatie van de lijst dat D66 de afgelopen acht jaar ''het verschil heeft gemaakt'' in de twee paarse kabinetten, dat wordt ook de leuze van de partij voor de verkiezingen in mei. Zonder D66 had de Nederlandse samenleving het volgens hem moeten stellen zonder nieuwe euthanasiewet, referendum en homohuwelijk. "Zonder ons zou de Nederlandse samenleving er heel anders hebben uitgezien", zei De Graaf.



De Graaf liet verder weten de holistische politiek van Pim Fortuyn en Leefbaar Nederland te willen ontmaskeren. Het steekt de partij dat LN er zomaar met de kroonjuwelen van D66 vandoor gaat (referendum, gekozen- burgemeester en minister-president) en daar volgens de peilingen ook nog succesvol mee weg komt. Ook de kritiek op het integratiebeleid van Van Boxtel acht D66 onterecht. "LN heeft overal kritiek op, maar biedt geen oplossingen", aldus De Graaf.