FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 5 februari 2002

Sms-jes helpen studenten aan een kamer

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten die op zoek zijn naar een kamer kunnen zich bij een speciale smsservice aanmelden, waarmee het vinden van een kamer misschien gemakkelijker wordt. Internetbedrijf Kamernet.nl biedt de dienst aan samen met de Rabobank.

De 'Kamer Alert Service' stuurt een berichtje als er een kamer is vrijgekomen die aan de eisen van de student voldoet. De service is vrijdag van start gegaan.

De website kamernet.nl bestaat sinds voorjaar 2000. Tot vrijdag verstuurde de site alleen meldingen via email. Die hebben sinds die tijd meer dan 15.000 jongeren aan een kamer geholpen.

Kamerlid Vos voorzitter bouwfraude-enquete

Het GroenLinks Kamerlid Marijke Vos wordt de voorzitter van de parlementaire enquetecommissie bouwfraude. Eerder was er sprake van dat VVD Kamerlid Te Velduis de post zou krijgen.

Alleen het CDA steunde de kandidatuur van de liberaal. Volgens in 1999 gemaakte afspraken zou de VVD aan de beurt zijn om een voorzitter te leveren, maar de fracties kozen voor Vos "vanwege de continuïteit". Zij leidde namelijk ook de commissie die de enquete voorbereidde. Samen met SGP'er Van der Staaij is zij nu de enige die in beide commissies zit.

VVD-fractiesecretaris Weisglas is "zeer teleurgesteld in de opstelling van de coalitiepartners PvdA en D66". Hij vindt het onbegrijpelijk dat ze zich niet aan de afspraken houden en spreekt van "de arrogantie van de macht". Volgens PvdA-fractiesecretaris Dijksma kunnen de afspraken uit het verleden niet zo worden uitgelegd, dat het voorzitterschap per se naar de VVD zou gaan.

Ontslagen bij Sony NL door illegaal kopiëren

thaBRAINman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sony Music ontslaat ruim 80 procent van de 355 werknemers in zijn Haarlemse vestiging. De sterk toenemende piraterij en het zelf branden van cd's kosten Sony veel geld, zo meldt het bedrijf. Daarom gaat Sony snijden in zijn assemblage- en distributieactiviteiten voor cd's.

Zo'n 290 werknemers in Haarlem worden gedwongen ontslagen. De rest moet verhuizen naar Hilversum, waar zich het regionale verkoopkantoor van Sony bevindt.

Volgens de vakbond De Unie wil Sony de activiteiten in Haarlem verplaatsen naar vestigingen in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

De bonden gaan deze week met Sony in gesprek. Dan volgen ook details over een sociaal plan.

Invoering schoolfruit nog steeds onzeker

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is nog maar de vraag of je komend schooljaar fruit kunt kopen op de scholen. Het Productschap Tuinbouw heeft dinsdag besloten voorlopig af te zien van het project, waarbij op scholen goedkope appels en ander fruit zou worden aangeboden.

De tuinders betwijfelen of ze de benodigde 9 miljoen euro voor het schoolfruit wel binnenkrijgen. Weliswaar heeft minister Borst (Volksgezondheid) toegezegd bijna 1 miljoen euro mee te betalen, maar de tuinders verwachten te weinig bijdragen van de Europese Unie en de ouders. De tuinders vinden ook hun eigen bijdrage (1,3 miljoen euro) aan de hoge kant.

Veel gemeenten zonder goed rampenplan

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel gemeenten hebben hun rampenplan(nen) nog niet bijgesteld aan de nieuwe eisen die na de rampen in Enschede en Volendam zijn opgesteld. De nieuwe plannen moesten 1 februari klaar zijn, maar tientallen gemeenten hebben het nieuwe rampenplan nog niet af.

Het gaat om gemeenten in Friesland, Gelderland, Noord-Holland en Zeeland. Vooral de Zeeuwse gemeenten zijn laks:van de 17 gemeenten diende er maar één een nieuw plan in. De lakse gemeenten komen op een zwarte lijst, die staatssecretaris De Vries heeft opgesteld naar aanleiding van de afwikkeling van de vuurwerkramp in Enschede.

Het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding, NIBRA, heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het hoge aantal gemeenten zonder zonder geactualiseerd rampenplan heeft.

Diamantrover nu pas ontslagen

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Diamantsorteerder Dennis P., die in augustus vorig jaar met bijna de gehele voorraad diamanten van Gassan Diamonds aan de haal ging, heeft volgens De Telegraaf pas afgelopen zaterdag zijn ontslag gekregen.

Benno Leeser, directeur van Gassan, geeft toe dat P. nog steeds in dienst was. "We waren het gewoon vergeten. We hebben wel zijn salaris stopgezet, zijn toegangspas geblokkeerd en hem afgemeld bij het GAK."

P. heeft overigens besloten geen beroep aan te tekenen tegen de tweeeneenhalf jaar celstraf, waartoe de rechtbank hem heeft veroordeeld.

Gooier meelbommetje weer vrijgelaten

De 27-jarige man die zaterdag werd opgepakt op verdenking van het werpen van een meelbom naar de Gouden Koets is dinsdag vrijgelaten. Hij moet later voorkomen, zegt persofficier de Klerk.

"Verdachte wordt beschuldigd van belediging van de vermoedelijke opvolger van de koningin en diens echtgenote, en vernieling van de Gouden Koets en een of meer kledingstukken van mensen die zich om de Gouden Koets heen bevonden", aldus de persofficier. Op deze vergrijpen staan maximaal vier en twee jaar cel.

Justitie is van plan Feyenoord te vervolgen

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De NOS meldt dat het OM van plan is om Feyenoord strafrechtelijk te vervolgen. Dat melden bronnen bij justitie. Het OM heeft het onderzoek naar belastingontduiking door de Rotterdamse voetbalclub afgerond. De advocaten van Feyenoord vinden dat het onderzoek onaf is en eisen heropening.

De club zou bij transfers van spelers in de jaren negentig belasting hebben ontdoken en de Staat zo voor miljoenen hebben gedupeerd. De FIOD nam in 1998 bij invallen in De Kuip en elders een deel van de administratie in beslag.

Feyenoord weigerde belasting te betalen over een deel van de transfersommen. De club spreekt van een meningsverschil.

Heb jij al aan 'cheese racing' gedaan?

Ik niet, maar het schijnt een leuke sport te zijn. Ingrediënten? Plakjes kaas (per stuk in plastic verpakt) en een barbecue.

De kaas wordt op de smeulende bbq gelegd, waarna wordt gewacht tot het plastic zichzelf opblaast. De winnende kaas is de kaas waar alle vier de hoeken van het plastic van de bbq af zijn gekomen en het plastic strak staat.

Lees de geschiedenis van de sport en de officiële spelregels...

Agent opgesloten na bedreigen collega

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 41-jarige Groningse politieman is zaterdagavond aangehouden en opgesloten na het uiten van ernstige bedreigingen tegen zijn collega's.

De korpsleiding heeft de man onvoorwaardelijk geschorst en ze heeft hem de toegang tot alle bureaus ontzegd. Ook hebben zijn collega's aangifte tegen hem gedaan, waarop het Openbaar Ministerie (OM) een onderzoek heeft ingesteld.

Een politiewoordvoerder wilde niet vertellen of het om een verbale of fysieke bedreigingen ging. ,,Maar bij een lichtzinnige verbale belediging gaan we niet tot dit soort stappen over'', zei hij.

MSN Messenger bevat gat in beveiliging

Ghijs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Richard Antony Burton heeft zaterdag een grote fout in MSN ontdekt. Daardoor kunnen de personen, die op de contactlijst staan van de gebruiker, openbaar worden gemaakt.

Vanaf een website is het mogelijk om gegevens uit een contactlijst te lezen met behulp van ActiveX. Met behulp van een scripttaal als php kunnen deze vervolgens worden gemaild naar een persoon of opgeslagen in een database.

De fout werkt alleen in Internet Explorer. Op site's van Microsoft draaien deze scripts ook, waarschijnlijk verkrijgt Microsoft op deze manier persoonsgegevens van bezoekers.

Gebruikers worden aangeraden om in hun register te kijken bij:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MessengerService\Policies\Suffixes op eventuele aparte domeinnamen. Als ze gebruik willen maken van sites, waarvan Microsoft de eigenaar is, wordt aangeraden om MSN dan af te sluiten. Microsoft heeft nog niet gereageerd op deze ontdekking.

Let op: Fok! is niet verantwoordelijk voor schade aan je register, knutselen op eigen risico!

Toyota met hamsterkracht

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een wedstrijd van Toyota heeft een nieuw soort auto opgeleverd. In plaats van paardenkracht wordt het vehikel aangedreven door hamsters. De benodigde energie wordt opgewekt door hamsters die in een draaimolentje rennen. Dit wordt versterkt en overgebracht op de wielen.

De jury was zeer onder de indruk van deze 'droomauto' die eruit ziet als een lieveheersbeestje, en gaf het de hoofdprijs

Providers willen betere aanpak incidenten

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Vereniging van Nederlandse Internetproviders (NLIP) wil een betere aanpak van alle "aanvallen" die op internet worden gepleegd. Het gaat daarbij onder meer om het kraken van computerbestanden, het verspreiden van virussen en het veroorzaken van andere storingen.

De NLIP wil een databank van dergelijke voorvallen en de zekerheid dat het Openbaar Ministerie wat met hun aangifte doet.

Supermarkt-bedrijfsleider verzint zelf overval

HekkeySE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gewapende overval die maandagochtend op een Aldi-supermarkt in Joure zou zijn gepleegd, blijkt een verzinsel van de bedrijfsleider. Dat heeft de 35-jarige man uit Oosterwolde bekend. De politie heeft het grootste deel van de 'buit' van 20.000 euro bij hem teruggevonden.

Hij zei dat twee mannen met bivakmutsen hem maandagochtend bij de supermarkt uit zijn auto hadden gesleurd. Hij vertelde dat de gewapende overvallers hem dwongen de winkel binnen te gaan en de kluis te openen. De overvallers gingen er volgens hem met het kasgeld van 20.000 euro vandoor.

De recherche zette meteen al vraagtekens bij de verklaring van de bedrijfsleider, omdat het niet echt waterdicht was.

Mary J. Blige gaat trouwen

Mary J. Blige stapt in het huwelijksbootje. Het huwelijk zal geheim blijven, evenals de naam van haar toekomstige echtgenoot. De r&b-diva vertelde wel aan AP dat ze met de feestdagen is verloofd.

Het stel heeft al een dag uitgekozen. Mary J. wil dat het een "huwelijk wordt met alleen echte vrienden en familie. De muziekbizz zal er niets over horen, de pers zal er niet bij zijn."

Solo Fonz bedankt voor de tip!

Enorme partij hasj verstopt in vrachtwagen

geritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tussen een lading fruit is dit weekeinde in het Gelderse Rossum een partij hasj van ruim duizend kilo gevonden. De hasj zat verpakt in 196 pakketjes.

Een chauffeur van een transportbedrijf laadde zijn vrachtwagen, toen viel één pallet bij het lossen. Tussen het fruit kwam een aantal vreemde pakketten tevoorschijn, waarop men de politie heeft gebeld.

De chauffeur wilde niets met de zaak te maken hebben. Hij koppelde zijn truck los en verdween.

Uit het fruit kwam uiteindelijk een partij van ruim duizend kilo drugs met een straatwaarde van 2,2 miljoen euro tevoorschijn. De politie onderzoekt de zaak.

Secretaresse van Hitler brengt memoires uit

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele uren voor Hitlers zelfmoord op 30 april 1945 in de Führerbunker overhandigt hij zijn privésecretaresse Traudl Junge een afscheidscadeautje. Het blijkt een cyaankalipil te zijn, destijds een uiterst kostbaar iets. ,,Het spijt me dat ik u geen mooier geschenk kan geven'', zegt Hitler.

Zij stenografeerde dat de joden de ware schuldigen zijn van de ondergang en noteerde de namen van de nieuwe rijksministers. Hitler liet bovendien vastleggen dat hij zal trouwen met zijn geliefde Eva Braun.

Deze herinneringen staan in de zojuist verschenen memoires Bis zur letzten Stunde van Traudl Junge (81). De ernstig zieke Beierse is de laatste overlevende uit de inner circle van Hitler

Zij schreef haar herinneringen kort na de Tweede Wereldoorlog op. De aantekeningen lagen te vergelen in haar bureaula. Tot ze de Oostenrijkse Melissa Müller, in Nederland bekend door haar biografie over Anne Frank (1998), ontmoette. Zij wist haar ervan te overtuigen de memoires uit te geven (Claassen Verlag, 19 euro).

Hitler koos de vrouw persoonlijk in 1942 tot zijn secretaresse. Zij gaat als één van de weinigen in op zijn urenlange monologen tegen het roken en het eten van vlees. De vrouw vertelt dat Hitler zich liet vervoeren in een treincoupé met donkere ramen, zodat hij de ruïnes en de ellende van de mensen niet zag.

,,Ik was gefascineerd door hem. Hij was een aangename chef en een vaderlijke vriend'', geeft Traudl Junge toe. Pas na 1945 begon ze te ontdekken dat zij een misdadiger had gediend.

Fabienne topless?

Mokkels.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het forum van Mokkels.nl is enige opwinding ontstaan. Er zouden namelijk beelden gevonden zijn van een topless Fabienne tijdens een concert van Rene Froger uit 1992 (waar Fabienne ooit begonnen is als achtergrondzangeres).

Screenshots zijn hier en hier te vinden.

DivX AVI'tje is te vinden op:
- Normale snelheid
- Slowmotion

Mokkels.nl Forumthread

Wereldkampioenschap Gangbang in Polen

In 1998 wist de Amerikaans pornoster Houston een wereldrecord gangbang te vestigen door zich door 620 mannen te laten nemen. Van de recordpoging werd toen tevens een videoband (sexfilm) gemaakt. In de Poolse hoofdstad Warschau wil men nu dat record verbreken.

Aanstaande donderdag gaat daar het allereerste wereldkampioenschap gangbang (waarbij meerdere vrouwen tegelijk een poging ondernemen) van start. De vrouwen moeten uiteraard sex hebben met zoveel mogelijk mannen, en ieder contact moet minstens tussen de 30 seconden en één minuut duren.

Gehoopt wordt dat minstens één van de kandidaten het wereldrecord van Houston breekt.


De trotse recordhouder, pornodiva Houston

Iran wil al-Qaeda strijders aanpakken

De minister van Buitenlandse Zaken van Iran, Kharrazi, heeft gezegd dat zijn land alle al-Qaedastrijders die zich binnen Iran's grenzen bevinden uit zal wijzen. Hij vroeg daarbij aan de VS om hulp.

Kharrazi vroeg de Verenigde Staten op te houden met zijn land te beschuldigen van steun aan het terrorisme. Hij vroeg Washington om inlichtingen over de gezochte terroristen, ,,zodat wij hen kunnen arresteren of buiten de grenzen houden''.

De Amerikaanse president Bush beschuldigde vorige week Iran, Irak en Noord-Korea ervan het terrorisme te steunen.

Film Review: Monsters Inc.

Computer-animatie films zijn zo langzamerhand de trend voorbij en het lijkt erop dat ze tot een heus genre aan het groeien zijn.

Wat ooit begon met Toy Story, heeft na films als Shrek en Final Fantasy nu weer een waardige opvolger gevonden in Monsters Inc.

Het publiek smult van deze virtuele acteurs, in hun virtuele wereld, en dat vind een filmstudio terug in de kassa die vrolijk blijft rinkelen. Maar een virtuele acteur is niet genoeg voor een goede film in dit genre.

Zoals al in Shrek goed te zien was is het success van een virtueel karakter zwaar afhankelijk van zijn stem. Aan Peter Docter, die de regie voor deze film in handen heeft, de taak de lege hulsjes uit de computer leven in te blazen met de stemmen van oa Billy Crystal, John Goodman en Frank Oz.

Scholieren redden drenkelingen

Stinkie en Floris Hoogedoorn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Negen scholieren en een passant hebben maandag in Gouda vijf jongeren gered van de verdrinkingsdood. Hun auto zakte weg in de modder, maar de redders wisten dit te voorkomen. Ze wisten gezamenlijk de wagen te kantelen, waardoor de overgebleven lucht aan een kant kwam te zitten. Vervolgens werden de drenkelingen een voor een uit het voertuig gehaald.

De auto van de vijf was uit de bocht gevlogen en op de kop in het water beland. De passant en de leerlingen van het Driestar College waren getuigen van het ongeval dat zich voor het klaslokaal van de school afspeelde. Alle inzittenden werden door hun redders uit de auto bevrijd en op de kant geholpen. De gealarmeerde politie en ambulancedienst konden eerste hulp verlenen.

De politie nodigt binnenkort alle betrokkenen uit op het politiebureau voor een huldiging van de hulpverleners.

Oudste kraakpand in Nederland ontruimd

Maximuts had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Arnhem is vanmorgen om zeven uur begonnen met de ontruiming van het Katshuis, het oudste kraakpand van Nederland. Er woonden tien tot vijftien krakers. Een van hen werd aangehouden op het dak.

De politie was het eerste uur bezig met het opruimen van de barricades. Vier oorspronkelijke bewoners, allen in de dertig, hadden het pand vorige week al verlaten. Een Arnhemse ondernemer heeft het pand gekocht om er een discotheek te vestigen. De krakers moesten hun onderkomen na 21 jaar verlaten. Ook waren ze ingelicht door de politie zodat ze het pand uit vrije wil konden verlaten. Ze hadden echter besloten hun onderkomen te verdedigen.

In het pand onstonden verschillende organisaties zoals de Fietsbond, de Vereniging van Dienstweigeraars en het JAC. Zelfs de posterplakker Loesje heeft er gewoond.

Truth Or Dare!

TheMarco meldde ons het volgende:

Deze site probeert alle mogelijkheden van breedband internet in een site te benutten. Het moge duidelijk zijn dat je deze site beter kunt overslaan als je met een modem surft.

De Daily Fresh biedt dagelijks een aantal filmpjes die redelijk extreem van aard zijn. het laatste filmpje is altijd de "Double Dare". Denk goed na voor je "Yes" zegt als daarom gevraagd wordt. Je bent gewaarschuwd!

De navigatie is even wennen. Schuif met het ToD mannetje over de balk om andere leuke onderdelen van de site te bekijken zoals de mini-reports, suicide camera's en het al weer niet al te frisse Food Project!
Truth Or Dare

Nederlandse euro verdwijnt langzaam

kazango had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse variant van de euro gaat hoogstwaarschijnlijk verdwijnen uit de portomonnee van de de consument. Uit wiskundig onderzoek blijkt dat over vijf jaar nog maar 5% van de euro's in Nederland de beeltenis van Beatrix zal dragen.

Grote landen als Duitsland en Frankrijk, die veel meer euro's hebben, zullen naar schatting 35 en 20% innemen. Nu al duiken veel van deze munten op in de grensgebieden. Het aantal buitenlandse munten is nu al ongeveer 10%.

Amerikanen geven fout toe

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft toegegeven een dodelijke blunder te hebben gemaakt bij een aanval op een Afghaans dorpje twee weken geleden. Daarbij kwamen onschuldige burgers om het leven.

Amerikaanse soldaten zijn inmiddels teruggegaan naar het dorp om hun excuses aan te bieden. Ook krijgen de nabestaanden 1000 dollar per persoon. Volgens het Pentagon heeft de Afghaanse regering de schadevergoeding, in briefjes van honderd dollar, betaald. Dorpelingen claimen dat de CIA dat heeft gedaan, maar deze ontkent dit.

De Amerikanen waren er van overtuigd dat zich een Taliban-basis in het dorp bevond. Afghaanse functionarissen houden het dodental van de aanval op 21, het Pentagon op 15.

Stormfront actief in regio Heerlen

Mukie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Heerlen is een afdeling van het extreem-rechtse Stormfront actief. Een tiental jongeren spuit racistische leuzen en symbolen in de binnenstad en deelt folders uit. Zaterdagavond kregen passanten pamfletten in hun handen gedrukt waarin opgeroepen werd tot "bescherming van het blanke ras". "Waarschuwing! Wist u dat het blanke ras nog maar tien procent van de totale wereldbevolking omvat? Ons ras heeft een doodvonnis opgelegd gekregen. Aan u de keuze."

Vooral in de randstad heeft de organisatie aanhang, maar ook in Zuid-Limburg is extreem-rechts actief. Volgens de woordvoerder van het Anti Discriminatie Bureau is Nederland een vrijhaven voor Duitsers die niet meer in eigen land terecht kunnen. "In Duitsland wordt alles scherp in de gaten gehouden. Het wordt een trend dat iemand die daar wat heeft uitgevreten, hier komt onderduiken. In het liberale klimaat van Nederland kan hij zijn gang gaan," aldus de woordvoerder.

Ook al heeft Stormfront in Heerlen aanhang, een grote organisatie is het niet. "Er zullen zo'n tien jongeren actief zijn. Puur uit verveling houden zij zich hiermee bezig. Sommigen hangen er maar wat bij, maar het is toch de ruigste groep op school. Daar voelen jongeren zich toe aangetrokken. Die komen over het algemeen niet uit arbeidersgezinnen, zoals vaak wordt gedacht. Het zijn kinderen van tweeverdieners die niet veel te doen hebben."

Ondanks de kleinschaligheid is de organisatie niet ongevaarlijk. "De organisatie is een afsplitsing van de Nederlandse Volksunie, maar veel gewelddadiger en kondigt haar acties niet aan."

Dode bij ontploffing bestelbusje

Dinsdagochtend heeft een ontploffing van een bestelbusje in Rijnsburg aan één persoon het leven gekost. Twee anderen raakten gewond. De identiteit van het drietal is nog niet bekend. Ook de oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk, aldus de politie.

De explosie vond plaats aan de Noordwijkerweg tussen Rijnsburg en Katwijk. Het busje vloog meteen in brand. De politie zegt dat de slachtoffers naast het busje stonden.

Omstreeks acht uur kreeg de politie de melding van de ontploffing nabij een BP-tankstation. De Noordwijkerweg werd onmiddellijk afgesloten voor al het verkeer. De politie had redenen om aan te nemen dat er nog een explosie zou volgen. Een woordvoerder wilde niet ingaan op de geruchten dat de bestelauto zou zijn geladen met gasflessen.

Nadat om tien uur het gevaar voor een tweede explosie was geweken, is de weg vrijgegeven voor het verkeer. De twee gewonden zijn overgebracht naar respectievelijk het LUMC en het Diaconessenziekenhuis in Leiden.

'Geen Verstappen in Formule1'

Floris Hoogedoorn en bwt hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De officiële site van Verstappen zegt op hun website dat ze door een bron binnen de Formule 1 ingelicht zijn over het feit dat Heinz-Harald Frentzen aankomende donderdag bij Arrows gepresenteerd gaat worden als coureur naast Enrique Bernoldi.

Het is dus nog niet door officiële bronnen gemeld, maar Verstappen.nl zegt dat de bron zeer betrouwbaar is.

Zie ook:
Frentzen test voor Arrows

Prinselijk paar in St. Moritz

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Máxima verblijven in het Zwitserse plaatsje St. Moritz in de villa van de onlangs overleden biermagnaat Freddie Heineken. Dat heeft een Zwitserse krant gemeld. Volgens de krant wordt het afgelegen chalet zwaar bewaakt.

Zondagavond is het het prinselijk paar na aankomst in Zwitserland met geblindeerde auto's naar het skioord St. Moritz gereden. De volgende dag stonden ze al op de ski's, aldus de krant. Op de piste zou het paar worden afgeschermd door 'krachtige mannen in donkerblauwe skipakken'. Desondanks zijn ze herkend door andere skiërs.

Eddy Zoëy weg bij Endemol

Na een jaar bij Endemol is het contract van presentator Eddy Zoëy bij de tv-producent 'in goed overleg' ontbonden.

De reden voor zijn vertrek is volgens een woordvoerster ,,een verschil in inzicht over de wijze van produceren''. De brutale presentator maakte voor V8 het programma Zoey ziet sterretjes.

Zoey werkte eerder voor BNN, maar ging daar vorig jaar weg uit onvrede over een uitblijvende salarisverhoging.

Justitie pikt foto's bij Autoweek

Mukie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De uitgever van Autoweek overweegt een klacht in te dienen bij Justitie. Sanoma (voorheen VNU) is woedend over een inval bij de redactie van het blad Autoweek, waarbij Justitie afgelopen vrijdagavond een cd-rom met digitaal opgeslagen foto's in beslag nam.

De foto's zijn gemaakt tijdens een straatrace op een industrieterrein in Hoorn. Bij die race zouden zo'n honderd auto's betrokken zijn geweest. Op de foto's zijn naast de auto's ook personen te zien. Het beeldmateriaal is nog niet gepubliceerd. De kentekens van de meerijdende auto's zouden voor de reportage in Autoweek onherkenbaar worden gemaakt, maar zijn op het ruwe fotomateriaal wel te zien.

Uitgeverij Sanoma is woedend over het 'overdreven intimiderende optreden' van officier van Justitie en de aanwezige rechercheurs die de inval leidden. Zij zouden onder meer hebben gedreigd de hoofdredacteur van Autoweek te laten gijzelen als hij het fotomateriaal niet wilde afstaan. Ook werd gedreigd met een miljoenenclaim tegen de uitgeverij en het vergrendelen van haar gehele kantoorpand.

Middeleeuwse lijkkist gevonden in Vlaardingen

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij opgravingen in het centrum van Vlaardingen hebben archeologen een Middeleeuwse lijkkist blootgelegd. De kist stamt uit de 13e eeuw en is nog volledig intact.

In Vlaardingen zijn de afgelopen jaren meer archeologische vondsten gedaan. Zo is de oudste dam van Europa er gevonden, werd een twee ton zware duiker uit de eerste eeuw blootgelegd en zijn een Romeinse schoenzool uit de tweede eeuw en restanten van een Middeleeuws kasteel aangetroffen.

Over maandag...

Maandag...
Normaal gesproken vind ik het helemaal niet erg om te werken om maandag. Ik heb meer een hekel aan de vrijdag omdat ik dan niet kan wachten tot het 17.00 is zodat ik weg kan. Gisteren was anders. Ik was te laat op mijn werk en moest dus ook te laat weg. Ik had een heel gezellige cursus waardoor ik met mijn gewone werk ook al geen reet opgeschoten ben. En dan was er ook nog eens de spierpijn die ik gisteren beschreef. In de cursus was te weinig tijd voor een normale rookpauze waardoor ik aan het einde ook al nicotine gebrek had.
Maandag... Normaal leuk maar nu afschuwelijk. Thuis liepen dingen door mij "extreme" vrolijkheid ook al door de war. Moeders boos op mij. Vaders weer boos op moeders en mijn zusje snapte er weer eens niks van en maakte weer een paar domme blondjes opmerkingen. Tja ik weet het ik mag het niet zeggen maar ze is echt blond.

Mijn band heb ik maar niet geplakt en ben met de bus naar het werk gegaan. Ik moet dat ding toch maken voordat het weekend er is..
*zucht* Ik wou dat ik een klein broertje had dat studeerde voor fietsenmaker...

Vriendelijke groet,
Karel

Medische gevolgen sluiting kerncentrale Petten

Maximuts had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kankerpatienten die voor behandeling stoffen nodig hebben die bij de kerncentrale in Petten worden gemaakt, dreigen niet meer te kunnen worden behandeld. Dit geldt overigens ook ook voor hartpatiënten. Medici vrezen dat de tijdelijke sluiting grote, en in het ernstigste geval zelfs dodelijke, gevolgen zal hebben voor de behandeling van kankerpatiënten.

De kernreactor in Petten levert materiaal aan Europese ziekenhuizen dat wordt gebruikt om patiënten te bestralen.
De zogenaamde nucleaire geneeskunde is afhankelijk van sommige stoffen die vrijkomen bij de productie van deze electriciteit. Er wordt nu een gebrek aan medicijnen verwacht, want de kerncentrale was verantwoordelijk voor 30% van de productie.

Steeds meer jodenhaat in Frankrijk

De haat tegenover Joden in Frankrijk neemt toe. Joden worden op straat uitgescholden, bij winkels van joodse middenstanders worden ruiten ingegooid, synagogen worden in brand gestoken. Er is iets veranderd in Frankrijk. De statistieken liegen niet: het aantal aanslagen tegen joden en joodse instellingen is het afgelopen jaar dramatisch gestegen. Ruim driehonderd gewelddaden heeft de overkoepelende organisatie van joodse instellingen (CRIF) in 2001 geregistreerd.

CRIF-voorzitter Roger Cukierman zegt dat joden zich bedreigd voelen: "De haat tegen de joden is teruggekeerd. We zijn bezorgd over de veiligheid van de joden in Frankrijk". Voor Cukierman staat het vast dat de toename van het anti-joods geweld verband houdt met de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. "Het Israëlisch-Palestijnse conflict wordt ook op Frans grondgebied uitgevochten".

Het begin van de geweldsgolf is vrij nauwkeurig te traceren: oktober 2000, de start van de nieuwe intifada; de maand ook waarin een synagoge in de gemeente Trappes in vlammen opgaat. Het is de eerste keer na de Tweede Wereldoorlog dat in Frankrijk een synagoge in brand wordt gestoken. Voor het eerst sinds de jaren dertig klinkt ook in de straten van Parijs de leus: "Dood aan de joden". De joodse gemeenschap voelt zich verraden als Jacques Chirac oproept niet al te veel aandacht aan dit soort incidenten te schenken omdat je daarmee alleen maar het antisemitisme aanwakkert."

De Israëlische ambassadeur in Frankrijk, de historicus Elie Barnavi, sprak in een radio-interview van de 'machteloosheid van de Franse autoriteiten die vooral geen olie op het vuur willen gooien'. Volgens hem gaat het om een kleine minderheid: "Tien procent van de Fransen heeft antisemitische gevoelens", schat hij. Opperrabbijn Joseph Sitruk heeft zo zijn eigen opvattingen over het nieuwe klimaat in Frankrijk: "Er zijn in dit land tussen de vijf en zes miljoen moslims tegen 600.000 joden. Het zal duidelijk zijn dat de moslimgemeenschap meer gewicht in de schaal legt." Sitruk doelt op de verkiezingen die het komende voorjaar in Frankrijk worden gehouden waarbij het Arabische kiezerspotentieel niet te versmaden is.

November vorig jaar beklaagde de Nederlandse Rabbijn R. Evers, zich ook al over toennemende agressie tegenover joden in met name Amsterdam.

OM-topman: 'Juist meer ipv minder schikken'

Volgens OM-topman De Wijkerslooth moet het Openbaar Ministerie juist meer strafzaken schikken met verdachten in plaats van minder.

In een vraaggesprek met het Algemeen Dagblad zegt De Wijkerslooth dat de rechters het werk nu al niet meer aankunnen. De topman van het OM gaat daarmee in tegen de kritiek uit de Tweede Kamer op een aantal miljoenenschikkingen met frauderende bedrijven.

Volgens de Wijkerslooth kan de komende parlementaire enquete naar bouwfraude nu al lopende strafzaken ernstig bemoeilijken. ""Als er een zaak stukgaat, dan is het absoluut de schuld van het OM. Dat is het vaste zwarte schaap in Nederland."

Apeldoorn: Vrouwenmishandelaar gepakt

De jongen die afgelopen week in Apeldoorn (in de wijk De Maten) tien vrouwen mishandelde, meestal op klaarlichte dag, is opgepakt. Het betreft een 17-jarige inwoner van de stad. Hij is zondagavond gearresteerd, meldt de politie.

De jongen heeft inmiddels bekend dat hij de tien vrouwen heeft mishandeld. Vijf van de tien mishandelingen waren bij de politie bekend. Mogelijk heeft de jongen nog meer vrouwen aangevallen.

Wat het motief is voor de mishandelingen, die steeds bruter werden, is volstrekt onduidelijk. De slachtoffers waren meisjes/vrouwen van 14 tot 52 jaar. Na zijn eerste mishandeling, op 25 januari, werd hij steeds gewelddadiger. Eén meisje werd in het ziekenhuis opgenomen met een zware hersenschudding en kneuzingen.

D66: ''Wij maken het verschil''

De kandidatenlijst voor de Tweede-Kamerverkiezingen van D66 is vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door fractieleider Thom de Graaf, gevolgd door minister Van Boxtel (Grotestedenbeleid) en de huidige Tweede-Kamerleden Dittrich, Giskes en Bakker.

D66 maakt het verschil

Lijsttrekker De Graaf zei bij de presentatie van de lijst dat D66 de afgelopen acht jaar ''het verschil heeft gemaakt'' in de twee paarse kabinetten, dat wordt ook de leuze van de partij voor de verkiezingen in mei. Zonder D66 had de Nederlandse samenleving het volgens hem moeten stellen zonder nieuwe euthanasiewet, referendum en homohuwelijk. "Zonder ons zou de Nederlandse samenleving er heel anders hebben uitgezien", zei De Graaf.



De Graaf liet verder weten de holistische politiek van Pim Fortuyn en Leefbaar Nederland te willen ontmaskeren. Het steekt de partij dat LN er zomaar met de kroonjuwelen van D66 vandoor gaat (referendum, gekozen- burgemeester en minister-president) en daar volgens de peilingen ook nog succesvol mee weg komt. Ook de kritiek op het integratiebeleid van Van Boxtel acht D66 onterecht. "LN heeft overal kritiek op, maar biedt geen oplossingen", aldus De Graaf.

De DeoxyriboWAT????

TheMarco meldde ons het volgende:
"The Deoxyribonucleic Hyperdimension" dus.
Deze site is tegelijkertijd alles en niets. Filosofisch, wetenschappelijk, of belachelijk? Jij mag het uitmaken.

Op deze site zul je geheid verdwalen in wetenschappelijke, filosofische en literaire verhandelingen van de meest uiteenlopende aard.
Vol van interne en externe hyperlinks is deze site de chaos en de orde tegelijk. En waarschijnlijk nog meer.

deoxy.org

Vrouw in hoofd gebeten door tijger

In de Amerikaanse staat Florida heeft een 58-jarige vrouw zaterdag een schilderklusje bijna met de dood moeten bekopen. Zij werd tijdens het schilderen aangevallen door een tijger van 350 kilo.

Carol Pistilli hielp de eigenaar van de tijger bij het schilderen van het onderkomen van het dier. De tijger viel haar aan en beet haar in het hoofd.
De vrouw werd met een schedelbasisfractuur in kritieke toestand afgevoerd naar een ziekenhuis. Zij is inmiddels buiten levensgevaar.
Naar alle waarschijnlijkhied zag de tijger de vrouw aan voor zijn lunch, omdat het bijna etenstijd was.

De autoriteiten in Florida onderzoeken hoe het incident heeft kunnen gebeuren. De eigenaar van Bobo, zoals de tijger heet, Steve Sipek, beschikt volgens de politie over alle vergunningen die nodig zijn om tijgers te mogen houden. Het verzamelen van wilde dieren is zijn hobby. Acteur Sipek speelde in de jaren zestig en zeventig in een aantal avonturenfilms een op Tarzan geïnspireerd karakter.

Kopie trouwjurk Máxima kost bijna 3500 euro

Via een internetveiling heeft een kopie van de trouwjurk voor prinses Máxima 3480 euro opgebracht. In opdracht van RTL maakten studenten van de Rotterdamse Mode Academie de schepping van de Italiaanse modekoning Valentino in zes uur tijd na.

De koper van de jurk is een disco in Groningen die er reclame mee wil maken. De opbrengst is voor de Stichting Nationaal Geschenk Mensenrechten Argentinië. Bezoekers van de website van RTL-nieuws konden bestemmen naar welk goed doel de opbrengst zou gaan: het Oranjefonds of het Nationaal Geschenk Mensenrechten Argentinië. De winnende organisatie kreeg 56 procent van de 1666 stemmen.

F1: Frentzen doet mee aan testen Arrows

Een Duits persbureau heeft maandag gemeld dat Heinz-Harald Frentzen woensdag op het circuit van Valencia voor het Formule 1 team van Arrows zal gaan testen.
Daarmee lijkt de positie van Jos Verstappen bij de renstal met de dag onzekerder te worden.

Met het meedoen aan de testen lijkt de overgang van de Duitser naar Arrows zo goed als zeker. Zowel Arrows als de manager van Frentzen wil de berichten niet bevestigen. Volgens een Duits autosportblad heeft de 34-jarige autocoureur vrijdag een contract met enkele aanmerkingen teruggestuurd naar Arrows-manager Tom Walkinshaw.

Voor het aankomende seizoen is de Braziliaan Enrique Bernoldi al aangemeld als eerste coureur voor Arrows. Verstappen tekende afgelopen zomer al een contract voor 2002 bij de Britse renstal, maar het lijkt vooralsnog de vraag hoeveel dat papier waar is.

Arrows test van woensdag tot vrijdag in Valencia.

Vanenburg niet naar verkorte trainerscursus

Voor de tweede keer heeft de KNVB oud-international Gerald Vanenburg toelating tot de versnelde trainerscursus geweigerd. Volgens de voetbalbond voldoet de voormalige middenvelder van Ajax en PSV niet aan alle voorwaarden.

Hij heeft te weinig internationale finales gespeeld om met onder anderen Marco van Basten in Zeist de trainerscursus in verkorte versie te mogen afwerken.
Als criteria voor deelname aan de 'elite-cursus' heeft de KNVB gesteld dat een speler ten minste 42 interlands en vijf internationale finales (EK, WK, Europa Cup, Wereldbeker) op zijn naam moet hebben. Vanenburg kwam inderdaad precies 42 keer voor Oranje uit, maar speelde 'slechts' in twee finales (EK 1988 en EC voor landskampioenen 1988).

KNVB woordvoerder De Leede verklaarde: ,,We hebben Vanenburg vorig jaar al verteld dat hij niet voldoet aan de eisen. We hebben hem toen de cursus trainer/coach I aangeboden. Dat sloeg hij af. Nu heeft hij na de aanmelding van Van Basten een nieuwe poging gewaagd. Het standpunt van de KNVB is echter ongewijzigd.''

Vanenburg reageerde boos op zijn nieuwe afwijzing. Hij gaat nu misschien in Duitsland zijn trainersdiploma's halen. De oud-international was vorig jaar al even kort werkzaam als assistent-trainer bij 1860 München.

Kernreactor Petten wordt stilgelegd

Directievoorzitter van de kerncentrale in Petten, Schatborn, heeft maandagmiddag op een persconferentie gezegd dat de kernreactor stil wordt gelegd. Minister Pronk verzocht de directie maandag de reactor stil te leggen vanwege het onvoldoende uitvoeren van veiligheidsvoorschriften.

Het verzoek van Pronk was niet naar aanleiding van het bestaande scheurtje in de reactorwand, waarover afgelopen week ophef was ontstaan. Zowel Pronk als de directie van de reactor zegt dat de veiligheid niet in gevaar is.

Ook Europese Commissie vindt het verstandig om de kernreactor in Petten eind deze week tijdelijk stil te leggen om reparaties te laten uitvoeren aan het aangetroffen haarscheurtje.
De commissie zegt ook dat de veiligheid van de kernreactor niet in gevaar is, maar er zijn volgens de commissie ,,verdere verbeteringen van de veiligheidscultuur wenselijk en mogelijk''.
De commissie schaart zich met haar advies achter het besluit van minister Pronk van Milieu. Overigens heeft de commissie niet de bevoegdheid het stilleggen van de reactor af te dwingen.

Ommen maakt grootste bruidstaart

SteigertaartDe Overijsselse plaats Ommen bezit sinds zaterdag officieus het wereldrecord "hoogste bruidstaart". In totaal 75 Ommenaren hielpen mee bij het vervaardigen van het grote gevaarte, waarin ruim 5000 kilo taart was verwerkt. De actie, bedacht door Arjen Heersping, Herman Hermes, Jan Ester, Berjan ten Brinke en Herman Bruins, was georganiseerd in verband met het koninklijk huwelijk.

Het zat zelfs op het postkantoorDe taart, bestaande uit achttien etages, werd in totaal 18,05 meter hoog. Dit is ruim vijf meter hoger dan het bestaande record en in principe goed voor een vermelding in het befaamde "Guinness Book of Records". Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren ligt echter geheel aan de samenstellers van het recordboek.

Officieel of niet, het feest was er niet minder om. Na maanden van voorbereiding, enkele weken flink doorbakken en een dag opbouwen kon men terugkijken op een geslaagde actie. Hoewel de bruidstaart door een heus bruidspaar werd aangesneden, mocht deze niet worden opgegeten. De Keuringsdienst van Waren achtte het risico van voedselvergiftiging te groot.

Taart vegenDe taart zou tot vandaag blijven staan, om daarna tot veevoer te worden verwerkt. Helaas gooide wind roet in het eten en zorgde ervoor dat een stukje Ommen bedekt werd met bruidstaart. De wind was namelijk zo sterk dat grote stukken taart spontaan van de steiger afwaaiden
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.