Vanenburg niet naar verkorte trainerscursus

Voor de tweede keer heeft de KNVB oud-international Gerald Vanenburg toelating tot de versnelde trainerscursus geweigerd. Volgens de voetbalbond voldoet de voormalige middenvelder van Ajax en PSV niet aan alle voorwaarden.

Hij heeft te weinig internationale finales gespeeld om met onder anderen Marco van Basten in Zeist de trainerscursus in verkorte versie te mogen afwerken.
Als criteria voor deelname aan de 'elite-cursus' heeft de KNVB gesteld dat een speler ten minste 42 interlands en vijf internationale finales (EK, WK, Europa Cup, Wereldbeker) op zijn naam moet hebben. Vanenburg kwam inderdaad precies 42 keer voor Oranje uit, maar speelde 'slechts' in twee finales (EK 1988 en EC voor landskampioenen 1988).

KNVB woordvoerder De Leede verklaarde: ,,We hebben Vanenburg vorig jaar al verteld dat hij niet voldoet aan de eisen. We hebben hem toen de cursus trainer/coach I aangeboden. Dat sloeg hij af. Nu heeft hij na de aanmelding van Van Basten een nieuwe poging gewaagd. Het standpunt van de KNVB is echter ongewijzigd.''

Vanenburg reageerde boos op zijn nieuwe afwijzing. Hij gaat nu misschien in Duitsland zijn trainersdiploma's halen. De oud-international was vorig jaar al even kort werkzaam als assistent-trainer bij 1860 München.