Ommen maakt grootste bruidstaart

SteigertaartDe Overijsselse plaats Ommen bezit sinds zaterdag officieus het wereldrecord "hoogste bruidstaart". In totaal 75 Ommenaren hielpen mee bij het vervaardigen van het grote gevaarte, waarin ruim 5000 kilo taart was verwerkt. De actie, bedacht door Arjen Heersping, Herman Hermes, Jan Ester, Berjan ten Brinke en Herman Bruins, was georganiseerd in verband met het koninklijk huwelijk.

Het zat zelfs op het postkantoorDe taart, bestaande uit achttien etages, werd in totaal 18,05 meter hoog. Dit is ruim vijf meter hoger dan het bestaande record en in principe goed voor een vermelding in het befaamde "Guinness Book of Records". Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren ligt echter geheel aan de samenstellers van het recordboek.

Officieel of niet, het feest was er niet minder om. Na maanden van voorbereiding, enkele weken flink doorbakken en een dag opbouwen kon men terugkijken op een geslaagde actie. Hoewel de bruidstaart door een heus bruidspaar werd aangesneden, mocht deze niet worden opgegeten. De Keuringsdienst van Waren achtte het risico van voedselvergiftiging te groot.

Taart vegenDe taart zou tot vandaag blijven staan, om daarna tot veevoer te worden verwerkt. Helaas gooide wind roet in het eten en zorgde ervoor dat een stukje Ommen bedekt werd met bruidstaart. De wind was namelijk zo sterk dat grote stukken taart spontaan van de steiger afwaaiden