Het eerste jawoord is gegeven

In de Beurs van Berlage in de Hoofdstad hebben Kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta iets minder dan een uur geleden elkaar het jawoord gegeven. Het burgelijk huwelijk is voltrokken door burgemeester Cohen van Amsterdam.

Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander (foto BBC)

Getuigen
Getuige van Máxima is Koningin Beatrix, evenals Marcela Cerruti, de peettante van Máxima, en Martín Zorreguieta, de broer van de bruid. Willem-Alexander heeft als getuigen gekozen z'n broer prins Constantijn, zijn jaarclubgenoot en schaatsvriend Marc ter Haar en de Brabantse commissaris van de koningin mr. F. Houben, een goede bekende van de bruidegom en vriend van zijn ouders. In de beurs zitten 600 gasten.

Aanwezigen
Verdere aanwezigen zijn, naast natuurlijk familieleden en vrienden van het bruidspaar, ook onder anderen premier Kok, de vice-premiers Borst en Jorritsma en andere leden van het kabinet, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Braks en Van Nieuwenhoven, en de diverse fractievoorzitters van de politieke partijen. Ook zijn er vertegenwoordigers van de provincies en de koninkrijksdelen aanwezig. Daarnaast zijn VN-secretaris-generaal Kofi Annan en oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika, en diverse leden van vorstenhuizen uit de wereld uitgenodigd en gekomen.

Op dit moment is het bruispaar onderweg naar de Nieuwe Kerk.