FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 2 februari 2002

Kopie trouwjurk Máxima geveild

De trouwjurk van Máxima is nu al te koop. Althans een kopie van de jurk, gemaakt door leden van de Rotterdamse modeacedemie. De studenten zaten zaterdagochtend voor de tv, om daarna in acht uur een kopie te fabriceren.

Via de website www.marktplaats.nl wordt de jurk geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel: het Oranjefonds óf het steunfonds slachtoffers Argentijnse dictatuur.

Tot 3 februari 18.00 uur kan iedereen zijn bod uitbrengen. Op het moment van schrijven is er al 2.600,00 euro geboden.

Met dank aan Anja!

Destiny Child bestolen?

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Destiny Child bestolen?
De manager van Destiny's Child wordt ervan beschuldigd ongeveer 35 miljoen euro van de band te hebben 'geleend'. Matthew Knowles, vader van Beyonce, gebruikte het geld voor sex en drugs.

Bekend is van Matthew dat hij een zwak heeft voor verdovende middelen en ooit is behandeld voor zijn drang tot vreemd gaan. "Hij zou dood moeten zijn als hij 35 miljoen euro aan drugs zou opmaken", aldus zijn goedgelovige vrouw Tina. Dochter Beyonce gelooft ook heilig in de onschuld van haar vader.

Raoul Heertje had ons te melden:

Youssef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raoul Heertje had ons vandaag iets heel interessants te melden in de column van het Parool. Ik citeer:
quote:
Het bla bla bla bla bla bla bla bla bla!! Bla bla bla bla bla bla bla bla bla, bla bla. Bla bla bla. Bla la bla bla bla! Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla: ''Bla bla bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla, bla bla.''

Bal bla bla bla bla. Bla la bla bla bla? Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla: ''Bla bla bla bla bla bla bla bla.'' Bla bla bla bla, bla bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla, bla bla. Bla bla bla. Bla la bla bla bla! Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.

Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla (bla bla bla bla bla bla bla) bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla bla bla bla, bla bla. Bla bla bla. Bla la bla bla bla! Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Bla bla bla: ''Bla bla bla bla bla bla bla bla.''

Bla bla bla bla bla, bla bla, bla bla bla. Bla, bla bla bla?

Bla bla bla Bla; Bla! Bla! Bla!

Waar zal het aan liggen? Is zijn inspiratie op? Of is hij bang om wat verkeerds te zeggen op het huwelijk? In ieder geval, ik hoop dat jullie begrijpen wat hij heeft gezegd. Erg leerzaam.

Tegenstanders huwelijk slaags met politie

In Amsterdam is zaterdagmiddag, bij het hoofdbureau van politie in de Marnixstraat, een korte rel geweest tussen demonstranten, tegenstanders van het huwelijk, en enkele tientallen politieagenten in burger. Twee mensen werden gearresteerd.

De korte gevechten ontstonden toen ruim 300 demonstranten naar het hoofdbureau trokken om hun solidariteit te betuigen met opgepakte medestanders. De ME versperde hen echter de doorgang. Na het opstootje hebben de betogers zich rustig teruggetrokken.

De gooier van de 'verfbom' naar de Gouden Koets zit nog steeds vast. Overigens gaat het volgens de politie niet om een verfbom maar om een zakje met een 'gekleurde substantie', die makkelijk afwasbaar was. Van de elf mensen die vrijdag en zaterdag door de politie in Amsterdam zijn opgepakt, zijn er inmiddels zeven met een dagvaarding naar huis gestuurd.
Twee van de elf aanhoudingen zijn wegens belediging van het koninklijk huis. Twee andere voor het gooien met verf, een voor het verstoren van de openbare orde, twee voor belediging van agenten, een voor aanranding (billenknijpen van een vrouw), een voor openbare dronkenschap en twee voor het verspreiden van pamfletten waarin het koninklijk huis werd beledigd.

Volgens het OM blijven in elk geval twee mensen vastzitten. Zij zijn opgepakt tussen het burgerlijk en het kerkelijk huwelijk in, wegens belediging van het koningshuis. Het tweetal deelde op straat geschriften uit waarop afbeeldingen van Willem-Alexander en Máxima stonden met hakenkruisen en de tekst ,,better dead than wed''.

Foto's van het huwelijk

Zoals dat hoort bij een huwelijk zijn er ook van dit huwelijk veel foto's gemaakt. Van echte foto's tot screenshots van de hele gebeurtenis. We hebben er in ons dossier een aantal op een rijtje rezet.

Zo was Tymen voor ons ergens in de persvakken en hoewel het erg druk was heeft hij nog wat foto's kunnen maken. Enemyforce zat voor de tv en wist daar een aantal mooie afdrukken van te maken.

ANP krijgt bommelding, geen ontruiming

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

At5 meldt dat een anonieme man zaterdagochtend aan de persbureau's ANP en Reuters een bommelding heeft doorgegeven. De man, die Engels sprak, zei op een bandje dat de explosieven tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Maxima in De Nieuwe Kerk ontploffen.

De polite heeft de zaak in onderzoek genomen, maar heeft geen aanleiding gezien de kerk te ontruimen.

Koninklijk Huwelijk Wereldnieuws

Laten we eens een rondje buitenland doen, op zoek naar het Koninklijk Huwelijk.

CNN doet een uitgebreid bericht over de feestelijkheden en de beveiliging van het geheel. De gastenlijst is 'impressive' volgens de nieuwsgigant.
De BBC meldt één bericht over vandaag, maar heeft eerder deze week al wat geplaatst over de voorbereidingen.
Duitsland had ook het één en ander te melden, terwijl Frankrijk er een flinke lap tekst zonder foto's tegenaan smijt.

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima zijn wereldnieuws en zetten Nederland voor een dagje in wereldwijde belangstelling.

Op het forum staan nog meer tekstjes.

Heb je nog meer buitenlandse berichten gezien, meld het ons gerust.

Rijtoer prima verlopen + fotoupdate

De rijtoer van Prins Willem-Alexander en zijn kersverse bruid Prinses Máxima door de stad Amsterdam is zonder al te veel problemen verlopen. De rijtoer is gestart omstreeks 13.00 uur en leidde langs een route van 3 kilometer door de binnenstad, van de Nieuwe Kerk naar het Koninklijk Paleis op de Dam.

Langs de route stonden duizenden enthousiaste toeschouwers in het oranje om het bruidspaar toe te juichen. Die toeschouwers, volgens de hoofdstedelijke politie in een aantal van rond de 60.000, werden op hun beurt toegewuifd door het bruidspaar.

Op bepaalde punten hielden actievoerders een lawaaiprotest, waardoor de paarden in de stoet onrustig werden. Grootste en meest merkbare actie was het gooien van een bescheiden verfbommetje tegen de gouden koets. De Kus. Foto: FOK!forumDe witte verf werd direct vakkundig van de koets gepoetst en de gooier is korte tijd erna opgepakt. Ook werden kleine rookbommetjes, pakjes frisdrank en wc-rollen naar het paar gegooid.

De rijtoer werd afgesloten door een verschijning op het balkon van het Paleis op de Dam. Aldaar kon het volk een stralend bruidspaar elkaar De Kus zien geven.

Update 17:30: Foto's van de demonstratie bij Het Witte Plein
Drukte aan de hekken bij het Koningsplein. Een aanzienlijk aantal politieagenten proberen de mensen terug op de stoep te drijven.

Enkele oudere republikeinen feliciteren Willem-Alexander en Màxima.

Een middelvinger is naast het verfbommetje het enige huwelijksgeschenk van de actievoerders.

Moslimvrouw wil niet ongesluierd op rijbewijs

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden: Gesluierd

Een Amerikaanse moslimvrouw dreigt haar rijbewijs kwijt te raken. In haar huidige rijbewijs is een pasfoto geplaatst waarop zij versluierd is afgebeeld en slechts haar ogen zichtbaar zijn. De autoriteiten eisen nu dat ze zonder sluier op de foto staat in een nieuw rijbewijs. Maar dat weigert ze. Ze levert nog liever haar rijbewijs in.

Liefdespercentage Maxima & Alex 69%

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorig jaar augustus heeft cabaretier Freek de Jonge het verzoek gekregen om mee te helpen bij de inburgering van Máxima Zorreguieta.

In een videobrief vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gericht aan kroonprins Willem-Alexander en Máxima zegt hij: "In augustus bereikte mij het eervolle verzoek om u, prinses, bij te praten over mijn bemoeienissen met het tragische verleden van uw land. Het ging om allerlei praktische redenen echter niet door."

Lovemeter
Volgens Fok's eigen lovemeter is het een goed huwelijk, want Willem-Alexander & Máxima 's liefdespercentage is 69%.

Aldus de Lovemeter: "Ze hebben een meer dan redelijke kans op een succesvolle relatie. 69% is een score die net boven het gemiddelde ligt en zeker een percentage waarbij je een relatie heel goed in stand zou kunnen houden."

Met dank aan Enemyforce voor de submit!

Beveiligingsbeelden huwelijk live stream

Het was te verwachten, de beelden van de safety-helicopter zijn op internet gezet als stream.

De mannen van PI6ALK hebben op hun website de stream gezet, dus iedereen kan meekijken naar de beelden die door de helicopter worden doorgezonden naar de veiligheidsbunker in Amsterdam.

Live pictures from de safety helicopter in Amsterdam PI6ALK


De camera zoomt in op een verdacht spandoek



Alles in de gaten houden

Het eerste jawoord is gegeven

In de Beurs van Berlage in de Hoofdstad hebben Kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta iets minder dan een uur geleden elkaar het jawoord gegeven. Het burgelijk huwelijk is voltrokken door burgemeester Cohen van Amsterdam.

Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander (foto BBC)

Getuigen
Getuige van Máxima is Koningin Beatrix, evenals Marcela Cerruti, de peettante van Máxima, en Martín Zorreguieta, de broer van de bruid. Willem-Alexander heeft als getuigen gekozen z'n broer prins Constantijn, zijn jaarclubgenoot en schaatsvriend Marc ter Haar en de Brabantse commissaris van de koningin mr. F. Houben, een goede bekende van de bruidegom en vriend van zijn ouders. In de beurs zitten 600 gasten.

Aanwezigen
Verdere aanwezigen zijn, naast natuurlijk familieleden en vrienden van het bruidspaar, ook onder anderen premier Kok, de vice-premiers Borst en Jorritsma en andere leden van het kabinet, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Braks en Van Nieuwenhoven, en de diverse fractievoorzitters van de politieke partijen. Ook zijn er vertegenwoordigers van de provincies en de koninkrijksdelen aanwezig. Daarnaast zijn VN-secretaris-generaal Kofi Annan en oud-president Nelson Mandela van Zuid-Afrika, en diverse leden van vorstenhuizen uit de wereld uitgenodigd en gekomen.

Op dit moment is het bruispaar onderweg naar de Nieuwe Kerk.

Vrouw geeft babyaapje de borst

In India heeft een vrouw sinds een week een baby aapje geadopteerd, nadat haar echtgenoot tijdens zijn werk (houthakker) het beestje voor dood in het bos had aangetroffen.

De Indische vrouw heeft zich met hart en ziel ingezet voor het babyaapje, en geeft het zelfs borstvoeding. Wat meespeelt is dat de vrouw een gelovige Hindu is en aanhangster van de apengod Hanuman.

Honderden mensen komen kijken hoe het aapje de borst krijgt in het dorpje Chandrapur, waar een en ander zich afspeelt.


Kijk hem lekker drinken

Brand in Haags congresgebouw

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een bezoeker van een disco in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag heeft er vrijdagavond voor gezorgd dat er brand is uitgebroken. Er waren zeker 2500 mensen aanwezig.

Onder de aanwezigen waren ongeveer duizend jongeren die het slot van de VN-jongerenconferntie vierden. De feestganger stak een krant aan om met het licht naar zijn portemonnee te zoeken die hij was verloren.

De brandweer heeft het gebouw ontruimd. Veel jongeren hadden geen tijd meer om hun jas aan te trekken en stonden buiten in kou te kleumen. Er werden dekens uitgedeeld aan mensen die het koud hadden.

Amsterdam verwacht 150.000 bezoekers

Incognito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Amsterdam verwacht vandaag meer dan 150.000 mensen te mogen ontvangen ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. 6000 politiemensen kijken toe op de beveiliging. De NS zet extra treinen in om de oranjefans van en naar Amsterdam te vervoeren.

Het was ochtend echter vrij rustig rond de beurs van Berlage en het Centraal Station in Amsterdam. Volgens de politie is het zelfs rustiger dan op een gewone zaterdagochtend.

Cruijff en Madonna nieuwe heiligen?

Johan Cruijff en Madonna staan op de lijst van genomineerden voor de KRO-campagne hedendaagse heiligen. Op de lijst van 15 personen staan verder onder andere Bono, Sting, Luc Nilis, Anne Frank en Nelson Mandela.

De bedoeling van de campagne is een lijst samen te stellen van de meest inspirerende personen uit binnen- en buitenland. Stemmen kan via internet en op rooms-katholieke scholen.

Voetballer Kalou (opnieuw) spoorloos

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bonaventure Kalou, aanvaller bij Feyenoord, is spoorloos. De club maakt zich grote zorgen om de speler, die zich al lang in de Kuip had moeten melden, nadat hij met Ivoorkust dinsdag uit werd geschakeld in de Afrika Cup.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen; vorig seizoen werd de nationale ploeg van Ivoorkust bij terugkeer van het evenement dagen opgesloten in een kazerne. Trainen Bert van Marwijk heeft geen flauw idee wanneer de speler terugkomt.

Pamfletten tegen vader Máxima in Arena

In de Amsterdamse Arena, waar vrijdagavond het Nationaal Huwelijksfeest werd gevierd, zijn pamfletten uitgedeeld waarin staat dat de vader van Máxima, Jorge Zorreguita, medeplichtig is aan volkerenmoord. Op het A4'tje staan foto's van slachtoffers van de militaire dictatuur in Argentinië (1976-1983).

De pamfletten zijn gericht aan "mevrouw Zorreguieta en aan de (domme) prins Willem-Alexander". Daarnaast valt te lezen: "Dit is niet zomaar een mening. Deze doden wachten nog op gerechtigheid. Zij zijn de doden waaraan 'papa' Zorreguieta medeschuldig is. Ook al blijft hij ontkennen: hij is medeplichtig aan genocide".

Het is niet duidelijk op wat voor schaal de folders, die geen afzender bevatten, zijn verspreid.

Eenvijfde van Amsterdammers is arm

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén op de vijf Amsterdamse huishoudens leeft onder het bestaansminimum. Dat is twee keer zoveel als landelijk.

Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van de gemeente is gehouden. Uit het onderzoek blijkt ook dat 40% van de etnische minderheden in de stad minder verdient dan 105 procent van het minimuminkomen.

In het onderzoek werden voor het eerst bestanden van de sociale dienst, het bevolkingsregister, de woningdienst en de gemeentebelastingen gekoppeld. Zo kon een scherper beeld worden geschetst.

Frentzen heeft nog niet getekend bij Arrows

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Formule-1-coureur Heinz-Harald Frentzen heeft nog geen overeenkomst getekend met Arrows. Dat zegt zijn manager. Vrijdag verschenen in de Duitse media berichten dat beide partijen een akkoord hadden gesloten.

Volgens een Duits persbureau zal Frentzen op 3 maart, tijdens de Grote Prijs van Australië, een wagen van Arrows besturen. Dat zou betekenen dat er geen plaats meer is voor Jos Verstappen, aangezien Arrows al Enrique Bernoldi heeft aangemeld voor het komende formule-1-seizoen.

Frentzen is na het faillisement van Prost nog zonder team.

Laptops voor Chinese kinderen

omegabarry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedere middelbare scholier zal dit zeker herkennen: het gesjouw iedere dag met een loodzware schooltas, vol boeken. Voor de scholieren van Hong Kong is dit binnenkort misschien verleden tijd. Het bestuur van de Chinese stad is van plan de scholieren van hun zware tassen af te helpen door ze allemaal een laptop te geven.

Op deze laptop is leermateriaal opgeslagen, dat opgehaald kan worden via internet. Enkele weken geleden viel een scholier in Hong Kong van het balkon door het gewicht van zijn schooltas. Hij heeft de val helaas niet overleefd.

Leefbaar Nederland nu op 21 zetels

Ray166 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Leefbaar Nederland lijkt niet te stuiten in zijn opmars naar de kamer. Als er nu verkiezingen worden gehouden, krijgt de partij 13,9 procent van de stemmen, wat neerkomt op 21 zetels, bij de vorige peiling waren dat er 20.. Dat blijkt uit de jongste opiniepeiling, uitgevoerd door Interview/NSS in opdracht van NOVA.

De PVDA blijft de grootste partij, maar moet wel 6 zetels inleveren en staat nu op 39 zetels. De VVD verliest maarliefst 10 zetels. D66 scoort historisch laag en gaat naar 6 zetels. De linkse partijen GroenLinks en de SP houden respectievelijk 12 en 7 zetels.


De uitslag van de peiling staat op de site van de politiekebarometer.

FOK! in oranje sferen...

Ook FOK! leeft een beetje met Willem Alexander en Máxima mee. Naast een dossier op de frontpage, hebben we de frontpage deze huwelijksdag ook een andere layout gegeven. Oranje boven, zullen we maar zeggen.

Op ons forum is ook het één en ander aangepast. Veel plezier deze dag!

De FOK!crew

Ps. Het kan zijn dat je even een shift+reload (netscape) of ctrl+reload (IE) moet doen om de frontpage wat oranje te maken. Misschien zul je ook je cache even moeten legen om het te zien.

Keroppi voelt saamhorigheid

Keroppi voelt saamhorigheid

Nou moet ik toegeven dat de titel wel een groot "EO" gehalte heeft, maar ren niet weg! Het valt reuze mee .

Toen ik als 12 jarig meisje de middelbare school binnen kwam huppelen, keek ik met veel respect (waar het de brugklassers van
tegenwoordig aan ontbreekt!) op naar de 6e klassers. Wat waren ze groot, en wat zagen ze er volwassen uit.

De jaren verstreken en zonder dat ik het eigenlijk doorhad 'metamorfoosde' ik ook in zo een 6e klasser.
Maar als ik nu naar mijn mede klasgenoten kijk, dan zie ik niet wat ik toentertijd zag. Zo groot zijn ze nou ook weer niet... En volwassen?
Op sommige momenten ligt het niveau behoorlijk onder N.A.P.

Daarnaast had ik als jong meisje ook het idee, dat wanneer je dan eindelijk in die 6e klas zat, dat er dan een hele hechte klas was ontstaan.
Waar iedereen met iedereen omging. Iedereen elkaar lief vond.
Heel knus in mijn ogen (beetje het "Tros-gevoel" ).

Ook dat valt nu behoorlijk tegen. We zitten dan wel 6 jaar bij elkaar op school. Maar de klassen zijn 3x door elkaar gegooid. Er zijn mensen bijgekomen en ook een hoop weer gegaan.
En saamhorigheid is over het algemeen toch nog wel ver te zoeken. Groepjesvorming blijf je toch wel altijd houden...

Behalve op sommige momenten .
Zo'n moment was vandaag.
Deze hele week hebben de 6e klassers hun mondeling Nederlands. En ik was deze dag aan de beurt.
Toch wel een beetje zenuwachtig (aaaaargh, wat is ook al weer het thema van Beatrijs?) stond ik op de gang te wachten tot ik naar binnen moest.
Het viel me op dat IEDERE 6e klasser (we zijn een kleine school, zijn er een stuk of 40-50) die langskwam, me succes wenste en een hart onder de riem stak.
Noem me een sentimentele trut, maar ik vond dit al heel lief.

Toevallig kwam het zo uit dat terwijl ik met 3 andere 'slachtoffers' aan het wachten was op mijn (en hun) cijfer, de pauze was begonnen. Iedereen kwam bij ons staan om dingen te vragen als "hee hoe ging het?" "Goed?, wauw geweldig!". Binnen no-time stond bijna iedereen bij ons op de gang te wachten, en toen ging de deur open…
Ik haalde nog eens diep adem en ging met de drie anderen naar binnen.

Daar werd ons ons cijfer mede gedeeld.
Aangezien ik als eerste mijn cijfer te horen kreeg, had ik tijd om om mij heen te kijken. Door het raam zag ik echt iedereen enthousiast zwaaien, duimen omhoog steken en 'supporten'.
In gebarentaal probeerde ik onze cijfers door te geven, maar helaas is mijn gave daarin niet bijster geweldig

Op het moment dat we het lokaaltje uitstapte werden we bijna belaagd als een stel Maxima's door persfotografen.
"Wat heb je?" "En... en…?"
Felicitaties vlogen om de oren en een aantal sprongen me zelfs om de nek

Niet erg gewoonlijk op onze school hoor.

En op dat moment dacht ik terug aan de tijd dat ik een klein brugklassertje was en tegen die 'gedachten' over de 6e had.
En ik dacht bij mezelf: "Ja, soms heb je toch wel dat saamhorigheids gevoel!"

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.