Actie voor 'behoud' Mohamed Rabbae


De door GroenLinks afgedankte Mohamed Rabbae wordt door een bonte stoet van allochtonen en organisaties voor minderheden gesteund om hem weer op de kieslijst van de partij te krijgen. Gezamenlijk zijn ze een landelijke campagne begonnen. Marokkanen in het hele land worden gemobiliseerd en alle afdelingen van GroenLinks hebben een brief gekregen.

Deze week zijn alle ruim 15.000 leden van GroenLinks benaderd. In een brief spreken het Samenwerkingsverband Marokkanen en Tunesiërs (SMT) en andere organisaties, van een verkeerd politiek signaal aan allochtone kiezers. Het feit dat Rabbae zomaar werd afgeserveerd wekt namelijk de suggestie dat GroenLinks allochtone partijleden ongeacht hun staat van dienst makkelijk opzij zet.

S. Bouddouft van het SMT zegt: ,,We zijn zeer ontevreden met de manier waarop GroenLinks is omgegaan met Rabbae. Hij is al zo lang actief voor de partij. Hij heeft zo enorm veel gedaan voor de samenleving als bruggenbouwer tussen bevolkingsgroepen. Het is onbegrijpelijk dat hij niet verkiesbaar is".

De SMT is de `officiële' gesprekspartner van minister Van Boxtel (Integratiebeleid) namens de Marokkanen en Tunesiërs in Nederland. Behalve door de SMT wordt de lobby gesteund door organisaties van Turken, Zuid-Europeanen, Molukkers en Surinamers. Verder hebben zich andere Marokkaanse organisaties aangesloten.

Op 8 februari zullen delegaties petities aanbieden op het landelijk partijbureau in Utrecht en op alle regionale partijkantoren. Op de internetsite Maghreb.nl is een handtekeningenactie voor het Kamerlid begonnen onder de noemer Vrienden van Rabbae.