Tonie's Kladblok winnaar Dutch Bloggies

Een tijdje geleden berichtten we je al over de Dutch Bloggies, de awards voor Nederlandse weblogs. De prijzen die de diverse Bloggers in ons land een veer op de juiste plek steken zijn inmiddels uitgereikt, en blogger Tonie van Ringelestein, eigenaar van Tonie's Kladblok is als grote winnaar uit de bus gekomen.

Tonie sleepte drie van de vijftien prijzen in de wacht. Hij werd onderscheiden in de categorieën 'beste weblog', 'beste mannelijk logger' en 'beste scooper'.

Vooral die laatste prijs is zou wel eens meer dan verdiend kunnen zijn. Eén van zijn meest recente scoops, een 'lek' op de TV Rijnmond-site, heeft er zelfs voor gezorgd dat wij een fakebericht over Jules Deelder plaatsten.

Alt0169
Verdere prijzen gingen naar onder andere Jeroen Bosch. Hij kreeg de 'lifetime award'. Jeroen Bosch is de geestelijk vader van de moeder aller weblogs Alt0169. Het inmiddels gestopte Alt0169 was een van de eerste Nederlandstalige weblogs en daarmee een bron van inspiratie voor een groot aantal webloggers.

Ook Wim de Bie, Electric Luna en Mijn Kop Thee vielen in de prijzen.

De Dutch Bloggies werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Voor de 2002 editie werd zo druk gestemd, dat Geocities, de provider waar de verkiezingspagina's stonden, vanochtend de stekker eruit trok. De pagina's hadden te veel verkeer gegenereerd. De verkiezingssite heeft inmiddels elders onderdak gekregen.