''Máxima had last van rug en nek na ongeluk''

Glasbak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Máxima Zorreguieta is meteen na haar auto-ongeluk op 18 oktober voor paleis Huis ten Bosch in Den Haag, door een huisarts onderzocht omdat ze rug- en nekklachten had. Zo meldt de Haagsche Courant op grond van het proces-verbaal dat na de aanrijding is opgesteld.

De Argentijnse droeg volgens het proces-verbaal geen veiligheidsgordel. Door de klap sprongen de airbags in haar Audi A4 open. Wassenaarder G. van der Bent, de andere betrokkene bij het ongeluk, zou iets te hard hebben gereden. Van der Bent brak bij de aanrijding een been. Beide auto's waren zwaar beschadigd.

'Plotseling zag ik in een flits een personenauto aankomen', luidt de verklaring van Máxima in het proces-verbaal. 'Ik schrok en liet mijn gaspedaal los. Vrijwel hetzelfde moment reed deze auto met de voorzijde tegen de linker voorzijde van mijn auto aan. (...) Ik heb de indruk dat deze auto hard reed. (...) Tengevolge van de aanrijding heb ik rug- en nekklachten.''

Máxima heeft in het proces-verbaal een andere identiteit. Ze heet er Leila van den Bosch en ze woont op de Vlaskamp 1 in Den Haag, het adres van het dichtstbijzijnde politiebureau. Ze kreeg de schuilnaam om te voorkomen dat nieuwsgierige agenten de botsing zouden opzoeken in de politiecomputer.