Merkwaardige ontvoering van 12-jarige

Een merkwaardige ontvoering van een 12-jarig meisje vond afgelopen weekend plaats in ons land. Het hele ''verhaal'' begon in Loosdrecht, in de nacht van vrijdag op zaterdag:

Een 38-jarige man, die via een zogenaamde babbelbox op het internet (chatbox) in contact was gekomen met een gescheiden moeder, zag kans haar 12 jarige dochter mee te lokken en haar van haar vrijheid te beroven. De man was door de vrouw uitgenodigd en was daar voor het eerst op bezoek. In huis maakte hij ook kennis met de dochter. Omstreeks middernacht stelde de man het meisje voor om met hem leuke nieuwe kleren te gaan halen in de boetiek van zijn zus waarvan hij de sleutel had. Zij zou van hem ook een nieuwe mobiele telefoon krijgen. In het bijzijn van de moeder en de dochter belde hij zijn zus en die vond het volgens zijn zeggen goed.

De man, die volgens de politie als notoire oplichter bekend staat, nam het meisje daarop met toestemming van de moeder mee naar de (natuurlijk niet bestaande) boetiek. De hele nacht heeft hij met het kind rondgereden door zuid-Nederland en BelgiŽ alwaar hij met haar de nacht doorbracht in een hotel in de plaats Laroche.

Toen het meisje en de man tegen de ochtend nog niet waren teruggekeerd, belde de verontruste moeder de politie, waarop een recherchebijstandsteam werd geformeerd, omdat een ernstig misdrijf werd gevreesd. De man had inmiddels zonder zijn rekening te betalen het hotel verlaten en het, inmiddels zeer angstig geworden, meisje achtergelaten. Zaterdagmiddag zag zij kans haar vader te bellen. Daarna is zij door de Belgische politie in veiligheid gebracht.

De politie heeft de bewuste man maandag in Dordrecht aangehouden. Volgens justitie bedient hij zich van vele namen. Zijn oplichterpraktijken hebben voornamelijk te maken met het lospraten van goederen.

Van een (ernstig) zedenmisdrijf tijdens de ontvoering is overigens niets gebleken.