Forse kritiek Rosenmöller op PvdA en Fortuyn

GroenLinks-leider Rosenmöller is van mening dat de PvdA moet zeggen of ze willen blijven doormodderen met paars. "Niet de oude CDA-arrogantie, alles in het midden laten en na de verkiezingen toeslaan", zo liet Rosenmöller zaterdag op het partijcongres van GL weten.

Wat betreft een basisverzekering in de gezondheidszorg zitten GroenLinks en PvdA op één lijn, maar vinden daar zowel de VVD als CDA tegenover zich, aldus Rosenmöller. "Al regeer je nog tachtig jaar met de VVD. Op dit soort terreinen lijkt succes uitgesloten."

Fortuyn

Ongemeen fel haalde Rosenmöller uit naar lijsttrekker Fortuyn van Leefbaar Nederland: "Een eendagsvlieg zonder oplossingen. Hoe groot zijn zwerm ook wordt, ze zullen snel alle kanten opvliegen. Fortuyn is vooral goed in verdeel en heers en voert een strijd tegen islamieten. Het asielbeleid van Fortuyn is in strijd met elk internationaal verdrag".
Rosenmöller pleitte voor een "eenmalig generaal pardon" voor de zogeheten "witte illegalen", mensen die hier werken en belasting betalen maar geen verblijfsvergunning hebben.

klassenjustitie

Onvervalste klassenjustitie vindt Rosenmöller het feit dat minister Vermeend (Sociale Zaken) wel hard optreedt tegen mensen in de bijstand, maar frauderende bouwondernemers er bij minister Korthals (Justitie) van afkomen met een schikking.

Wat betreft de kwestie Afghanistan stak Rosenmöller de hand in eigen boezem: "Ik reken het mezelf aan dat ik te krampachtig bleef proberen de fractie eensgezind te houden. Ook was ik in het begin van de discussie onvoldoende duidelijk over mijn standpunt door te zeggen, dat ik me niet verzette tegen de bombardementen, zonder te zeggen dat hij ondanks kritiek voor was". Zie ook dit bericht