25e Embassy Darts begonnen

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op de Embassy World Darts Tournament in Frimley Green. Tijdens zijn openingspartij tegen "Mr. Glitter" Bobby George won Barney met een klinkende 3-1 overwinning.
De wedstrijd was, in tegenstelling tot wat de stand deed vermoeden, nog behoorlijk spannend. Mede doordat George de derde set va-banque speelde en ook zelfs nog bijna een 9 darts finish behaalde.
Gelukkig voor de Hagenaar hervond hij snel zijn ritme en wist zo de levende legende bijgenaamd Mr. Glitter opzij te zetten.
Opvallend was de aanwezigheid van veel bekende en minder bekende Engelsen en Nederlanders, waaronder Cedric van der Gun, de middenvelder van Ajax, die zelf ook een fervent dartsliefhebber is.

Titelverdediger John Boy Walton wist kinderlijk eenvoudig zijn tegenstander Andy "The Viking" Fordham te verslaan in de belangrijke openingswedstrijd.

Halve finalist van vorig jaar Wayne Mardle wist debutant Richardson ook eenvoudig opzij te zetten. Met het hoogste gemiddelde van de dag en het feit dat de belangrijke dubbels eenvoudig vielen betekend dat Wayne, en zijn overenthousiaste vader, verderop in de week ook nog te bewonderen zijn.