FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 januari 2002

25e Embassy Darts begonnen

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op de Embassy World Darts Tournament in Frimley Green. Tijdens zijn openingspartij tegen "Mr. Glitter" Bobby George won Barney met een klinkende 3-1 overwinning.
De wedstrijd was, in tegenstelling tot wat de stand deed vermoeden, nog behoorlijk spannend. Mede doordat George de derde set va-banque speelde en ook zelfs nog bijna een 9 darts finish behaalde.
Gelukkig voor de Hagenaar hervond hij snel zijn ritme en wist zo de levende legende bijgenaamd Mr. Glitter opzij te zetten.
Opvallend was de aanwezigheid van veel bekende en minder bekende Engelsen en Nederlanders, waaronder Cedric van der Gun, de middenvelder van Ajax, die zelf ook een fervent dartsliefhebber is.

Titelverdediger John Boy Walton wist kinderlijk eenvoudig zijn tegenstander Andy "The Viking" Fordham te verslaan in de belangrijke openingswedstrijd.

Halve finalist van vorig jaar Wayne Mardle wist debutant Richardson ook eenvoudig opzij te zetten. Met het hoogste gemiddelde van de dag en het feit dat de belangrijke dubbels eenvoudig vielen betekend dat Wayne, en zijn overenthousiaste vader, verderop in de week ook nog te bewonderen zijn.

DVD haalt videoband in

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verkoop van DVD-spelers verbreekt alle records. Nu al hebben 10 procent van de huishoudens in Nederland een apparaat waarmee je DVD's (Digital Versatile Discs) afspeelt. Sinds de introductie 3 jaar geleden is de vraag enorm gestegen, daarnaast worden er ook veel spelcomputers verkocht met een DVD-afspeelmogelijkheid (PS2).

Een videotheek in Amsterdam merkt een behoorlijke stijging van het aantal verhuurde DVD's. "Het is de helft van de omzet". Maar toch is er ook wel een minpuntje: Na 20 keer afspelen zit de DVD vol krassen, terwijl een videoband pas na 70 keer uitlenen wordt afgeschreven.

Naam Osama veroorzaakt scheiding

Incognito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Nigeriaanse vrouw is van haar echtgenoot gescheiden, nadat hij hun kindje heeft vernoemd naar niemand minder dan Osama Bin Laden. De vrouw vreest namelijk dat haar zoontje dezelfde slechte eigenschappen zal krijgen als de terrorist.

Het echtpaar komt uit een streek waar de bevolking veelal moslim is. De vrouw is een christen, haar man een moslim. Nadat de vrouw ter ore was gekomen dat haar zoontje Osama is genoemd, pakte zij haar koffers en is ze met de baby weggevlucht.

Al voor de baby op 27 december 2001 ter wereld kwam, had het echtpaar onenigheid over de naam. De man wilde per se dat, als het een jongetje zou worden, hij zou worden vernoemd naar een 'groot Islamitische held'. Suggesties van de vrouw om hun baby dan maar te vernoemen naar Yaser Arafat, sloeg de man in de wind.

De vrouw hoopte daarom vurig dat het een meisje zou worden. Toen de man het kindje met de naam 'Osama' voorstelde aan het bezoek van het kraambed, nam de vrouw zich voor snel te gaan scheiden...

Extra beveiligde eurobiljetten

Omdat winkeliers en consumenten moeite hebben om vervalste eurobiljetten te herkennen zoekt de Europese Centrale Bank druk naar een oplossing.

De ECB werkt samen met Philips en het Duitse Infineon Technologies om te kijken wat de mogelijkheden zijn om een speciale chip te implementeren in eurobiljetten.

Tegen 2005 zou het mogelijk kunnen zijn om met zogenoemde Radio Frequency Identification Chips in de bankbiljetten te verwerken die een biljet van bijvoorbeeld 100 euro een eigen identiteit meegeven. Net als nu gebeurt met een serienummer of een streepjescode zoals op een briefje van 25 gulden te vinden was.

Deskundigen zeggen dat het mogelijk is om de chips te verwerken in de biljetten, alleen is het de vraag of het kostentechnisch wel de moeite waard is om miljoenen biljetten te voorzien van zo'n technologie. Daarnaast is het maar de vraag of zo'n ingebouwde techniek gebruik van een bankbiljetten in het dagelijks leven overleeft. Nu al schijnen eurobiljetten een stevig wasbeurt nauwelijks te overleven.

Freddy Heineken is begraven

Freddy Heineken is vandaag in besloten kring begraven op de algemene begraafplaats in Noordwijk. De begrafenis werd bijgewoond door zijn naaste familie, waaronder zijn vrouw Lucille en dochter Charlene de Carvalho.

De biermagnaat overleed donderdag in zijn woonplaats Noordwijk. Hij was van 1971 tot 1989 voorzitter van de raad van bestuur van Heineken. In die periode groeide zijn bedrijf uit tot een wereldconcern.

Overvaller wacht netjes in de rij

Slambam_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zijn beleefdheid heeft een 40-jarige Haagse overvaller gisteren de das omgedaan.

De man liep rond twaalf uur 'smiddags het filiaal van de ING-bank aan het Tournooiveld binnen. Hij schoof een medewerkster een briefje onder haar neus met daarop de woorden: 'Geef geld of ik snijd je keel door'. De bankemployé vertelde de man dat zij geen geld voor hem had. Daarvoor moest hij zich volgens haar melden bij het volgende loket.

De overvaller stopte daarop het dreigbriefje weer in zijn zak en begaf zich daarheen. Hier stond een rij klanten, waar de man keurig aansloot om op zijn beurt te wachten. De medewerkster van het vorige loket had inmiddels op de noodknop gedrukt. Een politiemacht begaf zich daarop naar de bank en arresteerde de overvaller.

De man was overigens bijna aan de beurt.

Zwangerschap maakt ook vaders dik

Incognito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet zelden klagen vrouwen dat ze na de zwangerschap toch een paar kilootjes zwaarder zijn dan daarvoor. Hoe zit het met de mannen? Volgens een onderzoek onder Australische mannen worden ook zij gemiddeld een dikke drie pond zwaarder.

Bij de vrouwen worden vaak de hormonen en het ‘eten voor twee’ als oorzaak van de gewonnen pondjes gegeven, maar wat zorgt ervoor dat de mannen aankomen? Het antwoord is bedroevend. Stress over het toekomstige vaderschap en frustratie over minder seks, worden verdrongen met eten en een alcoholische versnapering. Een op de zeven mannen begint zelfs gevaarlijk veel te drinken, volgens het onderzoek.

De mannen zijn niet voorbereid op de plotselinge veranderingen in hun leven en levensstijl en worden daar gestresst of zelfs depressief van. Ook het gebrek aan aandacht van hun partner werkt frustrerend, omdat zij meer en meer opgaat in het aankomend moederschap. Grappig genoeg neemt de spanning voor zowel de man als de vrouw af als de baby er eenmaal is. Dat heeft overigens niet te maken met een opleving van het seksleven van de paren. Als de baby een jaar oud is zegt ruim 50 procent van de mannen dat het seksleven niet meer op zo’n laag pitje staat als tijdens de zwangerschap, maar nog altijd niet op het niveau is dat ze hoopten te bereiken.

Noodtoestand in Griekenland

De Griekse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in Attica, het gebied waar ook de hoofdstad Athene ligt. De Atheense luchthaven is gesloten en het openbaar vervoer ligt stil. De regering heeft het leger te hulp geroepen.

Door het uitroepen van de noodtoestand komen snel middelen vrij om de sneeuwoverlast te bestrijden. De straten en de monumenten uit de Griekese oudheid, zoals de Akropolis, liggen onder een laag van bijna tien centimeter sneeuw. En de sneeuw bleef zaterdag vallen.

De sneeuw zorgt voor veel overlast, met name in het openbaar vervoer. Stadsbussen bleven steken en verscheidene metrostations van de metro zijn gesloten. Ook de nieuwe luchthaven van Athene is dicht. Op de snelweg tussen Athene en Thessaloniki zaten honderden automobilisten meer dan twintig uur vast. Ook veerdiensten lagen stil door een zware storm.

De Atheners lijken zich met de sneeuw nauwelijks raad te weten. Met bezems en tuinslangen gaan zij het te lijf en zij lijken verbaasd als vervolgens voor hun huis de weg spiegelglad wordt. Ziekenhuizen krijgen veel arm- of beenbreuken te behandelen.

Ook in Turkije sneeuwt het hevig. Het winterweer eiste tenminste vier levens.

Vragen aan Brinkhorst over stier Herman

De Dierenbescherming gaat minister Brinkhorst vragen hoe hij denkt over zijn politieke verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de genetisch gemanipuleerde stier Herman.

Het bedrijf Pharming beheert de stier en kan hem niet langer betalen. Onlangs was er nog sprake van dat Herman zijn dagen zou kunnen slijten in museum Naturalis in Leiden op een tentoonstelling over biotechnolgie. Het plan ging wegens de kosten, waaraan Pharming zou bijdragen, niet door. Het onderhoud van het dier kost zo'n 45.000 euro per jaar.

Volgens de Dierenbescherming is een onacceptabele situatie ontstaan voor een dier dat met goedkeuring van de overheid door een commercieel bedrijf ter wereld is gebracht. Zij vraagt zich af of de overheid haar verantwoordelijkheid voor de situatie wil nemen.

Stier Herman werd in 1990 geboren als eerste genetisch gemanipuleerde stier in de wereld. Hij heeft een nieuw menselijk gen waardoor zijn dochters menselijk lactoferrine zouden produceren in hun melk. Met dat eiwit wilde Pharming de markt op. De overheid en Tweede Kamer gaven begin jaren negentig goedkeuring voor het experiment en de genetisch gemanipuleerde dieren moesten direct worden geslacht. Maar de toenmalige minister van Landbouw, Van Aartsen, gaf op verzoek van Pharming toestemming het dier te laten leven als een soort mascotte.

Natuurijs is nog niet betrouwbaar

De KNMI acht het natuurijs op de meeste plaatsen in Nederland niet betrouwbaar. Volgens het KNMI heeft het tot nu toe te kort en te licht gevroren om zonder risico het ijs op sloten en plassen op te gaan.

"Het heeft wel een aantal nachten lekker gevroren, maar dat is iets anders dan dat er flinke vorst is geweest. Ik durf het woord 'betrouwbaar' daarom zeker niet in de mond te nemen", aldus hoofdmeteoroloog G. Haijtink van het KNMI. Hij verwacht niet dat de ijskwaliteit de komende dagen verbetert.

Trojaanse paarden in file-sharing software

Incognito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Grokster en Limewire, twee populaire file-sharing programma's, blijken besmet met het Trojaanse paard W32.DlDer. Dit bericht The Register, na een ontdekking van virusbestrijder Symantec. Ook KaZaA zou mogelijk besmet zijn.

Het Trojaanse paard installeert een onschuldig lijkend loterijspelletje. Hierbij wordt een verborgen map 'Explorer' aangemaakt in de Windows map. Bij het gebruik van het file-sharingprogramma worden door de Trojaan gegevens doorgestuurd naar ClickTilUWin, een site met opnieuw verwijzingen naar dit loterijspelletje.

Volgens The Register is het goed mogelijk dat deze site gelieerd is aan de RIAA, de belangenorganisatie van de Amerikaanse platenindustrie. Deze club probeert nog steeds met alle mogelijke middelen het fenomeen filesharing te bestrijden.

Grokster heeft al een fix klaar op zijn site. "Om onze diensten te kunnen betalen bundelen wij onze software met applicaties van adverteerders. Wij hebben echter geen toegang tot de broncode en vertrouwen daarom op de adverteerder" aldus het bedrijf.

Potter-speelgoed populair op internet

Incognito had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een op de drie Britse digitale consumenten heeft in de afgelopen maand de internetaccount gebruikt om op zoek te gaan naar Harry Potter-speelgoed. Dat blijkt uit onderzoek van Kelkoo en Ernst & Young. Ook Franse en Nederlandse zoekmachines registreerden grote belangstelling voor speelgoed van de tovenaarsleerling.

In Nederland waren het vooral de boeken rond Potter die in trek waren. 13 Procent van alle zoekopdrachten waren gericht op de schrijfsels van J.K. Rowling. Potter-boeken zijn hiermee dan ook de meest gezochte boeken. Opvallende tweede onder de meest gezochte boeken was overigens de bijbel, met 6 procent van alle zoekopdrachten.

De onderzoekers constateren verder dat het doen van kerstinkopen via internet aanzienlijk is gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor, namelijk met 160 procent.

Europa: 40% betaalt al met €uro

Aan de overgang naar de Euro wordt enthousiast gehoor gegeven. Nu al wordt 40% van alle betalingen in Eurolanden in Euro's gedaan. Dit maakte de Europese Commissie bekend. Het gaat hier om betalingen waarbij zowel de klant als de winkelier met euro's werken. Woensdag lag het percentage nog op 20.

Nederland is met 75 procent het snelst aan het overschakelen. Duitsland zit op 50 procent, Italië op ruim 25 procent, net als Frankrijk en België.

Italië gaat traag
Italië gaat het langzaamst. Woensdag zat het land nog op slechts 10%. De Europese Commissie ziet echter geen reden tot zorg. De openlijke kritiek van enkele Italiaanse ministers op de nieuwe munt wordt eveneens niet als probleem gezien. "Het gewone volk is er net zo enthousiast als elders", zegt een hoge functionaris bij de Commissie.

De EC vindt het nog niet het goede moment om Italië tot de orde te roepen. "We moeten het niet aanwakkeren. Italië voert een volkomen legitiem intern debat over de politieke koers van Europa, net als andere landen dat hebben gedaan", oordeelt de functionaris.

Minder leden voor publieke omroep

Het aantal mensen dat lid is van een publieke omroep daalt. Veel omroepen geven voor 2001 een lager ledenaantal op dan het jaar daarvoor. Alleen de EO, Vara en NCRV weigeren hun ledencijfers bekend te maken, omdat dat sinds de concessiewet niet meer jaarlijks hoeft.

De concessiewet regelt dat omroepen elke vijf jaar al dan niet een licentie krijgen. Dit betekent dat de omroepen in het huidige bestel nog tot 2005 veilig zijn.

Alleen de Tros stijgt
De totale aanhang van de KRO bestaat sinds het begin van dit jaar uit 577.137 leden, en dat is 13.254 minder dan bij de start van 2001. Jongerenomroep BNN ging van 111.000 naar 103.976 leden. Daar is echter een duidelijke verklaring voor: "Wij hebben de afgelopen tijd ook niet aan ledenwerving gedaan, dus die ontwikkeling is wel logisch", aldus een woordvoerster van BNN. "Maar we gaan de werving weer oppakken." De VPRO heeft een stijging van het aantal gidsabonnees. "Daartegenover daalt het aantal steunleden (leden die geen blad ontvangen, red.), en ik denk dat het ledental per saldo daardoor daalt", analyseert een woordvoerder van de omroep. De Avro heeft 485.000 leden, een verlies van 6000 ten opzichte van het afgelopen jaar. De eerder genoemde EO wil alleen loslaten dat er sprake is van een lichte daling, zonder cijfers te noemen.

Alleen de Tros heeft positief nieuws te melden. Deze omroep geeft aan dat haar aanhang momenteel rond de 500.000 leden schommelt. Een stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Cover Kelly Playboy februari bekend

Icy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De cover van het februari nummer van de Playboy is bekend. In dit nummer gaat Big Brother Kelly uit de kleren.
Dit nieuws meldden wij al eerder:
Kelly in de Playboy

Kelly zal in de Playboy-geschiedenis de derde transseksueel zijn die naakt in het blad verschijnt. In het rijtje BB-bewoonsters is ze de vierde.


Hoeveel Kelly voor haar fotoshoot krijgt, is niet bekend.

Postbodes mogen in korte broek

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is eindelijk zover de mannelijke postbodes mogen in korte broek lopen (alhoewel met dit weer.. brrrr). Postconcern TPG heeft besloten dat de postbodes bij warm weer hun blote onderbenen best mogen laten zien. Dit heeft een woordvoerder gisteren bevestigd.

De kledingcollectie 2002 wordt uitgebreid met een broek met afritsbare pijpen. "Schijnt de zon, dan rits je het onderste gedeelte van de broek af en je hebt een korte broek", aldus een nieuwsbrief aan het personeel.

In de hete zomer van 1999 was de korte broek een groot twistpunt. Een postbode die uit protest tegen het 'kortebroekenverbod' in broekrok zijn rondje deed, werd door de leiding vijf dagen geschorst. Vakbond Abvakabo FNV schakelde zelfs de rechter in, maar kreeg geen gelijk. Het postbedrijf vond een korte broek destijds niet representatief.

Destijds speelde volgens hem ook de vrees mee dat postbodes in allerlei "folkloristische" korte broeken (bijvoorbeeld de felgekleurde bermuda) de straat op gingen. Dit wordt nu met deze 'huisbroek' voorkomen.

Naakte borsten in nieuwe Bondfilm

Schumi / Schum1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nieuwste film in de James Bond-reeks zal voor het eerst een topless-scène worden opgenomen. Dat meldt het Britse dagblad The Times vandaag.

Halle Berry, die de tegenspeelster wordt van Pierce Brosnan (James Bond), is favoriet als het gaat om de topless scène. De actrices Saffron Burrows en Salma Hayek en zangeres Sophie Ellis Bextor hebben auditie gedaan voor een rol als Bond-vrouw in de Pinewood Studio's.

Later deze maand wordt een begin gemaakt met de opnames voor de twintigste film in de James Bond-reeks, die begon in 1962 met Dr. No. Michael Madsen, bekend van onder meer Reservoir dogs, speelt de rol van de grote schurk Falco, een CIA-agent die zich tegen zijn vroegere bazen keert. De film moet in november te zien zijn in de bioscopen.

Voetbal: Rayo Vallecano beroofd

Vrijdagmiddag hebben 3 gemaskerde en gewapende overvallers de financiële afdeling van de Spaanse voetbalclub Rayo Vallecano beroofd. Daarbij werd een nog onbekend, maar groot geldbedrag buitgemaakt. De daders wisten, ondanks dat ze achtervolgd werden door enkele spelers, te ontsnappen.

De club heeft bekend gemaakt dat de daders onder meer geld meenamen dat bestemd was voor de spelers. Financieel directeur Rafael Diaz kreeg bij de diefstal nog klappen van het trio. Verscheidene voetballers waren aanwezig, omdat zij op vrijdag worden uitbetaald.
Duidelijk is dat de overvallers een aantal cheques hebben meegenomen. ,,En die kunnen we laten blokkeren'', aldus een clubwoordvoerder.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.