Erotisch PvdA Kerstdiner

MaNdiBuLa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat de PvdA niet saai is dat wilden ze toch ook binnen de partij laten zien, tijdens het besloten Kerstdiner van deze fractie hebben zich daarom een aantal erotisch aandoende taferelen afgespeeld. Een aantal PvdA-leden zegt woensdagavond met het schaamrood op de kaken naar een groep schaars geklede danseresjes te hebben gekeken. Gisteren ontstond grote commotie toen bleek dat een aantal van de tien in lingerie geklede dames, allen afkomstig van een dansschool, mogelijk nog minderjarig is.

Vooral de feministische vleugel van de PvdA-fractie had grote moeite met de dansact, die als "seksistisch" werd gekenmerkt. Ook het PvdA-Kamerlid Jet Bussemaker geneert zich: "Dit is niet iets dat je als partij wilt uitdragen, maar veel andere mensen vonden het wel leuk". Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) trachtte de woede onder sommige PvdA-vrouwen te sussen door zich tussen de danseressen te scharen en vanaf het podium te roepen dat de act juist was bedoeld om het lesbische smaldeel van de fractie te behagen.

De halfnaakte danseressen waren ingehuurd door het hoofd Algemene Zaken van de PvdA. Het zou gaan om leerlingen die een speciaal eindexamenproject deden. Veel fractieleden melden echter dat het traditionele Kerstdiner al jaren niet meer zo gezellig is geweest.