FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 21 december 2001

Rechtszaak door NVPI om import-DVD

De Nederlandse Vereniging van Producenten en Importeurs van Beeld- en Geluidsdragers (NVPI) gaat twee detaillisten voor de rechter dagen. De handelaren zouden dvd-films uit de Verenigde Staten importeren.

De NVPI wil de verkoop voorkomen, omdat de films die in Amerika in de winkel liggen, hier vaak alleen nog in de bioscoop te zien zijn. ,,Het is volgens de wet verboden dvd's uit andere gebieden dan Europa te importeren zonder toestemming van de producent'', aldus een woordvoerder van de NVPI. ,,Vaak hebben producenten in Europa flinke marketingkosten gemaakt. De importeur plukt daar dan de vruchten van en dat willen we niet.''

De advocaat van de gedaagden vindt dit echter complete onzin en vindt het in strijd met het mededingingsrecht. ,,Bovendien wordt de keuzemogelijkheid van de consument belemmerd'', aldus de raadsman.

Volgens de advocaat gebruiken de producenten Nederland om DVD's als 'proef' uit te brengen. ,,In andere Europese landen speelt deze kwestie ook. Vanuit Duitsland kunnen winkels gewoon dvd's invoeren en verkopen. Daar pakken de producenten het niet aan.''

Kraan wordt mini-hotel

Binnenkort wordt in Harlingen de mogelijkheid geboden om in een havenkraan te overnachten. De kraan die op het haventerrein staat, wordt verbouwd tot een mini-hotel voor twee personen.

Het hotel is in eerste instantie bedoeld voor jonge stellen. Zij kunnen de vijftien meter hoge trap beklimmen om vervolgens vanaf het appartement te genieten van het uitzicht. Is het uitzicht niet naar je smaak ? Dan kun je de kraan vanuit de kabine zelf draaien.

,,Veiligheid is erg belangrijk bij de bouw van dit hotel'', aldus een medewerker die verwacht dat het appartement over een jaar af is. De prijs van de exclusieve kamer wordt geschat op 660 gulden. Naast deze bijzondere kamer voor twee heeft de eigenaar ook een vuurtoren en een reddingsboot omgetoverd tot een hotel.

Vrouw overleeft val van 8 meter

Een 27-jarige vrouw uit Vlissingen heeft donderdag in Amsterdam een val van acht meter overleefd. De vrouw viel tijdens haar werk als kraanbestuurster in de haven, in een droogdok door een luik in een steiger.

Het slachtoffer heeft door de val letsel aan armen, benen en rug en is opgenomen in het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de politie. Vermoedelijk heeft een buis de val van de vrouw gebroken. Na haar val heeft de vrouw een half uur onopgemerkt op de grond gelegen. Op eigen kracht is ze naar boven gestrompeld.

Rochelle mogelijk zaterdag terug in Nederland

Rochelle Rikkers, het zusje van de vermoorde Rowena mag waarschijnlijk al zaterdag terug naar Nederland. Een rechter heeft hiervoor toestemming gegeven. Het is onduidelijk of het meisje met haar vader terugkeert.

De moeder van de twee meisjes en haar vriend zullen zaterdagochtend worden overgebracht van hun gevangenis in Murcia naar Madrid. Daar beslist het centrale gerechtshof over hun uitlevering.

Islamitisch fundamentalisme actief aanwezig in Nederland

Volgens het programma Nova is Islamitisch fundamentalisme actief aanwezig in Nederland. Op Islamititsche basisscholen in Nederland en op Nederlandse moslim websites worden er stelselmatig fundamentalistische en haatdragende teksten van extreme moslims verspreid.

NOVA onderzocht de politieke islam in Nederland en ontdekte dat in veel teksten wordt opgeroepen tot haat tegen christenen, joden, vrouwen en homoseksuelen. Op websites voor jongeren wordt tot deelname aan een 'heilige oorlog tegen ongelovigen' opgeroepen.

Een citaat in een lesboek dat wordt gebruikt door verschillende basisscholen in Nederland spreekt boekdelen: "Ik heb de opdracht gekregen om de mensen te bestrijden, om in oorlog te gaan met de mensen, tot ze erkennen dat Allah de enige God is en dat Mohammed zijn profeet is". Het leerboek is van de stichting Al Waqf uit Eindhoven, dat banden heeft met Saoedi-Arabië.

Een pamflet dat verspreid is door de Amsterdamse moskee en stichting ''El Tawheed'' waarschuwt tegen de christelijke feestdagen: "Hoe kun je de feesten van je vijand vieren net of het je eigen feesten zijn?". Ook wordt op de website van de stichting gesproken over hoe moslims moeten omgaan met buren die geen praktiserend moslim zijn: "Het blijft het beste niet tussen hen te wonen' en 'We moeten nooit zo met hen omgaan en vriendschappen met hen sluiten".

In NOVA reageerden strafrechtdeskundige Ellian en minister Van Boxtel van Grotesteden- en Integratiebeleid. Strafdeskundige A. Ellian van de Universiteit van Amsterdam zegt dat het lesmateriaal van de stichting Al Waqf uit Eindhoven oproept tot haat. Van Boxtel kondigt een BVD-rapport aan naar de invloed van fundamentalistische moslimgroeperingen op het onderwijs. Het rapport zou medio 2002 moeten verschijnen. Ook vraagt Van Boxtel naar aanleiding van de NOVA-uitzending zijn collega Hermans van Onderwijs om scherper toezicht.

NOVA Nederland 3 22:20 - 22:50 (herhaling om 01.10-01.30)

Inval op campus Universiteit Twente

Seef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Studenten in Twente moeten oppassen. Vandaag werd bekend dat Justitie drie weken geleden een inval heeft gedaan op de campus van de Universiteit Twente. Bij de huiszoeking zijn computers in beslag genomen en een aantal studenten gearresteerd op verdenking van handel in illegale software en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Pas geleden werd de universiteit samen met onder meer de University of New York door de FBI aangewezen als bolwerk van handel in illegale software, dvd-films en muziek.

De universiteit heeft meegewerkt aan het onderzoek. Het netwerk wordt echter nog niet onderzocht op meer illegale handel, de inval moet een duidelijk signaal afgeven, aldus het Centrum voor Informatievoorziening. Justitie heeft de zaak nog in onderzoek en hoopt in januari meer duidelijkheid te kunnen geven.

Werkloosheidsprojecten succesvol

Het Landelijk instituut sociale verzekeringen (Lisv) heeft over de periode januari 1999 tot juli van dit jaar een onderzoek gehouden naar de resultaten van werkloosheidsprojecten.

De conclusie van het onderzoek houdt onder andere in dat 6 op de 10 projecten hun doelstellingen halen.
Van de ongeveer 8500 werklozen die door de verschillende bedrijven aan het werk moesten worden geholpen, zijn er iets meer dan 4700 ook echt aan een baan geholpen.

Het Lisv had als doel gesteld dat 35 procent van de trajecten tot succes moest leiden. Van alle uitkeringsgerechtigden van wie de WW-uitkering in 1999 en 2000 eindigde, ging zo'n 55 procent weer aan het werk. Vooral oudere mensen, van 45 tot 55 jaar, hebben baat bij het bemiddelingswerk.

Playmates op je mobiel?

Playboy heeft met Wireless Entertainment Service Finland een overeenkomst gesloten die ervoor zorgt dat het bedrijf playmates mag gaan aanbieden op de mobiele telefoon. Voor het ophalen van een plaatje is dan uiteraard wel een kleine vergoeding vereist.

WES heeft deze beslissing genomen omdat sex nu eenmaal verkoopt, en daar wil het bedrijf ook een stukje van meepakken. Ook speelde het feit mee dat internet en mobiele telefonie steeds dichter bijelkaar komen te liggen.

De trend is gezet, what's next?

Nabestaanden aanslagen VS: $1.600.000

Koen Peeters had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gemiddelde schadevergoeding van 1,6 miljoen dollar, dat is wat de nabestaanden van de 11 september ramp in Amerika mogen verwachten. Het bedrag is beschikbaar gesteld door een speciaal opgericht fonds dat door het Amerikaanse congres is beheerd. Het geld is ter beschikking gesteld om schadeclaims op luchtvaartmaatschappijen te voorkomen.

Het geld kan alleen worden verkregen als van verdere gerechtelijke stappen word afgezien.

Canadese actrice weg uit The Matrix

wheeler had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dankzij het zero-tolerance immigratie beleid van Australië heeft een Canadese actrice haar rolletje in The Matrix 2 verspeeld. Ze werd het land uitgezet door de immigratiedienst omdat haar visum twee dagen verlopen was.

De actrice, Brendalee Doen werd gearresteerd na een vakantie in Japan en opgesloten in een gevangenis in afwachting van haar uitzetting. De vierentwintigjarige actrice denkt erover na om een rechtzaak aan te spannen.

Veronica mag The Box overnemen

NewBeatle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een woordvoerder van Veronica heeft bekend gemaakt dat zij de clipzender The Box over mogen nemen.

Ook de directeur van het van origine Amerikaanse TV station heeft aangegeven dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn. Hij is nu met vakantie in de VS.
Omdat ook de aandeelhouders van The Box in dat land wonen, weet Veronica niet of de onderhandelingen nog voor het eind van het jaar kunnen worden afgerond.

Als alles naar behoren gaat zal Veronica zo rond het voorjaar weer op de TV te zien zijn.

CD Review: Black Rebel Motorcycle Club - B.R.M.C.

Nou, ik heb er ook maar eens eentje in elkaar geflanst

Zo schreef Purneaux op het forum. Nu flanst Purneaux vrij aardig, vind ik persoonlijk. Vandaar dat ik vriendelijk doch resoluut vroeg of zijn recensie van het debuutschijfje van Black Rebel Motorcycle Club ook op Frontpage geplaatst mocht worden. Daar had de flanser in kwestie geen probleem mee. Lees hier het resultaat.


Nederland stuurt F-16's naar Afghanistan

Het kabinet heeft besloten om zes F-16 vliegtuigen naar Afghanistan te sturen. Deze zullen worden ingezet om de Amerikanen, en de vredesmacht te ondersteunen bji hun taken tegen het terrorisme.
De regering heeft wel besloten dat de Nederlandse jagers niet mee zullen werken aan de bombardementen. Vorige week had Nederland nog zes foto-F-16 toestellen toegezegd, maar die zijn nu niet meer nodig volgens het kabinet.
Naast Nederland zullen onder andere ook Noorwegen en Denemarken toestellen leveren voor de ondersteundende taken in Aghanistan.

Woede over advies NSB-graf

Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) heeft een advies gekregen van de 'Raad voor Cultuur' om een graf van een NSB'er tot rijksmonument te verklaren. De Federatief Joods Nederland is hier woedend over en hoopt dat de staatssecretaris het advies niet overneemt.

"Een barbaarse advies", zo reageert de joodse organisatie zelfs op het advies om het graf, van de in 1943 door zelfmoord gestorven NSB'er Leendert de Leeuw, in Roermond in te schrijven in het Rijksmonumentenregister.

De 'Raad voor Cultuur' kwam tot het advies omdat men vindt dat de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog nu 'vrijwel geheel gepresenteeerd wordt door monumenten die de rol van de slachtoffers benadrukken. Voor een evenwichtig beeld van de geschiedenis is het volgens de Raad echter ook van groot belang om te beschikken ,,over een voorbeeld van een grafmonument van herkenbaar nationaal-socialistische signatuur''.

Federatief Joods Nederland laat in een brief aan de staatssecretaris weten het een smakeloze gedachte te vinden, en een schennis voor de vermoorden die geen graf hebben gekregen omdat zij vergast zijn, om een graf van een lid van een organisatie die een belangrijke schakel was bij de uitroeiing van zes miljoen joden, te willen verheffen tot officieel monument.

Eis: Meer Nederlandstalig op Noordzee FM

Noordzee FM moet veel meer Nederlandstalige muziek uitzenden, doet het dit niet, dan krijgt de zender een boete van 50.000 gulden. Het Commissariaat voor de Media heeft dat deze week bepaald.

De commerciële radiozender kreeg indertijd een goede FM frequentie op voorwaarde dat de zender veel Nederlandstalige muziek zou gaan uitzenden.

Noordzee FM zendt echter slechts 10% Nederlandstalig product uit. Binnen een half jaar moet dat omhoog naar 40%.

Politieman schiet penis van collega aan flarden

Een politieman uit Peru heeft per ongeluk de penis van een collega eraf geschoten. Terwijl ze bezig waren hun uniformen aan te trekken, trok de man zijn pistool uit het holster om te kijken of deze geladen was. Daarbij beschoot hij zijn collega.

De kogel raakte het slachtoffer midden in zijn geslachtsdeel. Hij verloor veel bloed, maar zijn toestand is stabiel. Een team van chirurgen bekijkt of de penis nog kan worden hersteld.

Smartegeld geëist na dood kanarie

Een gedetineerde eist van politie Haaglanden 5000 gulden smartegeld. De politie zou verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn 8-jarige kanarie Pietje.

De politie had de man aangehouden voor verhoor, wegens mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij. Hij werd hierna vastgezet. De man vertelde meteen dat zijn kanarie verzorging moest hebben, maar het duurde nog twee weken voordat er een kijkje in de woning werd genomen. De kanarie was toen al naar de eeuwige jachtvelden.

Volgens zijn advocaat ziet zijn alleenstaande cliënt nu extra op tegen de kerst.

Met dank aan Computergirl voor de tip!

Vrouw biedt zichzelf nogmaals aan

Kay Hammond, een 24 jarige vrouw uit Birmingham, Engeland, biedt zichzelf aan als bruid op veilingsite QXL. De aan haar werk verslaafde internet ondernemer beweert dat "ik alle aanbiedingen serieus zal nemen en dat ik met de winnaar zal trouwen."
Dit is de tweede keer dat ze zichzelf op de markt brengt. Eerder bood ze zichzelf al aan op Ebay, maar deze veilingsite keurde vorige week het kavel af om morele redenen.

Groot lek in XP

Hanno_de_Hennie en Cirius hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft bekend gemaakt dat hun nieuwe besturingssysteem Windows XP een groot beveiligingslek bevat wat hackers de mogelijkheid verschaft je hele computer over te nemen, gegevens te stelen, of andere opdrachten uit te laten voeren.

De bewuste fouten in het besturingssysteem werden ruim een maand geleden reeds ontdekt door werknemers van het beveiligingsbedrijf eEye Digital Security in Californië.

Microsoft adviseert de patch zo spoedig mogelijk te downloaden.
Voor een meer technischere benadering van dit lek in XP kan je bij onze buren gaan kijken.
De patch kan je hier neerhalen, en meer informatie van microsoft betreffende bugs staat hier.

Milosevic klaagt Nederland aan

Nederland is aangeklaagd door Slobodan Milosevic bij het Europese Hof voor de Mensenrechten. Dat maakte het in Straatsburg gevestigde rechtsorgaan vrijdag bekend.

Milosevic, die in Scheveningen gevangen zit, wil dat het hof zijn arrestatie en gevangenschap ongedaan maakt. Voor het hof in Straatsburg doet Milosevic een beroep op de volgende artikelen van de Europese Conventie voor de Rechten van de Mens: artikel 5, het recht op vrijheid en veiligheid; artikel 6, het recht op een eerlijk proces; artikel 10, vrijheid van meningsuiting; artikel 13, het recht op beroep; en artikel 14, het verbod op discriminatie, aldus het Hof in een persverklaring.

Ongezond water in kerstpakketten

Waterflessen van het merk Tafelwater, die vooral verspreid zijn in kerstpakketten, kunnen beter niet aangebroken worden. Dat heeft de Keuringsdienst van Waren samen met de producent vrijdag meegedeeld. Het water kan misselijkheid veroorzaken.

De oorzaak van de verontreiniging is waarschijnlijk een relatief onschuldige bacterie, aldus een woordvoerster van de producent. Elk risico moet echter uitgesloten worden volgens de fabrikant en het advies luidt dus niet uit de flessen te drinken.

Tafelwater zit in een transparante ronde fles van 0,7 liter met zilverkleurige sluiting en de grijze opdruk 'Tafelwater'. Het kan ook een vierkante fles met goudkleurige sluiting zijn, met het etiket 'Rozenprint'.

Krajiceck wordt toernooidirecteur

Vanaf 2004 wordt Richard Krajiceck toernooidirecteur van het ABN-Amro-tennistoernooi. De winnaar van Wimbledon in 1996 gaat zich na zijn actieve loopbaan vooral bezighouden met het aantrekken van tennissers.

Wim Buitendijk, de huidige toernooidirecteur, blijft na de komst van de geblesserde toptennisser, nog zeker twee jaar betrokken bij het tournooi, zij het met de commerciële activiteiten van het indoortoernooi in het Rotterdamse Ahoy'.

Krajicek en Buitendijk hadden bij vorige edities vaak onenigheid over de deelname aan het toernooi door de Wimbledon winnaar.
Zo ergerde Buitendijk zich vorig jaar mateloos aan het startgeld van 150.000 dollar dat Krajicek vroeg, iets dat de uiteindelijk uitmondde in het ontbreken van de toen fitte topspeler.

Buitendijk en Krajicek hebben de onderlinge problemen inmiddels uitgesproken. Zij onderstreepten de goede verstandhouding door bekend te maken dat Krajiceck, mits fit, volgend jaar van 18 tot en met 24 februari op het tournooi speelt.

Jongen rijdt Jaguar van pappa in de prak

De vader van een 15-jarige jongen uit Wassenaar zal niet blij zijn. Vanacht om half 2 raakte zijn zoon samen met met een 16-jarige vriendje gewond toen hij een ritje in zijn Jaguar maakte.

Kennelijk was een snelheid van 80 kilometer per uur te veel voor de knaap want hij verloor de macht over het stuur en botste tegen drie bomen. Beide jongens zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Hamas stopt met zelfmoordaanslagen

De militante moslim organisatie Hamas zal voorlopig stoppen met zelfmoordacties in Israel. De Hamas staakt tevens de mortieraanvallen op joodse doelen.

Het besluit komt voort uit een nachtelijk beraad tussen Hamas-vertegenwoordigers en de Palestijnse Autoriteit. Het overleg was georganiseerd na een vuurgevecht gisteren tussen Hamas-aanhangers en de Palestijnse politie in de Strook van Gaza.

Hamas zegt zich wel het recht voor te behouden om zich tegen Israëlische misdaden te verweren.

Huwelijk Denise Richards en Charlie Sheen

Acteur Charlie Sheen (bekend van onder meer de films Hot shots en Being John Malkovich) en actrice Denise Richards (o.m. The world is not enough) kennen elkaar pas een maand, maar willen nu al gaan trouwen. Sheen kocht een verlovingsring van 334.000 gulden voor zijn Denise.

Sheen en Richards leerden elkaar kennen op de set van de comedyserie Spin City. Volgens kennissen van het paar was het liefde op het eerste gezicht en is Sheen dol op Richards.

Hoe lang het huwelijk stand zal houden is nog maar de vraag. Sheen staat immers bekend om zijn turbulente liefdesleven en heeft al met vele vrouwen het bed gedeeld. Zijn enige echt serieuze relatie was met Kelly Preston. Toen hij haar een keer per ongeluk in de arm schoot was voor Preston de maat vol en strandde de relatie. Zij trouwde later met John Travolta.

Drie genomineerden

Zoals gewoonlijk moest er direct na de exit weer genomineerd worden. Dit keer waren de laatste nominaties voor de finale.
In de live-uitzending konden we al zien hoe Andries opnieuw Sandy nomineerde. Daniëlle nomineerde vervolgens Leo. Gert-Jan, Sandy en Leo nomineerden op hun beurt Andries.

Dit zorgde ervoor dat er voor het eerst drie bewoners genomineerd staan: Andries, Sandy en Leo. Volgende week donderdag gaat één van hen als laatste voor de finale exit. De vier bewoners die dan overblijven strijden om de hoofdprijs die kan oplopen tot 1 miljoen gulden. Daniëlle en Gert-Jan zijn al verzekerd van een plaats in de finale.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

Steeds meer vluchtelingen in het illegale circuit

uud_vogel@hotmail.com>Southpole had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) blijkt dat het aantal asielzoekers met de status van politiek vluchteling scherp daalt. Het asielprobleem verplaatst zich nu steeds meer naar het illegale circuit.

Het aantal asielzoekers dat vorig jaar in Nederland de status van politiek vluchteling kreeg was maar 2%, tegenover 22% in 1994. Ook het aantal verblijfsvergunningen op humanitaire grond is scherp gedaald: 13% in 2000 tegenover 24% in 1994. De rest van de vluchtelingen wordt gezien als economisch vluchteling.

Het NIDI waarschuwt ervoor dat het vluchtelingenprobleem met het aangescherpte asielbeleid niet is opgelost. Steeds meer asielzoekers duiken onder in het llegale circuit. Het overgrote meerendeel van degenen die zijn afgewezen, vertrekt niet naar het land van herkomst, maar duikt onder.

Het NIDI schat dat er minimaal 100.000 illegale vluchtelingen in Nederland zijn. De politieke vluchteling bestaat nauwelijks meer. Op basis van de Conventies van Genève moet een vluchteling kunnen aantonen dat hij in het land van herkomst in direct persoonlijk levensgevaar verkeerde. De meeste asielzoekers kunnen dat niet. Ze zijn hun land ontvlucht wegens de algemene slechte situatie door oorlog of economische omstandigheden.

Exit Diane

Gisteravond vond na 104 dagen BB de eennalaatste exit voor de finale op volgende week zondag plaats. Dit keer ging het tussen Sandy en Diane.
De exitprocedure was dit keer anders dan anders. In plaats van buiten op het battlefield vond deze namelijk plaats in de dagboekkamer. De twee genomineerden, Sandy en Diane, werden naar de dagboekkamer geroepen en daar kregen ze te horen dat Sandy mocht blijven.

De andere bewoners wisten nog van niets. Diane mocht het ze zelf vertellen. Aangeslagen hoorden de andere bewoners het nieuws over vertrek van hun zonnetje in huis aan. Diane zelf nam het goed op en feliciteerde Sandy hartelijk. De uiteindelijke percentages waren 81,6% voor Sandy en 18,4% voor Diane.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

ANP zet rem op berichtgeving opiniepeilingen

Het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau) heeft het een beetje gehad met al de opiniepeilingen die uitgevoerd worden in Nederland. Voortaan gaat het persbureau strenge voorwaarden hanteren bij het doorgeven van de opiniepeilingen. Volgens het ANP kun je geen onderwerp verzinnen of er wordt wel een opiniepeiling over gehouden.

De chef van de politieke redactie van het ANP, zegt dat het niet gaat om bepaalde onderwerpen uit te sluiten, maar om de representativiteit en de kwaliteit van onderzoeken waarover het ANP bericht, te garanderen.

Als eis stelt het persbureau onder andere dat er sprake is van minimaal 500 geënquêteerden en dat het duidelijk moet zijn dat het om een representatieve steekproef gaat. Verder moet bekend zijn hoe de peiling is gehouden (panel, telefonisch, schriftelijk) en wat de vragen waren. De volledige en gedetailleerde resultaten van de peilingen moeten bekend zijn, dus niet alleen de interpretatie van de opdrachtgever. Ook moet de tijdsperiode waarin de peiling is uitgevoerd duidelijk zijn, net als de statistische betrouwbaarheidsfactor.

SBS wil zapgedrag beïnvloeden

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SBS6 wil vanaf volgend jaar via een nieuwigheidje proberen de kijker vast te houden tijdens reclameblokken door middel van een "anti-zap-sticker". Deze sticker is uitgevonden door een Duitse mediabedrijf, en deze registreerd het zapgedrag van de kijkers. Als je een programma volledig volgt, inclusief reclameblokken dus, is de sticker opgeladen, en kun je deze opsturen om prijzen te winnen.

SBS6 wil de "Dotwin" zoals het stickertje genoemd wordt, tegelijk met de nieuwe Big Diet reeks op de markt brengen. Vooral adverteerder reageren positief op deze ontwikkeling, omdat het risico dat een kijker wegzapt tijdens de reclame hiermee teruggedrongen wordt.

Vuurwerkcampagne ook via SMS

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Stichting Consument en Veiligheid en Genie.nl gaan samenwerken in de nationale vuurwerkcampagne. Alle gratis SMS-berichten die in de periode van 28 december tot en met 1 januari aanstaande verstuurd worden via de site van Genie worden afgetiteld met de tekst: "Je bent 'n rund als je met vuurwerk stunt."

Doel van de campagne is om jongeren te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid voor het veilig afsteken van vuurwerk. Daarnaast streeft de campagne naar beperking van de overlast door vuurwerk rond de jaarwisseling. "SMS is de afgelopen jaren snel gegroeid: voor veel mensen, vooral jongeren, is SMS'en een dagelijks communicatiemiddel. Samen met Genie kunnen we jongeren op deze directe manier aanspreken", zegt Shireen Eyer, woordvoerster Stichting Consument en Veiligheid.

Erotisch PvdA Kerstdiner

MaNdiBuLa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat de PvdA niet saai is dat wilden ze toch ook binnen de partij laten zien, tijdens het besloten Kerstdiner van deze fractie hebben zich daarom een aantal erotisch aandoende taferelen afgespeeld. Een aantal PvdA-leden zegt woensdagavond met het schaamrood op de kaken naar een groep schaars geklede danseresjes te hebben gekeken. Gisteren ontstond grote commotie toen bleek dat een aantal van de tien in lingerie geklede dames, allen afkomstig van een dansschool, mogelijk nog minderjarig is.

Vooral de feministische vleugel van de PvdA-fractie had grote moeite met de dansact, die als "seksistisch" werd gekenmerkt. Ook het PvdA-Kamerlid Jet Bussemaker geneert zich: "Dit is niet iets dat je als partij wilt uitdragen, maar veel andere mensen vonden het wel leuk". Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) trachtte de woede onder sommige PvdA-vrouwen te sussen door zich tussen de danseressen te scharen en vanaf het podium te roepen dat de act juist was bedoeld om het lesbische smaldeel van de fractie te behagen.

De halfnaakte danseressen waren ingehuurd door het hoofd Algemene Zaken van de PvdA. Het zou gaan om leerlingen die een speciaal eindexamenproject deden. Veel fractieleden melden echter dat het traditionele Kerstdiner al jaren niet meer zo gezellig is geweest.

Bin Laden noemt nieuwe namen kapers

Medi@watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de video die het Pentagon onlangs vrijgaf noemt Osama bin Laden zeker drie namen van kapers in verband met de aanslagen in New York. Dat blijkt uit een nieuwe vertaling van de videoband. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat in de officiële vertaling een passage is overgeslagen.
Osama bin Laden noemt op de video de namen:
  • Nawaq al-Hamzi
  • Salem al-Hamzi
  • Wail Alsheri
Ook zou de gast van Bin Laden zeggen dat hoge Saoedische geestelijken de aanval verheerlijkten. In de eerste video, die te snel werd vertaald zoals nu blijkt, noemde de Saoedische terrorist al de naam van Mohammed Atta als leider. Door het Saudische accent van Bin Laden en zijn gast is het gesprek op de band nog altijd slecht verstaanbaar.

Bowyer van de transferlijst

Leeds United speler Lee Bowyer is door zijn club van de transferlijst gehaald omdat hij begrip toonde voor zijn opgelegde boete wegens vermeede betrokkenheid bij een vechtpartij.
Bowyer werd vorige week vrijgesproken van een tenlaste legging van molestatie van een 19 jarige student. Teamgenoot Woodgate kreeg 100 uur dienstverlening van de rechter.
Leeds United gaf Bowyer de boete omdat zij een voorbeeld wilden stellen dat alcoholmisbruik binnen de club niet gewaardeerd wordt. In eerste instantie weigerde Bowyer de boete te betalen, maar uiteindelijk is hij toch overstag gegaan.

Verrassingen bij selectiewedstrijden

Bij de plaatsingswedstrijden voor de Olympische spelen in Salt Lake City in Thialf donderde er na afloop een golf van verbazing over de aanwezige toeschouwers. Romme had zich namelijk niet, zoals verwacht, rechtstreeks geplaatst voor de Spelen op de vijf kilometer. Evenals Rintje Ritsma stortte de schaatser rond de drie kilometer volledig in, en zodoende wisten Jochem Uytdehaghe, Bob de Jong, en Carl Verheyen zich nagenoeg verzekerd van een ticket naar Salt Lake City.

Maar waar Ritsma reeel reageerde op zijn nederlaag, wist Romme´s coach Mueller te vertellen dat Romme nog een kans verdiende. De Fries Ritsma meldde: "Als ze dat doen, vind ik dat ik ook nog een kans verdien. Dan moeten we nog maar een extra wedstrijdje schaatsen of zo. Als deze drie jongens worden aangewezen, kan ik niets anders dan mijn mond houden. Je moest één keer hard schaatsen en dat was vandaag."

Tuur wint op technisch KO

Donderdagavond heeft Regillio Tuur in de tweede ronde op knock out gewonnen van zijn tegenstander tijdens het boksgala in Rotterdam.
Hij versloeg de 40-jarige Shawn Simmons door een rechtse directe op het hoofd. Enkele momenten daarvoor werd de Amerikaan al naar achteren gedrongen door een flinke klap op het lichaam, die hij nog lachend afdeed als een glijpartij. Maar enkele ogenblikken later ging het licht uit.
Na de wedstrijd waren de meningen verdeeld over dit resultaat. Want was de Amerikaan niet twee maten te klein voor de fit uitziende Tuur? In ieder geval heeft zijn comeback hiermee weer wat meer gestalte gekregen, zeker omdat het Tuurs eerste partij in Nederland was in meer dn vijf jaar.

Jackass wordt verfilmd

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De opnames voor de verfilming van Jackass zullen volgende maand van start gaan met als bedoeling dat de film ergens in 2002 uitkomt. De film is echter maar een onderdeel van het contract dat gesloten is. Er zullen komend jaar ook nog eens drie 'Jackass'-specials verschijnen. De tv-productie stopte afgelopen zomer, nadat er 30 afleveringen gemaakt waren. Door middel van de film wordt Johnny Knoxville's serie, hij is onder andere co-poducer en bedenker van 'Jackass', alsnog nieuw leven in geblazen. Dus dat wordt weer lachen gieren brullen.

Amerikaanse koeien slapen op waterbedden

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden (en nam ook nog eens de moeite om het te vertalen!):

Wat men allemaal niet doet om melk uit de koe te krijgen.

In Amerika laten de boeren hun koeien op waterbedden slapen, de koeien schijnen het lekker te vinden. Elk bed is gevuld met 65 liter water dat in de vorm van een koe gaat als de koe op het bed gaat zitten. De boeren zeggen: "Iedereen wil tegenwoordig zijn koeien vertroetelen, want dat maakt de koe blij. En als ze blij is geeft ze meer melk." Het duurt wel een tijdje voordat de beesten gewend zijn aan het bed maar daarna zijn ze er niet meer af te slaan.

Geef acht en doe de broek uit

eddow, hein_aor_thomas, Diepvriez en Pierre_Smirnoff hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een instructeur van het Schoolbataljon Centraal van de Koninklijke Landmacht in Ermelo gaf de militair mannelijke en vrouwelijke leerlingen de opdracht zich volledig uit te kleden. Dat gebeurde tijdens militaire oefeningen, waaronder een bij het Veluwemeer. De leerlingen moesten ten overstaan van het gniffelende kader al hun kleding en ondergoed uittrekken. Maar deze opdracht was puur functioneel aldus de opdrachtgever. Namelijk het was om te voorkomen dat zij nat of onderkoeld zouden raken tijdens een wateroversteek. "Ik was niet anders gewend" zei hij.

Voor dit gebeuren is de instructeur, de 34-jarige E. van de V., veroordeeld tot een voorwaardelijke militaire gevangenisstraf van vier weken wegens misbruik van zijn gezag. Volgens de politierechter staat deze opdracht nergens voorgeschreven en was deze militair gezien onnodig. "Om militair-strategische redenen hoeven vrouwen hun bh niet uit te doen. De leerlingen zijn door deze opdracht in een vervelende positie gebracht en onnodig gekwetst."

Straf voor te lage voordeur

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlandse rechtssysteem wil zo nu en dan zijn haken en ogen hebben. Zo moet een inwoner van Heerenveen op last van de rechtbank en de gemeente de deuren in zijn nieuw gebouwde Noorse huis in Heerenveen vergroten tot de wettelijke maten. De gemeente heeft de man een dwangsom opgelegd van 2500 gulden per week, tot een maximum van 62.500 gulden, als hij de deuren niet groter maakt. Tegen de uitspraak kan geen hoger beroep worden aangetekend.

De huiseigenaar voerde vergeefs aan dat de gemeente bij soortgelijke deurmaten in andere huizen niet is opgetreden. Drie deuren op de begane grond, twee deuren op de eerste verdieping en één deur op de tweede verdieping zijn elk 4 centimeter te smal en 6 centimeter te laag. De voordeur is 10,5 centimeter te laag.

De huiseigenaar zegt zijn nieuwbouwhuis mogelijk te moeten verkopen, omdat hij geen geld heeft voor de verbouwing. De deuren zijn standaard geleverd door de fabrikant van Noorse woningen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.