Wethouder in gewetensnood door euro

Gratis parkeren of een boete? Dat is de keuze waar wethouder Han Scherf zich voor gesteld ziet, aangezien de parkeermeters in Eindhoven nog niet europroof zijn. De parkeermeters moeten omgebouwd worden, en de laatste wordt pas op 27 januari klaargemaakt voor de nieuwe munteenheid.

Tot die tijd lopen parkeerders dus het risico dat ze met guldens moeten betalen. En dat terwijl de overheid burgers aanspoort om zo snel mogelijk op de euro over te stappen.

In sommige gemeenten (het nabij gelegen Valkenswaard bijvoorbeeld) kunnen automobilisten gratis parkeren in de tijd dat de parkeermeters worden omgebouwd. "Dat is er in Eindhoven niet bij", verzekerde Scherf lachend.

Toen de vraag werd voorgelegd hoe het dan zou moeten als iemand begin januari al zijn guldens al heeft uitgegeven antwoordde projectleider G. Brekelmans dat de gemeente daar dan coulant mee zou omgaan. Wethouder Scherf corrigeerde hem: "Klantvriendelijkheid is leuk, maar om daarvoor een maand parkeergeld in rook te laten opgaan.... Nee, als iemand niet betaalt, krijgt hij een boete".

Ongetwijfeld speelt dit in meerdere gemeenten, gezien de hoeveelheid parkeermeters die her en der in de steden staan.