Nooit meer tandenknarsen

Davilex had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor alle tandenknarsers onder ons. Het bedrijf Roto Electronics uit Best heeft een revolutionair apparaatje ontwikkeld dat voorgoed moet gaan afrekenen met het hinderlijke tandenknarsen.

Volgens J. Zilverschoon, directeur van Roto Electronics, blijkt de helft van alle Nederlanders regelmatig tijdens de slaap te tandenknarsen. Onderzoek heeft aangetoond dat tien procent daarvan er ook daadwerkelijk last van heeft. Zo slijten niet alleen de tanden sneller, maar kunnen er ook problemen ontstaat met een kaakgewrichten. Dit kan zelfs leiden tot hoofd- en rugpijn.

Het apparaatje, met de naam Brux-Stop, werkt met behulp van een stroomstootje. Patiënten moeten voor het slapen gaan de Brux-Stop tegen het gebit plaatsen, zodat het apparaat met speciale sensoren de spierbewegingen kan registreren. Zodra het tandenknarsen begint volgt er een lichte stroomstoot in de mond. Het reflex dat daarop volgt opent de mond automatisch, waardoor het tandenknarsen direct stopt. De patiënt merkt van dit alles niets en slaapt gewoon door. De tandenknarsende proefkonijnen, op wie het apparaat uitgebreid getest is, waren laaiend enthousiast.

Volgens Zilverschoon ligt de Brux-Stop volgend jaar maart in de winkel en zal ongeveer duizend gulden gaan kosten. Eind volgend jaar zal er ook een draadloze versie verkrijgbaar zijn.