FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 12 december 2001

Kat komt levend uit wasdroger

dirkyt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kat heeft een 1 1/2 uur durend verblijf in een werkende wasdroger overleefd. Gurbe, een roodbruine 9-jarige kater uit het Friese Terband, werd tot grote ontsteltenis van haar baasje aangetroffen in de wasdroger.

Het baasje, Metha de Bruin, raakte helemaal in paniek toen zij de was maandagavond uit de droger wilde halen. Zij dacht dat hij dood was. "Het beest was helemaal verstijfd en zat onder het bloed. De wasdroger zat onder de haren." Metha durfde haar kat niet vast te pakken en daarom belde ze in paniek een kennis op. Toen die Gurbe uit de wasdroger wilde halen was de kat reeds verdwenen.

Dinsdag werd het beest gevonden in het kolenhok. Hij was er slecht aan toe. Inmiddels is het beest weer iets opgeknapt. Hij drinkt en eet weer, maar slaapt veel. Volgens de dierenarts verkeert de kat in een shock, maar komt hij er wel weer bovenop.

Metha de Bruin is het tweede baasje van deze sterke kat. Eerder werd hij mishandeld door zijn vorige baas. Hij had toen een gebroken bekken en zijn staart moest geamputeerd worden.

KNVB spreekt orgie Oranjespelers tegen

De KNVB heeft woensdag een schriftelijke verklaring uitgegeven waarin een nachtelijke orgie van Oranjespelers in Kopenhagen wordt tegengesproken. De Nederlandse voetbalbond vindt dat zij ten onrechte in opspraak zijn gekomen.

Frank de Boer, Edgar Davids en Patrick Kluivert zouden volgens een Deense krant de avond en nacht vóór de vriendschappelijke interland tegen Denemarken op 10 november een feestje hebben gebouwd.

Het feestje waarbij enkele vrouwen aanwezig zouden zijn geweest, onder wie de in Denemarken beroemde stripper Kira Eggers, zou hebben plaats gevonden in een suite van het Marriott Hotel waar de selectie van het Nederlands elftal met bondscoach Louis van Gaal verbleef.

De directie van de KNVB was al een aantal weken bekend met de geruchten over het partijtje van de internationals en heeft de zaak laten onderzoeken. Een Deense man is inderdaad in het hotel geweest omdat hij een afspraak had met een speler van het Nederlands elftal. De man was wel in gezelschap van een aantal Deense vrouwen.
Op verzoek van de bondscoach heeft het gezelschap het hotel om 23.00 uur verlaten. Spelers en begeleidende staf hebben met klem ontkent dat er een nachtelijk feest is geweest.

Nooit meer tandenknarsen

Davilex had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor alle tandenknarsers onder ons. Het bedrijf Roto Electronics uit Best heeft een revolutionair apparaatje ontwikkeld dat voorgoed moet gaan afrekenen met het hinderlijke tandenknarsen.

Volgens J. Zilverschoon, directeur van Roto Electronics, blijkt de helft van alle Nederlanders regelmatig tijdens de slaap te tandenknarsen. Onderzoek heeft aangetoond dat tien procent daarvan er ook daadwerkelijk last van heeft. Zo slijten niet alleen de tanden sneller, maar kunnen er ook problemen ontstaat met een kaakgewrichten. Dit kan zelfs leiden tot hoofd- en rugpijn.

Het apparaatje, met de naam Brux-Stop, werkt met behulp van een stroomstootje. Patiënten moeten voor het slapen gaan de Brux-Stop tegen het gebit plaatsen, zodat het apparaat met speciale sensoren de spierbewegingen kan registreren. Zodra het tandenknarsen begint volgt er een lichte stroomstoot in de mond. Het reflex dat daarop volgt opent de mond automatisch, waardoor het tandenknarsen direct stopt. De patiënt merkt van dit alles niets en slaapt gewoon door. De tandenknarsende proefkonijnen, op wie het apparaat uitgebreid getest is, waren laaiend enthousiast.

Volgens Zilverschoon ligt de Brux-Stop volgend jaar maart in de winkel en zal ongeveer duizend gulden gaan kosten. Eind volgend jaar zal er ook een draadloze versie verkrijgbaar zijn.

Bono Europese 'Man van het Jaar 2001'

Gerrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

U2 zanger BonoVanwege zijn niet aflatende werk voor de derde wereld en andere goede doelen is U2-zanger Bono verkozen tot 'Europeaan Van het Jaar'. Deze onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt door een Europees team van journalisten en opiniemakers.

"Het is een jaar met gemengde gevoelens, zowel voor de wereld als voor mij persoonlijk", aldus Bono in een reactie. "Het was een topjaar in de zin dat U2 haar beste werk levert 20 jaar na de oprichting, en ik ben gezegend met nog een zoon. Aan de andere kant heb ik in augustus mijn vader begraven en sinds 11 september rouwt de hele wereld."

Amerikaanse B1 bommenwerper stort neer

Stay Fun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

B1 bommenwerperVandaag is een Amerikaanse B1 bommenwerper neergestort in de Indische Oceaan. Alle vier bemanningsleden konden uit het water worden gered.

Het vliegtuig was onderweg naar Diego Garcia, een eiland waar Amerikaanse vliegtuigen die betrokken zijn bij de oorlog in Afghanistan zijn gestationneerd.

Over de oorzaak is nog niets bekend.

GTST-acteurs aan banden gelegd

Bigmama had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De makers van de populaire soap-serie "Goede Tijden, Slechte Tijden", hebben strenge maatregelen aangekondigd tegen acteurs en actrices uit de serie die in de toekomst naast hun soapwerk filmrollen willen gaan spelen. Wordt de film gemaakt in de periode dat GTST hen onder contract heeft, dan zullen ze uit de serie worden geschreven.

Aanleiding hiervoor zouden de screentests voor de nieuwe film "Volle Maan", de opvolger van de film "Costa", zijn. Deze film wordt geregisseerd en geproduceerd door Johan Nijenhuis, ex-werknemer van GTST-producent Endemol. Hij noemde ondermeer Victoria Koblenko, Winston Post, Liesbeth Kamerling en Bas Muys, welke allen in GTST meespelen, voor een rol in zijn film. Dat schoot Idse Grotenhuis, producent en creatief supervisor van GTST, in het verkeerde keelgat. "Als Victoria, Liesbeth, Winston en Bas kiezen voor 'Volle Maan' zal ik ze uit GTST schrijven", aldus Idse.

Het lijkt erop dat Endemol hiermee reageert op het vertrek van Nijenhuis, vorige maand. Nijenhuis en zijn collega Alain de Levita verlieten Endemol vorige maand om voor zichzelf te beginnen. Volgens Nijenhuis was de sfeer sinds Joop van den Ende Producties fuseerde met John de Mol Productions tot Endemol behoorlijk verzakelijkt. Volgens hem zijn momenteel de accountants aan de macht.

Nijenhuis was bij Endemol verantwoordelijk voor Rozengeur & Wodka Lime, Dok 12, Blauw Blauw, Westenwind en de tv-serie Costa.

Weer aanslagen op Israëliers - update

Wederom hebben Palestijnse terroristen aanslagen gepleegd op Israelische doelen. Op de Westelijke Jordaanoever hebben Palestijnse schutters het vuur geopend op een bus met Israëlische inzittenden. Zeker acht passagiers werden gedood; er vielen zeker dertig gewonden. Bij 2 zelfmoordaanslagen in de Strook van Gaza bliezen twee Palestijnen zichzelf op, drie Israëliers raakten hierdoor gewond.

Israëlische tanks drongen elders op de Westoever de autonome Palestijnse stad Jenin binnen. Bij schotenwisselingen die daarop ontstonden vielen volgens de Palestijnen tien gewonden. Israël zegt dat de actie het gevolg was van Palestijnse beschietingen op een militaire post buiten Jenin. Eerder op de dag voerden Israëlische gevechtshelikopters al beschietingen uit op een gebouw van de Palestijnse veiligheidstroepen in de strook van Gaza. Daarbij werden vier Palestijnse burgers gedood en raakten zeker zeventien mensen gewond.

Het geweld gaat regelrecht in tegen afspraken over een staakt-het-vuren voor 48 uur die beide partijen waren overeengekomen na bemiddeling van de Amerikaanse gezant Anthony Zinni.

Update 0:29
Bij de aanslag op de bus zijn zeker elf doden gevallen, zo meldt het Israëlische leger.

Engeland: Blank en zwart leven apart

Naar de oorzaken van de rassenrellen van afgelopen zomer in het noorden van Engeland is officieel onderzoek verricht. Opvallend is dat blijkt dat blanke (autochtone) Britten en etnische minderheden volkomen langs elkaar heen leven.

Het rapport is zeer kritisch over de rol van de overheid en de minderheden, die onvoldoende zouden willen integreren. In Engeland vormen etnische minderheden zo'n 5%van de bevolking. Behalve een grote zwarte gemeenschap heeft het land veel Aziatische inwoners, vooral afkomstig uit Pakistan en Bangladesh.

flinke draai om haar oren

In het rapport krijgt de Britse overheid een flinke draai om haar oren. Ze voert een zwalkend minderhedenbeleid en komt voortdurend met nieuwe initiatieven, nog voordat de oude zijn uitgevoerd. Ook wordt te weinig gedaan om gettovorming en het ontstaan van 'zwarte scholen' tegen te gaan.

Maar het rapport is ook kritisch over de Aziatische gemeenschap, waar 'vrouwen en kinderen worden gediscrimineerd' en te weinig moeite wordt gedaan om Engels te leren spreken.

Minister van Binnenlandse Zaken David Blunkett wil dat er een einde komt aan de praktijk van gedwongen huwelijken en dat de etnische minderheden de plicht hebben zich 'thuis te voelen' en de Engelse taal onder de knie moeten krijgen.
Blunkett ligt door die uitspraken nu onder vuur, omdat hij de minderheden de schuld zou geven van alle problemen. Tegenstanders van Blunkett zeggen dat het idee dat je door Engelse les of het opdoeken van islamitische scholen nieuwe rellen kunt voorkomen, je reinste flauwekul is.

Wereldwijde actie tegen software hackers

ScoTT_NL en Anonymous hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na jarenlang undercover onderzoek ('Operation Bucaneer') besloot de FBI gisteren tot actie over te gaan in de ''warez scene''. Dit houdt in dat verschillende hackers (en teams) van software en dvd's zijn opgerold. Na dit nieuws hebben enkele teams besloten om zich (tijdelijk) op te doeken (bijvoorbeeld Razor1911)

Wereldwijd zouden er zo'n 100 arrestatiebevelen zijn afgekondigd. Inmiddels zijn al arrestaties verricht in Finland, Noorwegen, Engeland, Nederland en Australië. In de VS kwam de politie in 27 steden in actie. Zij heeft 130 computers in beslag genomen.

Volgens onderzoekers is het nog moeilijk om te schatten hoe groot de waarde was van de goederen die via het netwerk verhandeld werden. De eerste schattingen gaan uit van ongeveer 12 miljard dollar (bijna 30 miljard gulden).

Kunstnagel maakt eind aan huwelijk

In Iran is het een gebruikelijk ritueel dat trouwende paren honing van elkaars vinger likken. Zo hopen ze samen aan een zoet leven te kunnen beginnen.

Geheel volgens die Iraanse traditie likte een 28-jarige Iraniër woensdag tijdens zijn huwelijksceremonie wat honing van de vinger van zijn kersverse bruid. Niets aan de hand zou je denken, maar helaas had de vrouw valse nagels. De valse nagel van de vinger waaraan hij likte liet los waardoor de ongelukkige bruidegom ter plekke stikte.

Terwijl de man overleed, moest zijn vrouw worden afgevoerd naar het ziekenhuis nadat zij was flauwgevallen van de schrik.

Dit opvallende bericht werd gesubmit door: Dain Bramage, Quartermass, DaGroninger, Calella, Realzm en clowntje.

Werkloos

Ik heb de komende drie weken vakantie, heerlijk! Het afgelopen jaar ben ik werkloos geweest. En dat is geen vakantie. Niet als je echt op zoek bent naar een baan, of in ieder geval naar een zinvolle dagbesteding. Ik kan me zeer goed voorstellen dat als je kinderen op te voeden hebt, je dagbesteding al ruimschoots ingevuld is. Ik heb het mijn vriend nog voorgesteld, maar hij vond ‘verveling’ toch geen zinnige reden om kinderen te krijgen.

Film Review: Lord of the Rings


J.R.R. Tolkien begon in 1938 te schrijven aan het vervolg op "The Hobbit", het boek dat "Middle Earth" introduceerde. De wereld van het "Halfling" ras, vredelievende kleine figuurtjes.

Het duurde bijna twintig jaar om de omvangrijke trilogie te schrijven die we nu kennen als de "Rings" trilogie.
De levendigheid van de mystieke, prehistorische wereld, en de fantasievolle hartveroverende figuren die Tolkien op papier zetten, inspireerde talloze immitaties in boekvorm, en een animatie film uit 1978 van Ralph Baksi, die helaas maar net de helft van de trilogie beschreef.

Met een enorme schare aan fans van de boeken in het achterhoofd zou het een zeer moeilijke taak worden Tolkiens trilogie goed en acceptabel neer te zetten in een verfilming.


New Line Cinema and filmmaker Peter Jackson durfden de riskante missie aan.
"The Fellowship of the Ring" is het eerste deel dat de bioscoop vanaf 19 december bereikt en voor een hype heeft gezorgd die vergelijkbaar is met die rondom de Starwars films.

Slechts een heel select gezelschap was in de gelukkige omstandigheid de film in een voorpremiere te mogen aanschouwen. Door wat touwtjes te trekken bij wat bekenden, is het mij gelukt hier bij te zijn geweest. En behalve het kinderlijk simpele ringetje dat de uitnodiging vergezelde, was er eigenlijk niks vervelends op te merken over deze avond.

Nieuwe manier om paling te doden

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlands Instituut voor Visserijonderzoek (RIVO) en onderzoeksinstituut ID-Lelystad hebben een nieuwe, baanbrekende methode ontwikkeld, waarmee men palingen op een ‘meer humane wijze’ kan doden. Bij de huidige manier treedt de dood langzaam in en schieten veel palingen in de stress.

Al eeuwen lang worden de diertjes levend van hun slijmhuid ontdaan in een zoutbad. De slijmhuid is bij palingen ongeveer hetzelfde als de huid voor de mens. Omdat de palingen steeds bij bewustzijn blijven, zoeken zij nog enkele minuten lang naar ontsnappingsmogelijkheden. Door de minutenlange en bijzonder wrede doodstrijd treedt stress op. Deze methode wordt door dierenrechtenorganisaties al lang bekritiseerd.

De onderzoekers H. van de Vis van het RIVO en B. Lambooij van ID-Lelystad bedachten een methode waarbij de glibberige alen binnen één seconde worden bedwelmd. Daarna kunnen de bewusteloze palingen gedood en geslacht worden. Bij de nieuwe methode komen de dieren eerst in zoet water tussen twee elektroden. Door een flinke stroomstoot worden de dieren bewusteloos en gevoelloos. Daarna wordt de paling gedood door enkele minuten een relatief lage stroom door het water te stoten, in combinatie met het doorleiden van stikstofgas.

Voorlopig wordt het systeem nog niet op grote schaal toegepast.

Nu al 50 arrestaties ivm Europese top

In Brussel zal later deze week de Europese top plaatsvinden, maar de politie heeft nu al ruim vijftig antiglobalistische activisten aangehouden. De activisten hadden korte tijd het kantoor van de Europese branchevereniging van de chemie (CEFIC) bezet.

CEFIC zou volgens de antiglobalistische activisten medeschuldig zijn aan de vorming van een Europa waar het bedrijfsleven ruim baan krijgt.

Dinsdagavond werden door de politie ook drie personen opgepakt. Zij hingen in de buurt van een vergaderplek bij het Brusselse Atomium affiches op.

De politie in Brussel geeft vanmiddag een persconferentie over de veiligheidsmaatregelen rondom de top, die vrijdag en zaterdag in Laken bij Brussel wordt gehouden.

Nieuwe kans voor Beelen op 3FM niet zeker

Omdat 3 FM presentator Corne Klijn verhuist naar de TROS en voortaan in het weekend te beluisteren zal zijn moest er een opvolger komen voor zijn programma tussen 18.00-20.00. Zoals bekend is dat Isabelle Brinkman geworden.

Maar Isabelle presenteerde al de uren tussen 20.00-22.00, dus ook daar moet een nieuwe presentator voor in de plek komen. Inmiddels is duidelijk dat de zendercoordinator van Radio 3FM, Paul van der Lugt, waarschijnlijk een derde kans wil geven aan Giel Beelen. De in opspraak geraakte presentator werd afgelopen jaar eerst door de KRO en onlangs nog door de Vara ontslagen op 3FM. Nu zou de NPS de betalende instantie moeten zijn. Beelen verving Isabelle al vaker, en tot tevredenheid van de NPS.

Toch staat de terugkeer van Beelen nog allerminst vast. Vijf omroepen (BNN, KRO, AVRO, EO en NCRV) zijn tegen de zoveelste terugkeer van Beelen, omdat 3FM daarmee ongeloofwaardig overkomt. Een dj ontslaan om bepaalde ongeoorloofde grappen en dan toch weer op een ander tijdstip terug laten keren, is een verkeerd signaal, aldus de vijf omroepen in een vertrouwelijk overleg.

Marechaussees in Caïro vast na uitzetting

Vier Nederlandse marechaussees zijn op de luchthaven van Caïro aangehouden wegens mishandeling van een Egyptenaar die ons land werd uitgezet omdat hij hier illegaal verbleef. De vier begeleidden de man tijdens een vlucht naar de Egyptische hoofdstad.

Ze werden aangehouden nadat de man bij aankomst op de luchthaven aangifte had gedaan. Volgens een arts is de 27-jarige man hard geslagen en heeft hij mogelijk een arm gebroken. De Egyptenaar, die negen jaar in Nederland zou hebben gewoond, zegt dat zijn uitzettingsprocedure nog niet was afgerond.

UPDATE

De vier marechaussees zijn inmiddels weer vrijgelaten. Donderdag komen ze terug naar Nederland. Of tegen hen een aanklacht is ingediend, kon een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee nog niet zeggen. Volgens hem is de uitgezette Egyptenaar er na het uiten van zijn beschuldigingen vandoor gegaan.

Loting 4e ronde UEFA-cup

De drie overgebleven Nederlandse clubs in de UEFA-cup wacht een moeilijke opdracht. In het Zwitserse Nyon is de loting verricht voor de vierde ronde, en landskampioen PSV ontmoet in de achtste finales Leeds United uit Engeland.

Feyenoord speelt tegen het Schotse Glasgow Rangers en Roda JC komt uit tegen AC Milan. Roda en Feyenoord beginnen met een uitwedstrijd.

De andere wedstrijden in de vierde ronde:
Lille - Borussia Dortmund
Valencia - Servette
Olympique Lyon - Slovan Liberec
Hapoel Tel Aviv - Parma
Inter - AEK Athene

De wedstrijden worden gespeeld op 21 en 28 februari.

AVR betaalt familie omgekomen vuilnisman

De Afvalverwerking Rijnmond (AVR) uit Rotterdam betaalt de familie van een omgekomen vuilnisman 75.000 gulden. De man viel begin vorig jaar met zijn vrachtauto in een afvalbunker en overleed onmiddellijk.

Het afvalverwerkingsbedrijf besloot direct na het ongeval om het type vuilniswagen niet meer te gebruiken. Ook de bunker werd aangepast.
Naast het geld voor de nabestaanden betaalt de AVR justitie een boete van 25.000 gulden.

Dochtertje Caroline krijgt schadevergoeding

Het dochtertje van prinses Caroline van Monaco, twee jaar oud, heeft van een rechtbank in Berlijn 74.000 euro (163.000 gulden) schadevergoeding toegewezen gekregen wegens de ongevraagde publicatie van foto's in een Duits tijdschrijft.

Van kleine Alexandra werden in het tijdschrift Die Aktuelle elf foto's afgedrukt. Eén van de foto's, genomen kort na de geboorte van het kind, werd met een telelens gemaakt vanuit een boom in de tuin van het gezin.

De rechtbank velde het oordeel dat het afdrukken van de foto's "een inbreuk op de eerbied voor de persoonlijkheid van het kind" vormden.

2000 homoparen getrouwd sinds april

Sinds homoseksuele paren per 1 april ook kunnen trouwen zijn bijna tweeduizend stellen in de echt verbonden. Iets meer dan de helft ervan (55 procent) betreft huwelijken tussen mannen.

Dat blijkt uit woensdag uitgegeven cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een op de vijf vrouwen die nu met een andere vrouw in het huwelijksbootje stapt, is eerder getrouwd geweest met een man. Datzelfde maar dan omgekeerd geldt voor een op de tien mannen.

Vooral in de eerste maanden nadat het mogelijk werd was het populair te trouwen. In april en mei gaven in totaal achthonderd stellen elkaar het jawoord. Nu ligt het aantal huwelijken op gemiddeld driehonderd per maand, rond de 3 procent van het totale aantal bruiloften.

'Meisje van Nulde' begraven

Het vermoorde vier-jarige meisje, Rowena Rikkers, 'het meisje van Nulde' is in Dordrecht begraven. Ongeveer honderd mensen, enkel familie en genodigden, waren bij de begravenis aanwezig.

De begrafenis op de algemene begraafplaats aan de Nassauweg was op verzoek van de familie in besloten kring. Politieagenten bij de ingang van de begraafplaats zorgden ervoor dat alleen familie en bekenden op het terrein konden komen.

Het rompje van Rowena werd 27 augustus gevonden bij Strand Nulde, nabij Putten. Later werd haar hoofd aangetroffen in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland en een hand bij Harderwijk. De politie slaagde pas begin december erin de identiteit van het kind vast te stellen.

De politie is nog op zoek naar de moeder van Rowena en de vriend van de moeder, die als hoofdverdachten worden gezien. Eind augustus zijn de twee voor het laatst gezien in Rotterdam.

Amsterdamse agent schiet inbreker dood

Een agent van de Amsterdamse politie heeft dinsdagavond een man die betrapt werd bij een inbraak doodgeschoten.

De inbreker was in gezelschap van een tweede man. Samen probeerden de twee inbrekers zich toegang te verschaffen tot een kledingwinkel op het Bijlmerplein. Toen de politie ter plaatse kwam, sloegen de inbrekers op een scooter op de vlucht. De agenten zetten de achtervolging in. Op de Arena Boulevard kregen zij de twee te pakken. Er volgde een worsteling. Een politieman loste daarbij het fatale schot.

De andere verdachte is door de politie gearresteerd. Een agent raakte bij de arrestatie gewond en moest naar het ziekenhuis. Verdere details kon de politiewoordvoerder dinsdag nog niet geven. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.

Esposa tipte ons via de newssubmit.

'Bin-laden verraadt schuilplaats door telefoon'

De Amerikaanse geheime diensten zouden er nu zeker van zijn dat Osama bin Laden zich schuilhoudt in de Oost-Afghaanse bergen van Tora Bora. De terrorist zou zich hebben verraden door het gebruik van satelliettelefoon en radio.

Bin Laden en zijn mannen gebruikten de communicatieapparatuur nadat de Amerikanen een Daisy Cutter (Madeliefjessnijder) hadden ingezet, de zwaarste conventionele bom in hun arsenaal. De grote ontploffing zorgde voor algehele paniek. Volgens anonieme bronnen geven de gesprekken, afgeluisterd door de VS, de duidelijkste bevestiging tot nu toe dat Bin Laden en de zijnen zich bij Tora Bora schuilhouden. ,,Zij waren vlakbij de plaats van de explosie. Zij zijn op de vlucht geslagen, en sommigen zijn ernstig gewond'', zo meldt een Amerikaans persbureau.

Rop2000, Esposa, KirmiziBeyaz en Ettepet meldden dit ons via de newssubmit

Aangifte tegen kinderziekenhuis na blunder

Nadat een baby door een medische fout is overleden, hebben de ouders aangifte gedaan tegen het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht, aldus advocaat J. Beer van het echtpaar woensdag.

Het OM moet van de ouders onderzoeken of de verantwoordelijke artsen kunnen worden vervolgd wegens dood door schuld. Bovendien heeft het WKZ onterecht een verklaring van een natuurlijke dood afgegeven.

Door een fatale fout overleed het zeven maanden oude meisje Charlotte op 1 maart tijdens een dotterbehandeling. Het hartpatiëntje stierf aan inwendige bloedingen die tijdens de behandeling waren ontstaan.

Het ziekenhuis weigerde daarna de ouders inzage te geven in de resultaten van een onderzoek naar de gang van zaken. Uit het onderzoek zou blijken dat op de afdeling wantoestanden heersten.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), waar het kinderziekenhuis deel van uitmaakt, heeft de medische fout dinsdag openbaar gemaakt. Het ziekenhuis heeft na de blunder een reorganisatie uitgevoerd om te voorkomen dat iets dergelijks zich ooit nog eens voor kan doen.

Rinland: Ik zie Senna in Kimi

Sergio Rinland, de man achter de zeer succesvolle Sauber C20 waarmee het Zwitserse team afgelopen seizoen de vierde plaats in het constructeurskampioenschap veroverde, is zeer onder de indruk van Kimi Raikonnen. Hij vergelijkt hem zelfs met de legendarische Ayrton Senna.

"Ik zag het in zijn ogen. Ik keek in zijn ogen en ik dacht dat ik deze blik eerder had gezien. En ik weet waar ik die blik van ken. Ik kreeg er kippenvel van toen ik me die blik herinnerde. Het was Senna."

Bush waarschuwt schurkenstaten

President Bush heeft er in een toespraak op gewezen dat "schurkenstaten" de rekening krijgen gepresenteerd. In de strijd tegen terreur zal de VS zich richten op het voorkomen van de verspreiding van kernwapens en chemische en biologische wapens.

Volgens de president is het aannemelijk dat de "schurkenstaten" beschikken over deze wapens." Bush noemde geen namen, maar militair-deskundige Rob Van Wijk zei afgelopen avond in Nova dat het gaat om landen als Soedan, Somalië, Somaliland, Irak en Noord-Korea. Volgens Van Wijk zullen in eerste instantie vooral de eerste drie landen worden aangepakt, omdat daar ook veel banden met de Al Queda beweging zijn. Op langere termijn zou ook Irak een doelwit kunnen zijn.

Vlaams Blok wil verbod op naam Osama

In België wil het extreemrechtse Vlaams Blok een verbod op de jongensnaam Osama. In het bolwerk van het Blok, de stad Antwerpen, probeert Blok-raadslid Verreycken er dit verbod door te krijgen. Het Blok is in Antwerpen de grootste partij met 1/3 van de stemmen

Verreycken zegt dat sinds de aanslagen "opvallend veel meer" jongens met de naam Osama worden geboren. Hij vindt dit kwetsend, mede omdat Osama vrij vertaald 'leeuw' betekent. De Vlaamse Leeuw is een belangrijk symbool voor het Blok.

Verreycken heeft de Antwerpse wethouder van Burgerzaken Pauwels gevraagd of het mogelijk is de naam te verbieden. Ook wil hij een overzicht van het aantal nieuwe Osama's dat is aangegeven bij de burgerlijke stand.

lachen

In Antwerpen worden de bezwaren van het Vlaams Blok weggelachen door moslims. Volgens de Marokkaanse belangenverenigingen is de naam Osama in Arabische kring even normaal als Jan onder Vlamingen.

Kerstbomen vroeg dit jaar

Tiger had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste kerstbomen werden dit jaar al vroeg in huis gehaald. Wachten de Nederlanders normaal tot een week na Sinterklaas, dit jaar is de verkoop al vrijwel meteen na pakjesavond begonnen.

Het feit dat weinig mensen op vakantie gaan, vanwege de nasleep van de gebeurtenissen van 11 september, zou een verklaring kunnen zijn waarom Nederlanders nu eerder aandacht geven aan het kerstfeest.

Erg populair onder kerstbomen is tegenwoordig de "Nordmann Spar". Deze boom heeft twee sterke eigenschappen: hij is groot en de naalden prikken niet. De kunstboom daarintegen verliest terrein.

Voor de echte kerst-liefhebbers onder ons heeft de Bijenkorf een luxe boom in de aanbieding: de 'barokke kitsch kerstboom'. De boom meet ruim 2 meter en wordt thuis bezorgd en tevens opgetuigd met slingers, kerstverlichting en liefst 600 ballen. Kosten: 1515 euro. Maar dan heb je ook wat...

Zie ook de Fok! poll: Heeft de Fok!ker zijn kerstboom al staan?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.