Verkrachting met jeans is toch mogelijk

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden: Toch verkrachting mogelijk met jeans

Gisteren besliste het Italiaanse Hof van Cassatie dat een vrouw toch verkracht kan worden als zij een spijkerbroek draagt.

Dit is tegengesteld aan de opzienbarende uitspraak die ditzelfde Hof twee jaar geleden deed. Een verkrachter werd toen vrijgesproken omdat volgens het Hof bewezen was dat de broek die het slachtoffer droeg alleen met haar toestemming kon worden uitgetrokken.

Het betrof nu de zaak van een Marokkaan uit Genua, die zich dronken had vergrepen aan zijn ex-vrouw en door haar was aangeklaagd. Hij was door de rechtbank van Genua al veroordeeld wegens verkrachting. In hoger beroep betoogde de man, dat daar geen sprake van kon zijn omdat de vrouw op het fatale moment een spijkerbroek had gedragen.

Eén van de rechters van het hooggerechtshof vond het argument `volkomen onterecht'. Jeans zijn zelfs afhankelijk van het model 'gemakkelijk uit te trekken'.

Hiermee erkende het Hof de onzinnigheid van de eerdere uitspraak. Toen ontketende zich een storm van verontwaardiging over de Italiaanse rechterlijke macht.