Regi Blinker op VVD lijst Westvoorne

Regi Blinker, aanvaller bij de Rotterdamse voetbalclub Sparta, komt op de lijst van de VVD in de gemeente Westvoorne. Blinker zelf maakte dit donderdag bekend tijdens de training van Sparta.

Hij staat op een onverkiesbare negende of tiende plaats op de lokale lijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Blinker heeft in ieder geval op dit moment geen interesse in een politieke carrière. Hij woont al jaren ,,met veel plezier'' in de gemeente Westvoorne. ,,Ik heb me aangemeld omdat ik wat wil doen voor de gemeente'', zo zei hij donderdag.

Als Blinker met voorkeurstemmen gekozen zou worden bij de raadsverkiezingen zal hij ook niet in de gemeenteraad gaan zittenn. ,,Ik heb het veel te druk met voetballen. Maar als ik iets kan doen voor de sport in de gemeente, dan doe ik dat wel.''

Blinker is niet de eerste sporter die zich in zijn woonplaats op een onverkiesbare plaats aan een politieke partij verbindt. Onder bokser Regilio Tuur was in Rotterdam lijstduwer van de ouderenpartij Unie 55+.