NFL op Fok! week 11

Deze week in NFL op Fok! De Rams winnen weer, Favre speelt zijn 150e, en twee grootheden uit de geschiedenis van de NFL zijn de weg kwijt.


Zondag 18 november

Indianapolis Colts – New Orleans Saints 20 – 34
Topspelers in deze wedstrijd waren de beide quarterbacks, Manning en Brooks, die beiden rond de 250 passing yards uitkwamen. Voor Indianapolis was dit een gemiste kans om aansluiting bij de topploegen te houden, maar voor de Saints betekent dit een hernieuwde kennismaking met die aansluiting. Voor beide teams geld dat ze een goede middenmoter zijn op het moment, maar met zeker kans op meer.

New York Jets – Miami Dolphins 24 – 0
De Dolphins waren absoluut kansloos tegen de Jets. Vooral de sterke verdediging van de Jets maakte gehakt van de zwalkende aanval van de Dolphins. In het tweede kwart werd een interception over 60 yards zo teruggelopen naar de endzone door Glenn, en een kwart later herhaalde Green hetzelfde nog maar eens. Nu lijkt het alsof de Jets erg goed speelden, maar ook zij bakten er in de aanval eigenlijk vrij weinig van.

Atlanta Falcons – Green Bay Packers 23 – 20
Absolute uitblinker bij de Falcons was quarterback Chandler, die meer dan de helft van zijn passes zag aankomen voor een stevig totaal van 352 yards. Toch werd deze wedstrijd vooral gekenmerkt door twee zeer agressief defences die bijna elke play gebruikten om de quarterback onder druk te zetten. Dit gaf beide spelverdelers veel druk, maar ook de gelegenheid om hun inventieviteit te tonen aan de bijna 60.000 mensen in het stadion.

Philadelphia Eagles – Dallas Cowboys 36 – 3
Wat valt er dit seizoen nog te zeggen over de Cowboys? Bijna elke wedstrijd resulteerd in een dramatische uitslag. Zo ook de wedstrijd tegen de Eagles, waarin Dallas slechts een fieldgoal wist te scoren, en dat ook nog eens in het laatste kwart toen de verdediging al wat losser werd omdat de wedstrijd toch al gespeeld was. vOor de Eagles een bevestiging dat ze op de goede weg zijn, en voor de Cowboys de bevestiging dat ze de weg kwijt zijn, meer viel uit deze wedstrijd eigenlijk niet op te maken.

Tennesee Titans – Cincinnati Bengals 20 – 7
Met de winst op de Bengals lijken de Titans de weg omhoog weer te hebben ingezet. Beide ploegen staan nu op 4 winstpartijen tegenover 5 verloren matches, en dat geeft goed weer hoever deze ploegen zijn. Middenmoters in een sterke League. Breekpunt was de touchdown in het derde kwart van Dyson, die ervoor zorgde dat het verschil op 10 punten kwam te liggen. Dat daarna Nedney nog voor een fieldgoal zorgde en het verschil nog groter maakte, deed aan het resultaat verder weinig af, aangezien de Bengals de moed schijnbaar al hadden opgegeven.

San Fransisco 49ers – Carolina Panthers 25 – 22
Carlonina vocht dapper en kreeg te weinig. Ondanks dat ze het tegen de vooraf favoriete 49ers lang uithielden moesten ze het in overtime toch laten gaan. Ze staan nu op slechts 1 winstpartij, maar eigenlijk hadden het er met een beetje geluk meer kunnen zijn. Tot vlak voor het einde van de reguliere speeltijd stonden ze met 22-14 voor, maar een touchdown inclusief een 2 punts conversie trok de stand gelijk, en daarna wist Cortez de winnende fieldgoal voor de 49ers tussen de palen te krijgen.

Seattle Seahawks – Buffalo Bills 23 – 20
Voor de Bills is de situatie te vergelijken met de Cowboys, individueel worden er nog wel goede resultaten geboekt (zie de 316 yards passing van van Pelt) maar als ploeg weten ze niet meer te winnen. Ook de Seahawks wisten de Bills er met een goed plan van aanpak onder te krijgen. En vooral de defence mag een compliment in ontvangst nemen. De Bills mogen, evenals de Cowboys, terugkijken op een rijke geschiedenis, maar vooruitblikken op de zeven magere jaren.

Cleveland Browns – Baltimore Ravens 27 – 17
Voor zo’n 70.000 toeschouwers grepen de Browns uit bij de Ravens de winst. Beide ploegen behouden wel hun positieve resultaat (meer winnen als verliezen) maar beginnen langzamerhand wel de top uit het oog te verliezen. Toch lijkt het erop dat ze allebei wel de playoffs zullen halen, mits de respectievelijke defences iets scherper worden.

jacksonville Jaguars – Pittsburgh Steelers 7 – 20
De Pirates blijven op koers om de playoffs te halen als koploper in hun divisie. Tegen de Jaguars behaalde de ploeg alweer de zevende overwinning en ook het vertoonde spel was veelbelovend. Runningback Ward had een goede dag, en pakte met slechts 9 pogingen 112 yards terreinwinst. Voor Jacksonville lijken de kansen op de playoffs nu wel verkeken, al moet gezegd worden dat de ploeg zeker niet slecht speelt.

San Diego Chargers – Oakland Raiders 24 – 34
Met dank aan een goed eerste, en een beter laatste kwart hebben de Raiders hun zevende winstpartij geboekt. Ondanks dapper tegenspel van de Chargers kwamen de Raiders nooit echt in problemen, omdat het aanvalsplan van de Chargers (veel runs) te voorspelbaar werd. Als de running game van de Chargers wel goed loopt zijn ze moeilijk af te stoppen, maar zodra die wordt tegengehouden kunnen ze niet overstappen op de passing game, en daarmee zijn ze te kwetsbaar tegen hechte defences.

Washington Redskins – Denver Broncos 17 – 10
Bijna 75.000 toeschouwers moeten zich an de wedstrijd tussen de Redskins en de Broncos zwaar bekocht hebben gevoeld. Beide teams speelden zonder enige overtuiging, en leken in gedachten al bij de volgende wedstrijden. Het resultaat was een wedstrijd die de Redskins op effectieviteit wonnen. In de hele wedstrijd niet een interception, maar wel drie sacks per ploeg, maar daarmee is alle opwinding ook wel beschreven.

Detroit Lions – Arizona Cardinals 38 – 45
Deze wedstrijd moet voor een toeschouwer die van aanvallend football houd een genot zijn geweest. Beide teams gingen vol voor de winst, en probeerden dan ook alles om punten te scoren. Deze speelwijze levert risico’s op, maar in dit geval ook wel degelijk resultaat. Helaas voor de Lions betekent dit dat ze nog steeds egen wedstrijd hebben gewonnen, en ook de Cardinals hebben nu pas twee overwinningen, maar in ieder geval is met deze wedstrijd bewezen dat ze het wel kunnen.

Chicago Bears – Tampa Bay Buccaneers 27 – 24
Soms is sport oneerlijk. Zo ook voor de Buccaneers, die ondanks een zeer goede comeback in het laatste kwart, en een uitblinkende quarterback (die bijna 400 yards passte) toch nog verloren van de Bears. Voor Chicago is dit de zevende overwinning en daarmee staan ze er zeer goed voor met het oog op de playoffs, die steeds dichterbij komen. Ook Tampa Bay is nog niet kansloos, maar dan moeten ze vanaf volgende week wel zo’n beetje alles gaan winnen. Wat nog niet eenvoudig is, aangezien ze nog bij sterke ploegen moeten spelen.

St. Louis Rams – New England Patriots 24 – 17
"Kurt Warner did it again!" Met deze krantenkop werd er geopend in St. Louis. Met maar liefst 401 yards passing, en de gebruikelijke goede runs van Faulk hebben de Rams wederom een wedstrijd gewonnen. Gezegd moet worden dat de Patriots zeer goed tegenspel boden, met vooral een aggresieve verdediging, maat de pure individuele klasse van de Rams spelers waren toch te veel voor de dappere strijders uit New England.

Maandag 19 november

New York Giants - Minnesota Vikings 16 – 28
De maandagavond wedstrijd was een zeer aangename match tussen twee middenmoters in de stand. Beide teams leunen op een solide defensie twee goede quarterbacks, waardoor het een open, maar vooral sobere wedstrijd werd. Een waar genot voor de defensiefreaks onder de toeschouwers, want beide defences speelden een zeer goede partij, waarin de offence van de Vikings dit keer het verschil maakten.

Kansas City Chiefs hadden een vrij weekend